reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Cześć Dziewczyny :-)
Kubuś nie robił kupki około 5 dni trochę się tym martwiłam ,ale czytałam że dzieci karmione piersią mogą nie robic kupki nawet 2 tygodnie .Dzisiaj Kubulek pocisnął raz tak porządnie na początku myslałam ,że to tylko pierdzioszki ale coś długo ,,pachniało,, :-D zaglądam a tam upragniona kupka ale taka śmierdząca ,że normalnie cofało a potem zrobil jeszcze raz .Czy Wasze dzieciaczki też tak mają? a czy pierdzioszki :-D też już pachnące czy tylko słyszane ? I jeszcze jedno jak długo Wasze dzieciaczki taraz jedzą ,bo Kubuś to w dzień je może ok 5 razy ale tak po pięć gora dziesięć minut,kiedyś to jak by mógł to spał by z moim cycusiem i nie rozstawał sie z nim nawet na chwile a teraz jak chce mu wepchac cyca to wykręca się w drugą stronę brodawkę wypycha i ogólnie jest wtedy zły jak to jest u Was?
pozdrawiam:-)

reklama
Emiete mój jak czasami pierdnie to nie raz mam wrażenie węchowe że to kupka i zaglądam do pieluchy a tam nic :szok:
natomiast jesli chodzi o czas karmienia to mój synek od początku jadł krótko ok 10 min, a teraz a szczególnie w nocy to w 3 min góra 5 min i jest najedzony. Myślę żę ma to związek z efektywnością ssania przez nasze dzieci. Już dobrze sobie radzą z ssaniem i szybko się najadają. Oby tak dalej.

Fusik:-)
dziekuję za odpowiedz a powiedz mi czy Danielek miał też takie długie przerwy w kupkowaniu;-)

U nas tak samu...mysle ze to wielka kupa a to tylko purtaski...:laugh2: A z jedzeniem bylo tak ze niunia w 5 min sie najadala...za to teraz jak daje z butelki potrafi nawet pol godzinki ciagnac ta flaszke...:tak: :baffled:

Nasz Zosia też szybko się najada góra 5 minut ,no chyba że chce se poleżeć przy cycku i pomemlać to mogła by tak pół dnia .
Mnie martwi tylko jedno - zasypianie .Poprostu Zofia nie potrafi zasnąć bez cycka i bez lulania :-( .Czasami mam już dosyć a mój skarb niepotrafi (Albo nie chce ) zasnąć sama
Jeśli chodzi o kupki to raz przechodzilismy przez rozwolnienie i dwa razy przez brak kupki no ale to trwało 2 dni a po dwuch dniach i miksturze z marchewki kupka wychodziłajak ta lala hihihi:-) ;-)

AniaS nasze kupki sa własnie takie kwasne i sie troche martwiłam bo mi mówili ze nie powinny zbytnio smierdziec
Emite u nas wczesniej pierdzioszki były bezwonne ale jak przestała tak długo robic to od tej pory sa smierdzace ale to dlatego ze sie kupka zbiera
a co do jedzenia to tez juz nie chce tak ssac

u nas kupki były czesto kilka razy dziennie az tu nagle całkowicie nic
najpierw jeden tydzien---->czopek=kupka,potem drugi---->czopek=kupka i wtedy do lekarza a teraz po lekach co 2-3 dni mega kupa

Beata, bo kupki nie powinny śmierdzieć w znaczeniu "cuchnąć" - nie powiny mieć zapachu "dorosłej kupy", dopóki dziecko jest na piersi. Kwaśny zapach jest właśnie od mleka i taki dokładnie powinien być.

reklama
Pyatnie do dziewczyn, które korzystają z niekapka aventu- pisałyście, że nie kapie i cieżko się z niego pije. Ja mam chyba jakiś lewy- kapie i jak próbowałam pić to leci prawie samo. Widziałam od spodu zaworek, czy cos z nim trzeba zrobić???

Do góry