reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

czesc Dziewczyny, ja tylko w przelocie chcialam sie pochwalic, ze mamy juz 8 zabkow tzn, 6 juz jest a gorne dwojki juz sie pokazuja. Mlody w koncu wykazuje zainteresowanie czlapaniem i w chodziku zaczyna juz sie przemieszczac, po zaz rtym mowi juz wyraznie do mnie - mama,do bacia baba, czasem aba, niania, probuje tata.
Pozdrawiamy serdewcznie!!!;-)

reklama
Zazdorszczę wam tych spacerków na świerzym powietrzu.My niestety w domku pogoda cudna aż żal.Z Alą na szczęście już lepiej katar przechodzi i kaszel też się kończy.We wtorek chcemy iść na kontrol do lekarza.
Ja też powoli dochodzę do siebie wczoraj miałam przełomowy dzień i myslałam że to już koniec ze mną tak okropnie się czułam.Łamały mnie kości głowa chciała pęknąć na pół,leżałam tylko i nie miałam siły wstać z łóżka.Alunią zajmowała się babcia a potem tata.

aneta duzo zdrowka dla Was;-);-)

Kira na bosaka to dla stópek ponoć najzdrowiej;-)To napisz o ktorej Twoj smok wstał jak poległ dopiero o 21 :tak:

O ja !!! juz 8 ząbków ale o musi wygladac super!!My nadal czekamy na 3 zabka ...Gratulacje dla Krzysia

U nas dzisiaj nie za ciepło oby nie padało:sorry2:

Brawo!8 ząbków,no nieźle:-D
Natalia-wiem ze najzrowiej,a pozatym wszelkiego typu skarpetki i kapcie znikaja ze stóp w ciągu 5 sekund:dry:Adas wstał przed 8,wiec w normie
U nas PIĘKNIE!:tak:wiec jedziemy na działeczke:-)mam nadzieje ze sie pogoda nie zmieni i nie bedziemy musieli wracac:dry:
Miłego weekendu dla wszystkich:tak:
Aneta-to super ze z Alunia lepiej

tak czytam i widze,ze macie po wiecej niż 2 ząbki A my ciągle mamy dwa:( Czy mam się martwi:( ?
Nasza mała jak tylko rano wstanie od razu się smieje i do tego jeszcze tak wymusza z siebei smiech i przy tym nosek marszczy:) Fajnie to wygląda:) Zauważyłam,że puszcza czasami oczko. No wiedzie tak dwa na raz i mocno zaciska:)

fiolka29 nie martw się brakiem ząbków podobno czym później wyjda tym są zdrowsze. Mojej kuzynki córeczka pierwszego miała po roczku:szok: A u nas 2 pierwsze wyszły jak mała miała 3,5 miesiąca później bardzo długo nic i w sumie od kwietnia idą wszystkie naraz po 2 jednocześnie i w ten oto sposób też mamy 8

Katrins,wiki- 8 ząbków to już coś u nas na razie 5.Dzięki dziewczyny zdrówko na pewno się przyda.
Dzwoniłam dzisiaj do pani doktor bo Ala miała brać antybiotyk do poniedziałku ale niestety nie starczy i chyba jutro pójdziemy na kontrol.

Ala odkąd skończyła 9 miesięcy,czyli od 6 dni chodzi spać o 21.00 i wstaje o 7.00.

U nas też 8 ząbków jest - 7 dużych i dwójka prawa górna na "wylocie". Najgorzej że mu chyba kły ida. Tak lekarka powiedziała. To podobno najgorsze zęby. Nie wiem co to będzie skoro przy poprzednich miał 40 stopni :baffled::szok::-(

Aneta - czemu nie wychodzisz z Alą? Lekarz nie pozwolił? Nam nawet kazali chodzić na spacerki jak Filip miał zapalenie oskrzeli (raz w październiku jak miał ledwo 2 miesiace i było zimniej niż teraz) no i ostatnio też - i też było chłodniej. Jedynie przy gorącce powyzej 37,5 nie kazali chodzić :-p
Jak miał 2 miesiące i miał bańki to kazali go kąpać, co mi się w głowie nie mieślciło, bo ja stara juz a jak mam bańki to z łóżka nie wstaję, a co tu dopiero o kąpieli mówić. Ale każdy jeden lekarz tak mówił :sorry2:

Co do spania, to Filip zawsze wstaje przed 6. Nawet kiedyś jak mieliśmy gości to zasnał po 23 i wstał o 5. Taki nieśpioch z niego :sorry2:. no i jak są goście to tak spac nie chce, że az wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali jak tylko do łóżeczka dochodzimy - bo wie że to czas na sen

Gratulujemy wszystkich zabkow:-) 8 to juz dosc duzo, brawo. U nas pokazal sie dzis zabek numer 3. Przez dwa dni sie przebijal i nawet bylo troche krwi, ale Szymcio znosil to dzielnie, bez placzow i goraczki.

Fiolka ja tez slyszalam ze im zeby pozniej wyjda tym pozniej wyleca :-D Tak wiec sie niczym nie martw. Tym bardzije ze akurat na to nei mamy wplywu.

Aneta wlasnei tez sie zdziwilam ze nie wychodzicie. U nas np dzis na dworze o wiele cieplej niz w domu. Najwazniejsze ze juz Alunia sie lepiej czuje. A i Tobie duzo zdrowka zycze.

Szymcio chodzi spac ok 20, najczesciej zasypia o 20.15, a wstaje o 6.20. Choc zdaza mu sie obudzic i o 5.30 i o 7. Tak wiec roznie to bywa. Choc ostatnio sie usmialismy i az sami nie umielismy w to uwierzyc, ale chyba przez 5 dni z rzedu budzil sie o 6.19 :-D

reklama
aha, pytalam o to na innym watku ale jakos rzadna nei odpowiedziala, wiec sprobuje tutaj :-)

W jakim sklepie kupujecie buciki dla dzieci, jakiej firmy? Wlasnie planuje kupic Szymciowi sandalki, no i nie wiem jakie. Podejrzewam ze pod koneic lata bedzie juz w nich chodzil wiec chce zeby byla jakies dobre, choc nie koniecznie drogie ;-)

Do góry