reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Nosz normalnie sie poskarżę:baffled:
Adaś dzis bije wszelkie rekordy:no::no::no::no:płacze,nie śpi,nie chce jesc:no:juz wymiekam dzis naprawde...
Poszłam do apteki po Viburcol,moze nocka bedzie lepsza..
Pytam sie czy jest-nie ma-wiec pytam czy jest cos co dziala podobnie-a ta kretynka,pseudo mgr farmacji,proponuje mi Panadol,Paracetamol:szok::szok::szok:mówie ze przeciez Viburcol jest z rumiankiem,dziala typowo uspokajająco,a nie przeciwgorączkowo:szok:NO CÓŻ MI TU PANI OPOWIADA!!!!!:szok::szok::szok: kazałam jej poczytac ulotke i wyszłam...poszłam do apteki obok i kupiłam Viburcol bez efferalganu i paracetamolu:dry:i dało sie;-)

reklama
Kira dobrze pani magister powiedzialas:wściekła/y:,ahh.....duzo zdrowia dla Adasia.

Laura
moj maly juz sie uspokoil, znowu zasypia normalnie i wczesnie, nie wiem co mu wtedy bylo:dry:,zabki nadal tylko dwa(na dole),dzis pobil rekord , zasnal o 20:00 a obudzil sie o 9 rano:-):-)

Dziewczyny duzo zdrowka dla chorujacych maluszkow i dla was kochane duzo wytrwalosci, bo nie jest latwo.

Kira-Tak trzymaj.
U nas nocka super Alunia obudziła się tylko o 24.00 popiła cyca i jeszcze śpi.

hejka

moj maly zasypia po 20 i o 6-7 juz na nogach. a spi oczywiscie krecac sie. pol nocy w lozeczku pol ze mna. mleko pije jedna butle dziennie bo wiecej nie chce. i tez ma 2 zabki na dole. czekamy na 3 :)

czy wasze maluszki tez wala nogami jak im cos nie pasuje? moj ostatnio wlasnie ma taka manie. jak sie wkurzy to wali nogami, normalnie szok.

a z jedzeniem tez mamy problem bo musze mu sila wepchnac lyzke zeby sprobowal co na niej jest bo inaczej nie je nic. chyba maly diabel sie robi a taki grzeczny zawsze byl.

Xavier choruje od marca. wiecznie jakies przeziebienie go lapie. 1,5 miesiaca mial katar okazuje sie ze chyba poprostu ma jakas alergie. bedziemy robic testy podkoniec miesiaca wiec sie okaze. moze bezglutenowy jest.

porobilam mu zalegle szczepienia na zoltaczke teraz musze jeszcze gruzlice mu zaszczepic i zostanie jedna szczepionka zoltaczki do odwalenie bo w Anglii na to nie szczepia.

czesc dziewczyny
Cieplutko was wszystkie pozdrawiam a maluszki ciepło tulimy z Karolinką
I dużo zdrówka.
Kira a jak tam twojekamyczki?? Ja jeszcze nei byłam na operacji ty??

Fiolka - na operacji juz byłam ;-). Ale dajlej mało moge jeść, bo mnie brzusio boli po wiekszości pyszności. Nie jest to taki straszny ból, więc czasem jak mam chcice to zajadam sie :-D

oj przepraszam:) Kiri :)
mrozik powiedz mi a czy mogłas karmic po operacji?? Ja jeszcze nie byłam bo nei mam bólów wiec zwlekam z tym:)

Kira twardym trzeba być :-D
Ja tez już padam przy Oliverze. Daje mu o 20 butle kaszy tak około 180 zjada, popija to cyckiem. Miedzy 23 a 24 daje jeszcze jedna i ...... dalej budzi sie co chwilkę:baffled:. Juz nie mam siły, wierci sie, mruczy, płacze, nie wiem co mu jest. W ciągu dnia anioł, no może z różkami, a w nocy spać nie może. Te różki to dlatego, ze wczoraj np. nauczył sie otwierać szafki w łazience. Pol godziny otwierał i zamykał, a raczej trzaskał, a potem odkrył, ze coś w nich jest:-D I tak co chwilkę, jego możliwości poznawcze nie maja już granic. Aha i zarobił już dzisiaj śliwkę pod oko, o łóżko sie puknął.

reklama
Fiolka - tydzień po operacji trzeba z karmieniem odczekać. Ale jak nie masz bóli to nie rób. Mozesz już nigdy ataku nie dostać. Mnie to mówił znajomy gastrolog. Że jak są bóle to warto, a jak sie ataki wycisza to nie ma sensu. Bo nie wiem czy wiesz, ale po usunięciu woreczka kamienie mogą sie dalej robić, tyle że w jelitach - a to jeszcze gorzej, bo wtedy gastroskopie - fujjj. No a poza tym po usunięciu nie wszsytko można jeść (tzn niektórzy mogą wszsytko ;-))

Do góry