A i mam jeszcze pytanko. Bo przed swietami przyslali mi probki z nestle i ksiazeczke i tam bylo cos takiego jak puree ryzowe Misiowy Ogrodek, i sa z marchewka -groszek, ziemniak - szpinak, ziemniak - dynia. jeszcze nie dawalam ale pomyslalam ze fajna to sprawa np do obiadku w przyszlosci i w tej ksiazeczce naprawde super przepisy sa z tym.Bo kaszki to sa z owocami tylko a to z warzywami. Problem w tym ze jak chodzilam po sklepach to szukalam tego ale nigdzie nie moglam znalezc. Czy u Was jest?
reklama
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
My dajemy cyca tylko. Raz na jakiś czas robimy podchody ze startym jabłuszkiem, ale wypluwa. Lekarka kazała zacząć od pół łyżeczki i codziennie o pół zwiększać. My stoimy na razie na zero, no chyba ze liczyć jakieś przypadkowe połknięcie Filipa
. Prywatna pediatra skolei kazała wprowadzić wszystko jak tylko skończymy 5 miesięcy, czyli za parę dni. Zupka, deserek i nie wiem co jeszcze. Zadzwonię chyba do niej jesli mi dzisiaj na szczepieniu nie wyjaśnią wszystkiego.
Dziewczyny jest na bb taki dział na forum żywieniowe ABC. Tam jest dużo porad, mozna podczytać. Ja wiem ze nie wolno soków dziecku podawać. Bardzo niszczą żołądek. Lepiej wode lub jakąś herbatkę. To samo z marchewką surową. Nawet jak już starsze dziecko to co 2 dzień wolno tylko

Dziewczyny jest na bb taki dział na forum żywieniowe ABC. Tam jest dużo porad, mozna podczytać. Ja wiem ze nie wolno soków dziecku podawać. Bardzo niszczą żołądek. Lepiej wode lub jakąś herbatkę. To samo z marchewką surową. Nawet jak już starsze dziecko to co 2 dzień wolno tylko
Mrozik zaskoczyłaś mnie z tym soczkiem
ja podaje małemu i bardzo mu smakuje i pani pediatra mówiła ze wolno 
Ewelia u nas w hurtowni dziecięcej jest wszystko
moze u ciebie też jest jakaś hurtownia z art. dla dzieci gdzie są ubranka, wóżki jedzonko itd
My byliśmy wczoraj u lekarza i pani spytała czy ja już podaje gluten
oczywiście nie podaje i ona stwierdziła ze to już czas najwyzszy. Mówiła też że kiedyś podawało sie jak dziecko miało rok ale podobno im później sie podaje tym gorzej dziecko może to znieść. Ja musze kupić kaszke pszenną i zacząć codziennie podawać po 1 łyżeczce.

Ewelia u nas w hurtowni dziecięcej jest wszystko

My byliśmy wczoraj u lekarza i pani spytała czy ja już podaje gluten

kozica
mama Jakuba i Juliana
Witam!
A to mnie z tymi soczkami zaskoczyłyście! Ja jeszcze nie podaję, ale się zastanawiałam, więc teraz najlepiej zapytam mojej pani doktor. My na razie cały czas na zupce marchewka+ziemniak gotowanej przez mamusię :-) baaaardzo smakuje tylko ciężko trawi i musimy ograniczać :-)
Próbki z nestle też dostałam ale niczego nie szukałam w sklepach bo przy naszej alergii to nam jeszcze daleko do wszystkiego :-)
Luxik dużo zdrowia dla chłopaków!!!
A to mnie z tymi soczkami zaskoczyłyście! Ja jeszcze nie podaję, ale się zastanawiałam, więc teraz najlepiej zapytam mojej pani doktor. My na razie cały czas na zupce marchewka+ziemniak gotowanej przez mamusię :-) baaaardzo smakuje tylko ciężko trawi i musimy ograniczać :-)
Próbki z nestle też dostałam ale niczego nie szukałam w sklepach bo przy naszej alergii to nam jeszcze daleko do wszystkiego :-)
Luxik dużo zdrowia dla chłopaków!!!
mowicie o takich gotowych soczkach, tak? takie niby szkodza?
bo mi lekarka juz chyba ponad miesaic temu jak mowila zeby cos wprowadzic innego niz mleko, to wlasnie jako pierwszy byl soczek z jablka, ale zrobiony samemu w domu, wiec teraz nie wiem czy taki tez szkodzi?
bo mi lekarka juz chyba ponad miesaic temu jak mowila zeby cos wprowadzic innego niz mleko, to wlasnie jako pierwszy byl soczek z jablka, ale zrobiony samemu w domu, wiec teraz nie wiem czy taki tez szkodzi?
reklama
Podziel się: