reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Mrozik Filip tez musi miec ten zabieg co Nikodem od Madziary??a dlaczego ?czemu sluzy taki zabieg??
Na temat zeza znalazlam artykul
Zez - Choroby dzieci Przewodnik po zdrowiu Zdrowie Gazeta.pl
poczytalam ogolnie o zezu u niemowlat i wszedzie pisza ze powinien zniknac miedzy 2 a 3 miesiacem, takze lepiej do lakarza, istnieje wiele metod na jego zlikwidowanie, takze glowa do gory:tak::tak:
BADANIE ZEZA

Karolki
gratualacje dla Karolka , maly akrobata:-D:-D, a z tym wybudzaniem to nieciekawie:no:, zycze zeby sie to jak najszybciej zamienilo

Przez przypadek znalazlam cos fajego do poczytania, hihi....
R

reklama
Dolaczam sie do gratulacji z okazji 1 zabka:-)

Madziaratrzymamy kciuki i przekaz Nikosiowi caluski od nas.Mam nadzieje, że za bardzo nie bedzie cierpiał.

A nasza mała zaczeła chwytac swoje stopki:-) a juz sie martwiłam ze cos nie tak.Zabkow na razie nie widaxc choc na dole widze dwie biale kropki wiec moze cos sie pojawi za niedlugo.Moze zrobi prezent na 5 miesiecy jak u Mrozik.

teraz wlasnie lezy w lozzeczku i marudzi wiec musze do niej isc:baffled: i tak sobie mysle ze bedzie mi ciezko wrocic w marcu do pracy bo na prawde cdziennie mala robi cos nowego i przez caly dzien duzo mnie ominie:-( no ale niestety trzeba zarabiac pienizki i dosyc lenistwa.
A powiezcie mi mamusie, ktore juz pracujecie jak Wam to idzie czy jest cieżko, kto jest z malenstwem przez en czas itp.

Lidka - to kiedy sie ząbek pojawił? Tak jak nam? :-) Wczoraj był kancik, ale dzisiaj juz cała długość jest. Babcia sie uparła i łyżeczka sprawdzone- potwierdzone - ładnie dzwoni. Jejku jeszcze teraz katorga z tym drugim będzie , bo on też już wysoko
Luxik - Filip jak się urodził to juz miał z oczkiem problem, bo bardzo miał zaropiałe. Leczyliśmy to długo. Później na kontroli okulista zauważył "stojącą" łezke i kazał masować kąciki, bo on jest za tym żeby do 7 miesiąca nie robić zabiegu, tylko walczyć, czasami z masażami sie udaje. Mnie sie jednak wydaje że nie da rady, bo dalej stoi łezka :wściekła/y:

Janbor - ja wracam 1 marca. Pierwszy miesiąc będzie z małym moja mała, później może miesiąc teściowa i później złobek

kurde ja tez od 1 marca wracam:-( a do tego czasu mam jeszcz kilka procedurdo nauki:-( tylko czasu brak :baffled: a z mała ma byc tesciowa, choc wolalabym swoja mame oczywiscie ale sie nie da.W sumie najlepiej by było jakbym chociaz przez 2 lata mogla byc z mala w domu ale niestety musze wracac, bo maz sam na nas nie zarobi:-:)no:

lidka gratulujemy ząbka:) my jeszcze czekamy na zabka:) karolka ja też mam tak nocki ale to dlatego,ze ona tak ciągle chce jeść i mam nadzieję,że jak wprowadzę Sinlac to bedzie dłużej spała:)i może zacznie z butli pić:)mrozik ja dołaczam się do tomoli powinnas isć z tym do okulisty bo znam też mówili w szkole rodzenia że dziecko przez 3 m-ce może zezować.
julka jak mała tarmosi w raczkach to niedługo zacznie wyciagac raczki:) jak pokażesz jej o co ją prosisz i troche po ćwiczysz z nią wyciaganie podawanie do raczki tozałapie o co chodzi. Ja miałam iny przypadek mała nie chciała podnosic głowki jak ją lekarz ciągną do pozycji siedzącej.kazała mi ją dogłebiej zbadac.Ale poszłam do domu poćwiczyłam z nią i chwyciła w 1 dzień:) i nie ma teraz problemu rwie się do siadania:)

Mi się udało i wracam w październiku. a we wrześniu mała do żłobka. Gdybym miała tutaj mamę to na pewno poszłabym do pracy też w marcu. współczuje wam dziewczyny bo mi byłoby szkoda zostwić takich maluszków:(

reklama
Fiolka mnie tez jest szkoda ale czasami po prostu nie ma innego wyjścia.

Chcicłam Wam jeszcze napisac o sposobie sprawdzonym na ciemieniuszke u dzieci.Poloeciła mi to koleżanka, ktorej synek miał na głowie az strupy.Należy posmarować dziecku głowe masłem na 2 godziny przed kapaniem a potem oczywiscie dokladnie umyc glowe i po kapaniu wytrzec pieluszka tetrową.Ona zastosowala i od tamtej pory nie ma juz problemu z ciemieniuchą.Dodatkowo po kazdym kapaniu smaruje malemu glowe oliwką i rano wyciera tetrą.

Do góry