reklama
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Agatatje to mozna powiedziec ze ty juz jestem prawie na wylocie
Takiej to dobrze
Ja dowiem sie o postepach mojego synusia w czwartek 
Agusia - no bombowe to zdjecie - super extra!!!
Moja Malutka tez ma główkę w górze, ale gin powiedział, ze ma jeszcze duzo miejsca i moze się jeszcze kilka razy przekrecić- poki co kopie mnie mocno w pęcherz- az boli i tak szarpie pępowiną..od pępka w dół..az są momenty, ze się zginam wpół..
:-[
Moja Malutka tez ma główkę w górze, ale gin powiedział, ze ma jeszcze duzo miejsca i moze się jeszcze kilka razy przekrecić- poki co kopie mnie mocno w pęcherz- az boli i tak szarpie pępowiną..od pępka w dół..az są momenty, ze się zginam wpół..
Dziewczyny - macie niesamowite zdjecia Waszych malenstw
)))Sliczne
))
Ja juz nie moge doczekac sie kolejnego USG, zeby zobaczyc Mateuszka
Mateuszek caly czas sie wierci i przymuje rozne pozycje, lekarz tez mi powiedzial, ze ma jeszcze duzo miejsca
)))
Agatko- moze sie jeszcze przekreci Twoje malenstwo, moja kolezanka tez juz byla umowiona na cc, bo mala miala polozenie miednicowe i na 3 dni przed tym terminem sie przekrecila
))
Ja juz nie moge doczekac sie kolejnego USG, zeby zobaczyc Mateuszka
Mateuszek caly czas sie wierci i przymuje rozne pozycje, lekarz tez mi powiedzial, ze ma jeszcze duzo miejsca
Agatko- moze sie jeszcze przekreci Twoje malenstwo, moja kolezanka tez juz byla umowiona na cc, bo mala miala polozenie miednicowe i na 3 dni przed tym terminem sie przekrecila
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Z tym przekrecaniem sie malenstw zarowno do dobrej i zlej pozycji to jest sprawa niewiadoma do konca i nikt nie moze przewidziec jak bedzie podczas porodu. Kolezance dziecko na dzien przed porodem ( 3 ciaza ) przekrecilo sie pupa w dol i zablokowalo nozka tak ze tylko cesarka mogli sobie z nim poradzic 
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
zobaczymy co ten moj maly wymysli, narazie ma te sama pozycje od 2 miesiecy :///// tzn ciagle glowke pod moim zebrem z prawej strony, podobno jest malo wod plodowych, a im wiekszy tym juz w ogole szanse maleja, zeby sie przekrecil sam z siebie.
wiecie, cesarka to niby jest "wygodna" niby nie boli w trakcie, ale.......chyba jednak fajniej urodzic swoje dziecko normalnie, nawet jezeli trzeba sie troche nacierpiec.
tzn przy ulozeniu posladkowym nie dam sie namowic na porod naturalny hehe
wiecie, cesarka to niby jest "wygodna" niby nie boli w trakcie, ale.......chyba jednak fajniej urodzic swoje dziecko normalnie, nawet jezeli trzeba sie troche nacierpiec.
tzn przy ulozeniu posladkowym nie dam sie namowic na porod naturalny hehe
klamka
Matka Polka:)))
Ja dzisiaj ide na usg na 17stą. Pamiętacie jak kiedyś wszystkie czekałyśmy aż któraś wróci z badania i zdjęcia pokaże????
;D Ciekawa jestem jak jest ułożona i czy napewno to dziewuszka
))) Narazie tylko na jednym usg i to w 23 tc lekarz potwierdził płeć. Agatatje ja to wolałabym mieć cesarke bo i dla dzidzi lepiej i mniej komplikacjii może być...... Ale jeżeli chcesz naturalnie to trzymemy kciuki żeby się przekręcił
;D :laugh: Dziewczyny to juz chyba ostatnie usg przed porodem, prawda??? Tzn tuż przed jeszcze beda badać ale takie kontrolne to ostatnie...... Ale to leci........ :laugh:
Agatatje - to nasze Skarby leża sobie w brzuszku dokładnie tak samo - moja równiez - głowkę ma koło (pod?0 prawym zebrem..z tym, ze u mnie ponoć duzo wód płodowych a Malutka - jeszcze nie taka duza
i gin powiedział, ze (pisałam Wam) 8 na 10 przypadków dzidziusie w tym okresie ciazy jeszcze sie przekręcają - no- czas pokaze..w kazdym razie to tez prawda, zę one nawet kilka dni przed porodem, ba tuż przed porodem mogą fikolaska walnąc i zmienic całkowicie pozycję
:
a co do porodu naturalnego wówczas, gdy dzidzia ułożona jest posladkowo - to pierworódki mają na 100% cesarkę- bynajmniej w tym szpitalu, gdzie ja bede rodziła
a co do porodu naturalnego wówczas, gdy dzidzia ułożona jest posladkowo - to pierworódki mają na 100% cesarkę- bynajmniej w tym szpitalu, gdzie ja bede rodziła
reklama
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
A moja Mała Wariatka od 2 miesięcy na głowie stoi...
Mam nadzieję, że mi psikusa nie zrobi i nie przekrecie się na koniec... Albo nie wyskoczy wcześniej, skoro juz taka przygotowana... Ja wybieram się na majowy weekend w góry do lesniczówki i wolałabym nie rodzic w Kłodzku