reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NASZE SKARBUSIE :)

moj lekarz tez mowil o cesarce, z reszta taki porod posladkowy to jakas masakra musi byc....
ale naprawde mam nadzieje, ze malemu znudzi sie ta pozycja ktora trzyma rowno od daaawna (w koncu ile mozna ciagle tak samo siedziec ;) )
a porod naturalny jest dla dziecka najlepszy! cesarka to zawsze jakas ingerencja, a i mamusia i dzidzius sa zaprojektowane do rodzenia ;D
bardzo bym chciala normalnie rodzic i zeby nie bylo jakichs problemow i zebym dala rade :D :D :D
Rusalko z tego co czytalam to dzidzia powinna sie przekrecic okolo 31 tygodnia albo nawet pozniej wiec spokoj!a jak ma duzo miejsca to musi fiknac koziolka!!!!!! :D
klamko z usg to zalezy gdzie sie chodzi, bo mi co wizyte robia, nastepny raz 03.05, a potem jestem umowiona na 17.05, zobaczymy czy sie na nia jeszcze zalapie hehehehe

reklama
Agataje nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam, że ciekawskie dzieciaczki potrafią się stopniowo przewracać za żródłem światła np latarką świeconą w dolnej części brzucha. Cwiczenie nie zaszkodzi bo i tak w ten sposób należy stymulować malucha, a nóż twój synek okaże się ciekawski ;D ;D ;D ;D ;D i fiknie kozła

Mój tez juz od 2 miesięcy albo i dłużej stoi na główce i mam nadzieję że mu się to nie odwidzi :) Moje prawe zebra są za to skazane na kopniaczki i sporo tez się jakoś dostaję moim narządom usytuowanym w tylnej części ciała (mam wrażenie jakby mnie smyrał po jelitach i w okolicach nerek - dziwne uczucie bo sama wtedy nie wiem czy się rusza czy mi się wydawało...) A my się wybieramy na dług,i ale niecały bo tylko do 01.05, weekend do Kadyn- nad Zalew i tez mam nadzieję że będę w formie a mój mężulek jeszcze bardziej się martwi ;) Co prawda to bliziutko od elbląga - ok pół godziny drogi ale torby do szpitala nie zamierzam jeszcze ze sobą zabierać :) No a najbardziej to się teraz cieszę na święta bo to będzie mój pierwszy wolny weekend od ponad2 miesięcy :D

A to zdjęcia mojego Karolka sprzed tygodnia. Na pierwszym dowód jego męskości a potem buźka z profilu - jakość nia najlepsza bo skanowane...Trójwymiarowo buźki nie mozna było zrobic bo sie wtulił w łożysko a potem jeszcze perfidnie odwrócił do nas tyłem :) tylko jajka tak chetnie pokazuje ;) prawdziwy facet
Nie wiem tylko po kim ma taki zadarty nosek - na pewno nie po mnie :)

No więc NAPEWNO dziewucha:))) ;D :D Nawet tatuś wargi sromowe sobie pooglądał :D :laugh: Jest o tydzień większa niż mój tydzień ciąży więc pewnie termin mi się o tydzień do tyłu przesunie:)))) Leży sobie główką w dół i już raczej tak zostanie bo nie ma miejsca żeby się przekręcić ;D Waży 1897g, troche się martwie, że mało. Dziewczyny ile u Was dzieciaki ważą w tym okresie????

klamka, moj tez wielkosciowo jest o tydzien do przodu :D ma duza glowke, brzuszek i nogi dlugie
sie smieje, ze sie spieszymy oboje, bo na poczatku maja moja mama przyjezdza jakos na tydzien i miloby bylo wtedy urodzic hehe
akurat w ostatnich dniach jej pobytu bedzie 38tygodni (wedlug tego przyspieszonego terminu)

moj maly wazyl w poniedzialek 2,300kg

Dziewczyny waga wyliczona na podstawie USG nie ma sie co martwic bo to moze byc az 500g +/ - ale mysle ze wasze dzieciaczki wcale nie sa za male, w sam raz. Moim znajomym urodzila sie dziewczynka calkiem zdrowa i donoszona - 1900g. Taka natura :D

A to dowod na to, ze w brzuszku mamy siedzi Oliwia  :laugh: Zdjecie wykonane na usg 3D w szpitalu w Tychach.

reklama
W końcu udało mi się zrobić to USG. Nie było łatwo bo szpital jest w trakcie wymiany sprzętu i nikt nie chciał, ale uparłam się i mam. Maluszek jest dość mały waży 1780 g i wychodzi mu 31 tc, ale lekarz mówił, że to właściwie w normie, a i sprzęt mógł trochę przekłamać. Jestem umówiona za 2 tygodnie powinien być już nowy aparat to wtedy zrobimy dokładne. A poza tym Maluszek stwierdził, że dziś nie ma ochoty na żadne podglądanie i bawił się z lekarzem w kotka i myszkę - nie chciał dać się zmierzyć. Na koniec tak się zdenerwował, że zaczął mnie konkretnie kopać aż gin się śmiał. Na szczęście rozwija się prawidłowo, ułożenie główkowe, miejsca i wód ma dosyć. A jeśli termin się trochę do tyłu przesunie to nawet dobrze.Brakuje nam w rodzinie tylko kogoś z czerwca i już dawno się śmialiśmy, że musimy wypełnić lukę.

Do góry