reklama

Nasze sprawy...

witajcie kochane

od rana nie włączałam kompa.... wstałam o 8 i pojechałam do tesco na zakupy... - było tyle ludzi że szok !!! :szok: u nas pada - więc wszyscy w tesco z dziećmi :angry: ku....... w kolejce do kasy stałam jakieś 30 min, wróciłam na 13 do domu :-( wydałam 500 zł :baffled::baffled::baffled:

zjadłam śniadanie o 14 i zaczęłam sprzątać i o to teraz schną podłogi a ja usiadłam pierwszy raz od 11 godzin !!!!

może zacznę Was powoli czytać i nadrabiać ... widzę, że nie było litości i trochę mam do czytania :sorry2:

reklama
Bietka Ty tak nie szalej z tym sprzątaniem a co do zakupów to wiesz dziś sobota i wszyscy gną do marketów. Powiedz mi kochana czy ja na start muszę mieć butelkę czy później bo mały będzie miał cyca chyba że nie będę mogła karmić. Chciałam kupić avent antykolkową

Bietka ani nie mów ja wczoraj udałam 850 zł no ale niestety dzieci kosztują a w przyszłym miesiącu udam pewnie więcej na wyprawkę dla małego:((((

Marta ja kupuję butelkę jedną ta najmniejszą z Aventu tylko na razie ze smoczkiem jedynką na trój przepływowy będzie jeszcze czas

tak bobo była wyprzedaż ale wszystko przebrane - nic nie kupowałam bo ja mam dla małego dużoooo - powoli szykuje się na zimę - muszę kupić coś grubszego a przecena była body, koszulek, spodenek, i bardzo cienkich dresików - więc średnio na zimę... ale faktycznie jak dla WAS super, body przecenione o 30-50%, czapeczki po kąpieli itp itd- fajnie :-)
byłam bez dziecka :) więc stałam do normalnej kasy

marta - nie wiesz do końca jak będzie z karmieniem, ja bym kupiła - przyda Ci się później na wodę lub herbatki, ja mam LOVI medical+ - jest super- sprawdziła się od samego początku, kiedy jeszcze młody miał na przemian butlę i pierś, bo ma smoczek imitujący pierś. Polecam,
ludzie polecają jeszcze tomee tipee. Anaber pisała że używa avent - mojemu avent nie podszedł, dostałam też butelki NUK w prezencie i dupa, też ich nielubi, więc pije tylko z LOVI - ona jest również antykolkowa
LOVI

tak naprawdę pierwsze dni i tygodnie, to czas próbowania - co małemu/małej podejdzie :-)
Wam nie koniecznie musi pasować to co mojemu Igorkowi :-)

aga małemu kupiłam tylko mleko bebilon, chusteczki pampers - bo promocja - uwaga dziewczyny w tesco za 27 zł jest 6 paczek - 4+2. są sensitive dla noworodków i zwykłe zielone pampers.
a reszta to chemia do domu i zakupy spożywcze- no dobra kupiłam patelnię tefala za 79,90 bo mama już taką porysowaną że szok...

aga mój mały nie toleruje smoczków avetu - nie wiem czemu ??? miałam butelkę ze smoczkiem jako gratis do laktatora i nie chciał :( szybko dokupowałam LOVI

Ostatnia edycja:
bobo może jeszcze rzucą jakiś towar u mnie :( mówię Ci nic godnego uwagi :-(:-(:-(:-(:-( pojadę w tygodniu jak będzie mniej ludzi.

marta jeśli karmisz piersią to herbatki od 6 m-ca - dziecko nic nie pije prócz mleka z piersi - jeśli tylko mlekiem modyfikowanym to zależy, jak są upały można podawać wodę od 2 tygodnia( tak mi mówiono w szpitalu) mój młody nie chce pić wody ale jak temp. przekracza 30 stopni to daję mu chociaż 2, 3 łyki...
herbatka koperkowa - z kopru włoskiego jest od 1. tyg życia. ale jak dziecko śpi-je-śpi-je - to niby kiedy podawać te herbatki, Mój Igor teraz mało śpi w dzień,m więc kupiłam mu dzisiaj tę koperkową Hipp i wypił 10 ml. Zobaczymy... jak mu pójdzie :)

marta mój nie tolerował aventu - kup, spróbuj... najwyżej m pobiegnie po inną butlę :))))

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry