• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
Juto będzie ta nawiedzona położna zapytam co ona myśli na ten temat. Wychlałam mega mocną kawę sypaną mam nadzieję że nie usnę na siedząco.

Słuchajcie czy ja powinnam prasować ciuszki małego? Bo moja mama mnie wyzywa i mi gada że prasowanie to taka dezynfekcja i jak nie będę prasować to Oliemu wyjdzie coś na skórze? prawda to?

Ja prasowałam tylko przy pierwszym dziecku,a potem już nie.No i tamtym dzieciakom nic na skórze nie wyskakiwało.Potem miałam tylko kilka pieluch wyprasowanych na wizyty u lekarza lub położnej w domu.
Tak samo nigdy nie sterylizowałam butelek i smoczków,tylko wyparzałam,a jak maluch był starszy to nawet nie wyparzałam tylko myłam pod bieżącą ciepłą wodą.

Bo potem taki sterylny maluch weźmie byle zabawkę czy paproch do buzi i afty gotowe.

Ostatnia edycja:
Ja sspałam jak zwykle ostatnio:zawstydzona/y:araz dom ogarne i na ktg ide Marta-mnie sie to wydaje nie normalne żeby tak często plakał i tak długo nie spał każdy lekarz mówi ze noworodki prez placz alarmują ze coś jest nie ok albo za zimno albo za gorąco albo coś boli,taki maluch jak on powinien jeszcze spać i to nie malo jeśli jest pojedzony i nic mu nie dolaga,mi tak lekarz mówil dlatego ja bym go wzięła do lekrza moze trzeba mu jakies badania zrobić jakieś usg brzuszka moze go boli czy coś:sorry: Bietka ide posluchać bicia jej serduszka bo w czwartek będę sluchała jak jej serduszko bije kolo mojego przytulone:-)mój lekarz nie szczepi dziecka które ma katar żeby powiklań nie było mówi że dziecko musi być calkiem zdrowe Bobo w tak zaawansowanej ciąży dobrze dobrany antybiotyk jej napewno nie zaszkodzi ja na początku ciaży byłam na duomoxie albo amotaksie już nie pamiętam na którym ale oba są w ciąży bezpieczne mi lekarz powiedział ze dziecku bardziej szkodzi jak organizm mamy sie męczy z jakimś choróskiem uciekam ogarne dom i ide zajrze jak wróće jak jeszcze jakiś obiad stworze:crazy:

hej dziewczyny u nas problemow z brzuszkiem ciag dalszy, dzisiaj od 6 rano placz i wiszenie na mamie, w nocy tez malo spala tylko sie wiercila, wiec do wyspanych dzisiaj nie nalezymy.

Marta lacze sie z toba w bolu i niewyspaniu

6mamo nasza gwiazdo wygladalas slicznie, warto bylo przemeczyc sie z tymi walkami w nocy

Scoti no to fajnie chociaż ktoś he he he :-p
Wiolka teraz cały czas śpi może mu za gorąco hm... dziś położę go w samych bodach i rożku zobaczymy
6mamo ja też wyparzam butelkę i nic więcej ciuszki piorę w normalnym proszku naszym i nic na skórze mu nie wychodzi moja mama w ogóle mnie wkurza ostatnio dzwoni i prawi mi morały więc jej powiedziałam że jak ma mnie denerwować to ma w ogóle nie dzwonić

reklama
jestem,infekcja gardla, gardlo mocno zaczerwienione naszczescie osluchowo czysto, kaszel podraznieniowy od gardla dostalismy syrop prawoslazowy i vit.c

Martus do karmienia dziecko wyciagamy z betow.i rozkow wystarczy ze bedzie w tym body i w spochach. ja za takie cos dostalam opr. dziecku zwjeksza sie temp. podczas jedzenia tak jest zawsze . ile masz stopni w mieszkaniu jak powyzej 21 to bym go nie wkladala w rozek. jedna warstwa wiecej od Ciebie. do spania kocyk lyb kolderka. jak bedzie miec zimne raczki lub stopki to dodatkowe skarpetki. najwazniejszy kark ja jest chlodny to mu zimno jak wilgotny to za goraco.

ide walczyc z syropkiem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry