• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze sprawy...

[*]
index.php

Amelko - Pamiętamy :*

reklama
Hej Dziewczynki! będę tańczyć karniaka, ale dzisiaj miałam taki dzień że wszystko na szybko.
Jutro też nie wiem ile będę, bo jadę oddać krew. Chyba że zwieję przed oddaniem. Nigdy nie oddawałam, a będzie zbiórka krwi dla ciężko chorej dziewczynki, która jest tylko kilka dni młodsza od mojego Kubusia.
Amelko kochanie
[*]
Dzoana, jak toja zmiana w pracy? bo bez ciebie moja motywacja do ewy spada:-). W tym tygodniu ćwiczyłam więcej 8abs, i po dzisiejszej ewie mam skurcze.
Anisiaj, zrobiłam farfarelle odchudzone z łososiem i jest pycha:) Jutro cyc kuraka ze szpinakiem i fetą.
6-kowa śliczne wierszyki!!!
Bobo, podpisuję się pod Scoti. Na wieczór coś leciutkiego:)
Gdzie Gosia?????????
Bietka, boje się poniedziałkowej wagi. W tym tyg skusiłam się na coś słodkiego. A nie wiem jak jest po pobraniu krwi, znajoma mnie straszy że czekoladę trzeba zjeść.

justi no po pobraniu krwii - musisz na 1 dzień odpuścić dietę- dobrze mówi czekoladę gorzką bo żelazo i magnez musisz uzupełnić - brawo za wspaniały gest dla chorej dziewczynki!!!!!

kochaniutkie jakby mnie nie było znaczy że mam nawał obowiązków - m leży w osobnym pokoju, wietrzę mieszkanie- ale wszystko na mojej głowie :baffled: idę karmić młodego, potem muszę pozmywać i umyć podłogi... i pewnie padnę ale może zajrzę do was koteczki :*

jestem
głowa mnie boli i Oli też będzie chora bo już ma potworną chrypkę, katar i ją kaszle buuuuuuuuuuuuuu kurcze płakać mi się chce:((((((((

idę już sobie nie marudzę

słodkich snów:))

Bietka Oliś teraz tak ładnie główkę trzyma bo 3dni non stop go kładłam na brzuszku wcześniej jak go położylam to w ogole nie chciał jej podnieśc i się wystraszyłam
Aguś jeszcze raz zdrówka dla Was :*

Aga zdrówka dla was wszystkich!!!
Martuś tak dostałam sms-ka,bardzo ci dziękuję,podniósł mnie na duchu!!!Wybacz,że nie odpisałam ale w związku z moimi finansowymi problemami mam zablokowane połączenia wychodzące w tym i sms.:-(
Justi ja już 20 lat oddaję krew honorowo i pozwolę sobie nie zgodzić się ani z Bietką,ani z twoją znajomą.Tzn czekolada zawiera jakieś tam ilości żelaza,ale nie na tyle by ją zjadać całymi tabliczkami,bo żołądek się zbuntuje.Mnie nikt nie kazał jeść czekolady,natomiast zalecono tzw dietę bogatą w duże ilości żelaza,mięso czerwone(wołowina),wątróbka,szpinak,buraki i suplement diety tzw witaminy z większą zawartością żelaza.
Oczywiście drakońskie diety należy sobie odpuścić przy zdawaniu krwi bo po prostu zasłabniesz po zdaniu krwi.Należy zjeść lekko strawne śniadanko w małej ilości i wyruszyć na chlubną misję zdania krwi!!!
To nie jest takie straszne,nic się nie dzieje,żyły nie puchną,nie zwiększa się ciśnienie krwi,z organizmem nic się nie dzieje,oprócz tego,że czasami niektórzy mogą czuć nieznaczne osłabienie i to nie zawsze!!!Ilość krwi,która zostaje pobrana odnawia się do 48 godzin i nie odbuduje się jej więcej niż zostało pobrane!!!
Mężczyźni mogą zdawać krew po 450 ml co dwa miesiące,a kobiety po 450 ml co 3 miesiące ze względu na miesiączkę.
Justi cel szczytny,jestem dumna z ciebie,ale zobaczysz jak się odda raz to później z potrzeby serca i dla własnej satysfakcji kontynuuje się akcje z oddawaniem krwi.
Dzonka w końcu jesteś!!!
Evel witaj!!!

Ja oglądam twierdzę,tam gra moje ciacho SEAN C!mniaaam

reklama
Dobry wieczór zaglądam na chwilke i zaraz ide lulu Aniołkowa (*) dla Amelki 6mamo zdrówka dla was Aga zdrówka mocno trzymam &&&&&&&&&&&&i modle sie za Kubusia bedzie dobrze tylko wierz w to mocno bede o was cały czas myslała jak tylko bedziesz wyniki badania znala to dawaj szybciutko znać trzymajcie sie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry