• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
Mi brakuje tych kopniaków w brzuchy i tak jak na Oliwiera patrze to zastanawiam się jak on się zmieścił :szok: skończy 2 tyg i kupię mu herbatkę koperkową.
Wiolka już pewnie nie możesz sie doczekać co ? daj zdjęcia brzuszka
Gosiulek co u Ciebie?
Justi jest mój nr tel na g zaraz na pierwszej stronie a mówiłaś że nie ma :-p

Marta mnie nikt nie straszył tymi chorobami,tylko polożna zachęcała do ich zakupu.Ale niestety nie kupiłam,bo za drogie,ale na szczęście nic dzieciom nie było.
Ja myślę,że z tymi szczepionkami jest tak jak z tymi na grypę,koncerny farmaceutyczne chcą zarobić,więc dają trochę kasy na straszne reklamy by ludziska dali się nabrać.

6mamo no właśnie kurcze kasy dużo idzie i tak właśnie się zastanawiamy z m nad tymi szczepionkami ... z drugiej strony mały nie idzie do żłobka i nie ma kontaktu z innymi dziećmi.

Co myślicie laski o tych szczepionkach?

Bietka ta moja położna to też jakaś nawiedzona ciągle coś wymyśla co mamy kupić najpierw kazała emolium to dostaliśmy próbki w aptece za darmo, później stwierdziła że to nie mamy kupić Oliatum no to kupiliśmy, w szpitalu jeszcze kazali mi kupić na pępuszek oscisept ( czy jakoś tak) to stwierdziła że nie dobre musieliśmy kupić fiolet - masakra w piątek przyjedzie piąty raz ciekawe ile razy jeszcze ?

Aguś jak u Ciebie? jak ogarniasz to wszystko?

Czy wasze maluchy na początku też się tak darły przy kąpaniu ? Mały się boi wody może mu to przejdzie

Ostatnia edycja:
Martuś jak zapewne sama zauważyłaś temat nawiedzających położnych to temat rzeka i nie koniecznie interesujący i przyjemny.Ja używałam OILATUM lub zwykłe BAMBINO i dzieci miały się dobrze,a do pępuszka gencjanę na spirytusie.Jeśli twój synek dobrze reaguje na jeden preparat,to nie ma potrzeby zmieniać na inny.Do mnie kiedyś przyszła położna z brudnymi pazurami i śmierdziała petami,kazałam jej ręce umyć.Więc może i ty spojrzyj na ręce tej nawiedzonej baby jak przyjdzie.

Co do szczepionek,to ja bym nie szczepiła,bo jak sama widzisz malutki nie idzie do żłobka ani nie będzie miał większej styczności z dziećmi,a więc szansa na zachorowanie znikoma.A w domku zwykłe zasady higieny i mycia rąk wystarczy z pewnością.

U mnie któreś dziecko ryczało przy kąpieli na początku,ale nie pamiętam które.

Marta ja tez nigdy nie szczepiłam dzieci na te płatne szczepionki i teraz Kuby tez nie zamierzam, ale to każdego sprawa:)
u mnie położna była raz i więcej nie przyjdzie zostawiła numer telefonu i jak coś mam dzwonić:) Martuniu u mnie w porządku dobrze się czuję a mały nie sprawia kłopotów, je i śpi ,nawet martwię się ze za dużo śpi a za mało je, ale w czwartek się przekonam bo mamy wizytę u pediatry i zobaczymy jak przybiera na wadze

Ewel witaj:)

reklama
Aguś u mnie na początku mały w nocy nie spał od 24 do 5 rano a w dzień spał i budził się co 3 godziny teraz ma odwrotnie w nocy śpi a w dzień daje popalić, i tak mam mało czasu by cokolwiek zrobić ale u mnie jest na butli bo pokarmu brak. Pediatra mówiła że wszystko dobrze ale go nie warzyła :no: powiem jej jak pójdziemy na szczepienie no i do 18 grudnia bo mamy usg bioderek kazała mi profilaktycznie pieluche tetrową na pampersa wkładać

Anisiaj ja mogę wziąć bo i tak mnie boli bo się obkuracza :-) już 3 duża paka podpasek poszła

zmykam na spacerek jak mi się uda to wpadnę jeszcze dziś jak nie to jutro buziaczki :*

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry