• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

Gosiulek w przyszly czwartek 22.11 mam cięcie Marta nie moge sie doczekac ale jestem taka przerażona że nie wiem czy wcześniej zawalu nie dostane zanim mnie na stół wezma:dry: z drugiej strony chciałabym mieć już za sobą:sorry2: ale to nie zmienia faktu że i tak sie cholernie boje po nocach spać nie moge do przyszlego czwartku to jak mumia będę chodzić nie wyspana:baffled: Ja też nie będę szczepila Julity na te platne szczepionki jak nastka byla mała też były te szczepionki platne i jak pytałam naszego lekarza czy warto to on powiedzial że zdania są podzielone on swoich dzieci nie szczepil a nawet zaszczepione dziecko nie ma 100% pewności że nie zachoruje bo tego nikt rodzicom nie zagwarantuje :confused: więc pójde normalnie na kilka szczepień z małą tak jak z Nastusią chodzilam niby więcej wkłuć ale też różnie dzieci reagują na szczepionki skojarzone czasami meczy ich po nich gorączka tymbardziej ze tu dawka kilka w jednym po zwykłej niby też nie raz dzieci gorączkują nie ma tak żeby wszzystkim jedno pasowało

reklama
Marta mój jest na cycku i się martwię ale z drugiej strony widocznie mu wystarcza jak zje z jednego cyca to budzi się co 3 godziny wieczorem po kąpieli zjada z dwóch i wtedy budzi się po 6 czasem 7 godzinach

Anisiaj ja też dziękuję bardzo, jeszcze tydzień temu tak mnie wszystko bolało że nie mogłam się ruszyć

uciekam miłego dnia:)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki a mnie kilka dni temu znowu naszła wena twórcza(troszkę z konieczności).Miałam napisać Karolkowi wierszyk o tematyce jesienej,a napisałam chyba z 6.No i przebranie też musiałam wykombinować,więc przebrałam jego za króla jesieni z koroną i peleryną pełną liści i jesiennych barw.Młody mówił,że bawił się fantastycznie.

Oto te wierszyki:

Liście drzew król jesieni
z zielonego w czerwień zmieni
Znajdzie też się złoty,brąz
niektóre drzewka obleje pąs.

Barwy będą kolorowe
Takie ciepłe,całkiem nowe.
Grzybki głowy swe wychylą
pory roku nie pomylą.

Zmieniać zacznie się pogoda
Trochę chłodu król nam doda.
i wszystkie zwierzęta tak jak bociany
na swojej skórze poczują zmiany.
świat w ciepłe barwy jest przebierany.

Ogrody i lasy swe plony wydają
dzielą się tym co najlepsze mają.
Nie jest już ciepło tak jak w lecie
wie to każde mądre dziecię.

Dzień jest krótszy a noc długa
to jesieni jest zasługa.
Lecz i jesień odejść będzie musiała
wtedy świat opanuje zima biała.
i grzyby wnet wyrosły.

Usiadła też w ogrodzie,bo to teraz jest w modzie
i już dojrzały bordowe buraczki.
Spojrzała też na zboże,jemu teraz też pomoże
i złotem się kłosy rozświetliły

Zerknęła w górę na drzewa,im zmian też potrzeba
I liście barwę zmieniły.
Bocianów już nie ma,kaczki odleciały
z nami już tylko wróbelki zostały.
Tak musi być,taka jest potrzeba.

Dojrzeją warzywa,dojrzeją owoce
Będą krótsze dni,będą dłuższe noce.
Ciepłe dni pójdą precz,pojawi się chłodny deszcz.

Ciepłe kurtki i parasole od letnich rzeczy ja teraz wolę.
Polska jesień-Złota jesień
Takie zmiany Wam przyniesie.
nie chce się posługiwać ciepłymi barwami.

Nie chce być nawet w kalendarzu
dłuższy odpoczynek jej się marzy.
Reszta pór roku była zmartwiona
Jak ma za jesień tylu zmian dokonać?

Lecz jesień czasami tylko żartuje
i swoją pracę dobrze wykonuje.
Czasami przyjdzie wcześniej
i spóźni się czasami.
Czy jesień o nas pamięta,no powiedzcie sami?
dużo radości z tego będzie.

Wielka przygoda czeka też w lesie
zbiera się grzyby i echo się niesie.
W parku też zabawa czeka
Suche liście są jak rzeka.

Więc pływaj w tych liściach
aż do zmęczenia-
Tak się właśnie spełniają
dziecięce marzenia!

I co wy na to dziewuszki,na moje grafomańskie wybryki,dodam tylko że te wierszyki pani w przedszkolu na razie zatrzymała.

6mamo wierszyki śliczne ty masz dar kobieto nie myślalaś zeby je gdzieś wyslac żeby je opublikowali? dszkoda takiego talentu marnować:-) Ja w tej chwili prowadze na gg wymiane zdań z moją znajomą która krytykuje mnie ze mam mieć cc , ze powinnam rodzić naturalnie mówi mi to ona co natrzaskala sobie dzieci rok po roku i miala 3 cesarki:wściekła/y: a dzieci nie mają za co wychować normalnie mam ochote wybuchnąć:wściekła/y:

Wpadam i ja na chwilę, juz po zakupach, i obiadku na mieście. Najadłam się i chyba pęknę zaraz. Co do zakaupów, to dramat, wszystko na jedno kopyto. Jedna kurtka mi się spodobała, ale nie miała kaptura, i musiałam zrezygnować z niej.
Anisiaj ja używałam Mustelli, fajna konsystencja ale działanie - zerowe. Myślę że jeżeli nie masz skłoności do rozstępó to zwykła oliwka da radę. Mnie w oliwce przeszkadzało to że strasznie tłusta.
6-kowa, super wierszyk!!!!
Marta, 2 razy przeglądałam! chyba okularów potrzebuję:) i jeszcze Dzonka napisała że też nie moze znaleźć, więc już nie szukałam, pomyślałam że po prostu nie ma:)

wiola noz kuzwa jaka bezczelna ta Twoja znjoma.... wrrr powiedz jej niech spada i sama mogla rodzic sn jak miala okazje:wściekła/y:

anisiaj ja uzywalam albo oliwki albo perfecta mama bo bardzo podobala mi sie konsystencja i zapach. Chodzi o to zeby skora byla dobrze nawilzona zeby elastycznie sie roziciagala

Ostatnia edycja:
Wiola nie przejmuj się znajomą i może w waszą gadkę wpleć ładnie zawoalowane przekleństwo,co.
A co do publikacji mojego pisania,to mój warsztat pisarski jest chyba na takie wyzwanie za słaby.
Dla mojego m na 1 rocznicę ślubu napisałam kilka wierszyków,w drukarni wydrukowałam,u introligatora oprawiłam i m wręczyłam jako prezent.Tomik (łohoho jak to dumnie brzmi)jest w jednym egzemplarzu.

reklama
Aniolkowa-daj spokój znalazła sie taka kochana mamusia co zamiast sie zabezpieczać jak jej lekarz tlumaczył zeby sobie dzieci rok po roku nie robila bedac samotna matka to mnie teraz pouczać będzie bezczelna ja od niej na pampersy albo na mleko nie pożyczalam tak jak ona od nas ale oczy ją chyba bola nie wiem o co jej chodzi 6mamo-ja uważam że naprawde masz rękę i powinnaś sie swoją twórczoscią z innymi podzielić jak najbradziej:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry