reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
ja to dopiero oniemieję jak zobaczę ile nasze szczęście waży, bo usg mam dopiero w 32 tyg. - 02.02.
Super, że wszystkie wizyty były udane :)

Ja dzisiaj już też po wizycie. Miałam pierwsze ktg które prawie w ogóle nie wyszło bo mała ciągle się ruszala... 108 ruchów na godzinę naliczyli. Oczywiscie nie mialam ktg godzinę ale jakies 25-30 min. Ponadto dostałam duphaston bo gince mocno nie podobał się mój brzuch, powiedziała że jest za twardy i pytała czy czuję to a ja w sumie nic takiego nie czułam, bo mi brzuch potrafi duuuzo bardziej twardniec. Wyniki moczu do dupy, dostalam jakieś tabsy i za 2 tyg powtórka badań i kolejna wizyta. No i mam dużo więcej leżeć... Ehhh:( dobrze, że nic o wadze nie mówiła, a na wadze 76kg :( czyli 18 kg na plusie. Ostatnio było tak super a dzisiaj to masakra... Jedynie się cieszę, że 1.02 mam Usg :) w końcu moje maleństwo zobaczę:)

No ze niby sam z siebie jest twardy, chociaż ja myślę że normalny. No ale skoro tak, to przecież nie będę oponowac ;) teraz podusia, kocyk i kanapa.

Odpoczywaj, odpoczywaj i nie martw się kochana, widzisz ile my juz progesteron bierzemy niektore i trwamy dalej wiec ty na tym juz etapie to spokojnie tez na dupku dotrzymasz :) ale oczywiście ich słuchaj i lez :)
Mi mój gin ostatnio wspominał ze zależy mu żeby dzidziek do 2,5 kg urósł i może będziemy odstawiać ale to będzie patrzył i badal na bieżąco.

Ja caly czas mam twardy jak kamień jak tylko wstanę i mi nic lekarz nie mówi. Jakiś glupi ten mój lekarz. W poniedzialek znowu mam wizyte. Bie za dużo oni mi tam grzebią? :p teraz wypytam go co do terminu bo po zmianie lekarza nic nie wiem co do porodu.

reklama
Ja juz po usg maly ulozony glowka w dol ,kregoslup wzdloz lini negra czy jakos tak maly pcha sie strasznie do gory dupskiem pod moje zebra zamiast siedziec na dole gdzie miejsce :) bardzo ma malo miejsca i taki skulony w pozycji embbrionalnej raczki kolo nozek ;) lekarka jeszcze chce mi usg zrobic prawdopodobnie w lutym czy maly przybiera ladnie a teraz usg wyliczylo wage okolo 1600kg wychodzi te 31 tygodni . ginka mowi zeby ten miesiac w brzuszku posiedzial chociarz bo z ta skora zaczyna byc kiepsko no ale ja mysle ze posiedzi do marca nawet spokojnie ;) mowi zeby sie nie nastawiac na takie duze dzidzi no ale zobaczymy ona zawsze tak mowi jak bylam z cora w 32 tygodniu to wychodzilo u niej z pomiarow ze wazy 1300 a pare h pozniej lekarz na profesjonalnym sprzecie wyliczyl 1960 bodajze .takze z ta waga usg to zalezy :sorry2:

Do góry