reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
Alunia odpoczywaj, skoro nie polozyla Cie do szpitala to znaczy ze sytuacja jest do opanowania, staraj sie nie stresowac. Jak zwolnisz tempo to z pewnoscia sie poprawi, zobaczysz :) mowila ile Malutka wazy?

Alunia najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką i lekarz niczego nie ignoruje. Lez jak najwięcej i odpoczywaj, zakupy faktycznie najlepiej przez internet -tam też cenowo często lepiej wychodzi :) w ogóle myślę że na tym etapie dla bezpieczeństwa juz wszystkie powinnyśmy jak najczęściej odpoczywać na leżąco, robić sobie przerwy itd...

Alunia trzymaj się kochana i dużo odpoczywaj. Leż, leż i jeszcze raz leż. Oby udało się przekonać malutką, żeby posiedziała u mamy jeszcze z 5 tygodni.
Ja też jestem po wizycie. Pani doktor powiedziała, że owszem jest problem z przepływami, ale mały nie ma hipotrofii, bo wymiary mieszczą się w normie - co prawda na granicy, ale się mieszczą i 19.02 mam mieć kolejne usg, żeby sprawdzić czy przybiera tak jak powinien. Dostała lek na obniżenie ciśnienia, co prawda nie mam ponad normę, ale jest w górnych granicach normy. Aha i za dużo przytyłam przez miesiąc, więc mam zwrócić uwagę na to co jem - 2,5kg w miesiąc przyszło. Przyznam, że ostatnio pozwalałam sobie na za dużo. Lekarka powiedziała, że moja szyjka ani drgnie i trzyma bardzo mocno. Czyli na bank powtórka z rozrywki, w 39 tygodniu dostanę skierowanie na cc. Dla tych co nie wiedzą, podczas poprzedniego porodu nie mogłam urodzić naturalnie ze względu na zbyt długą i twardą szyjkę, tak więc to musi być jakiś problem w budowie.

A co do wyników z moczu, to są w porządku, bo w polu widzenia są tylko 3 leukocyty, a te 25 mieszczą się w normie.

Antus to obie 19.02 mamy ważne dla naszych malenstw wizyty. Dobrze, że u Ciebie nie wyszła ta hipotrofia... 2,5 kg w miesiąc to chyba taka norma już teraz będzie ;-) u mnie od 22.01 jeden kg na plusie, ale juz mi nic na temat wagi nie mówiła.

reklama
Antus a jakie masz cisnienie? i od jak dawna masz podwyższone? no i jaki lek dostałaś? Ja od świat mam podwyższone, nie przekracza 140/90 ale 130/81 to jest minimum. Norma ostatnio to 135/88. Miałam pić melisę ale niestety nie obiniżyła mi cisnienia i myśle,że jutro już coś dostanę od ginki

Do góry