reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Martita a co to za badania masz zlecone do porodu? Ja mam wizytę 8.03 i kazała mi zrobić tylko mocz i krew. A GBSa też już mi pobrała. Coś jeszcze trzeba?

reklama
Beatko też mocno trzymam kciuki ! Ja wiem, że to trudne, ale staraj się myśleć pozytywnie, myśl o tym, że już tyle za Tobą, że Bąbelek już jest całkiem duży i na pewno bardzo silny (skoro się tak dobija do Ciebie ;)). Pracowałam kiedyś z maleńkim 29-tygodniowym Kajtusiem jak już miał około 6 miesięcy i około roku dogonił rówieśników, pięknie się rozwijał, z tygodnia na tydzień robił piękne postępy i jak już kończyłam nad nim opiekę, to chłopak był na medal ;) ! Także nie martw się Kochana na zapas, dbaj tam o siebie, oszczędzaj się i nie wyczekuj nerwowo na to, że teraz zaraz coś się może przytrafić, tylko myśl pozytywnie! Będzie dobrze, zobaczysz !! Mocno w to wierzę !

DostalamHCV, HIV, HBS, WR czesc z tych badan powtarzam, bo na poczatku ciazy je robilam, ale do szpitala potrzebuje swiezych. Do tego alloprzeciwciala, cytomegalie, toxo, mocz i morfologie. I jeszcze musze zrobic usg piersi, ale to tak juz zupelnie profilaktycznie.

Kitki ja zawsze wole zrobic wiecej niz mniej, i tak jedno pobranie krwi ;) a do pierwszego porodu lekarz zapomnial mi chyba hbs zlecic i jeszcze mi pobieraly podczas porodu.

Juz po wizycie :) mam tak samo dużo badań jak Martita albo i więcej do zrobienia. Wszystko jest w porządku, mała wyhamowala trochę i juz wagowo zbliża się bardziej do średniej. Ma 2400 teraz i długachne nogi :))) mi przybyło 6kg od początku ciąży, ginka mówi ze ok.

reklama
Do góry