reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
My po wizycie. Szyjka zamknięta, ale max skrócona, dzidzia bardzo nisko, ginka przewiduje, ze jeszcze tydzień. Niestety okazało się, że nasza Lili jest malutka ma 2550, przepływy dobre, AFI w normie, w niedzielę mam się zgłosić na IP sprawdzi czy urosła, jak nie to zostajemy, jak tak to nie ma się czym przejmować, bo to może być genetyczne - ja ur się w 42 t.c. z wagą 2600. Żadnych nieprawidłowości nie widzi. Mam kontrolować ciśnienie bo miałam 160/100, z tego wszystkiego w nocy spałam 2 godziny, teraz mnie tak głowa boli, że padam....

Millady jak ty się urodziłaś taka malutka to zapewne jest taak jak mówi lekarz.
Ja od miesiąca nie wiem ile moja malutka waży o chyba póki co dobrze mi z tym :p
Łatwo jest napisać nie stresuj się, ale i tak będziesz... Spróbuj odespać nockę to napewno poczujesz się lepiej.

Milady może córeczka za mamusią się wdała. Trzeba się tego trzymać bo wszystkie inne parametry prawidłowe :)

Ja już po pobraniu krwi, poszło dziś sprawnie bo byłam druga więc szybko do domu na śniadanko :)

Miladyy - nie napisze zebys sie nie martwila bo i tak bedziesz jak to mama:) wszystkie inne parametry sa w normie to moze rzeczywiscie bedzie malutka coreczka albo blad pomiaru na usg tak jak u mnie ostatnio bylo z serduszkiem

Miladyy moja Kaja urodziła się w 38t5d z waga 2650, lekarze tez doszukiwali sie hipotrofii u niej ale w końcu dali spokój bo byla pozwyzej 10 centyla. Moze i u Ciebie coreczka bedzie po prostu drobniejsza :)

Jeszcze nie panikuję, ale się trochę denerwuję, wiem, że waga noworodka zależy też od genetyki,ja byłam małym kurdupelkiem, a później nadrobiłam z nawiązką ;) chociaż wolałabym żeby mnie już w nd zostawiła w szpitalu, czułabym się pewniej, że mam profesjonalną opiekę. Tym bardziej, ze męża w pracy przerzucili na 2 tygodnie na konwoje i nie mam co liczyć, że szybko wróci z pracy jak zadzwonię.

MiLadyyy mi lekarka na każdej wizycie mówi, że córeczka jest z tych mniejszych, ale skoro zdrowa to lepiej dla mnie. Nie ma co się doszukiwać na siłę objawów jeśli dziecko prawidłowo się rozwija ;)

Ja wizytuję popołudniu, to napiszę później jaka jest aktualna waga Córeczki, a jestem dziś 37+1 wg usg (wg om 38+1) :)
Ciekawe czy coś wskazuje na nadchodzący poród, od kiedy odstawiłam luteinę i no-spę to praktycznie twardnienia brzucha ustały. A od połowy ciąży brzuch się spinał jak oszalały. Nie nadążam ;)

reklama
Ania ja też tak teraz mam, jak brałam MG, Nospę i Potas to ledwo chodziłam tak mnie bolało, MG mi zabrakło przestałam brać i jak ręką odjął... nie nadążam za tym swoim brzuchem ;)

Mi do tej pory co wizyta wychodził termin na 24-25 kwietnia czyli idealnie, a z wczorajszego badania wyskoczyło na 5 maja...

Do góry