reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

A mój też od wczesnej ciąży dumnie prezentował przyrodzenie :D A jak lekarz pytał mnie jakie mam przeczucie, usłyszawszy że córka powiedział "Ja... No ma pani pewne. Córka ale z pyrtem jak armata!" :-D

hehe dobry gin :))

Może i tak być że dziewczynki wstydliwe =]
mój też na każdym USG bez problemu pokazuje co ma =]

no wlasnie z tego wynika , ze chlopcy chyba lubia sie chwalic co tam maja :))

Ja melduję, że po wizycie wsio OK. Wprawdzie dostałam dodatkowa tabletkę Fenoterolu ( w sumie 4 tabl. ), ale jak na ten tydzień to i tak niewiele. Młoda wazy +- 1120 g więc ładnie. Termin na 24.10 mi sie przesunął. Tak czy inaczej w 37 tyg odstawiam Fenoterol i jesli będą skurcze idę pod nóż, a jesli nie to czekam jeszcze do 38 tyg i wtedy cc. Wynika z tego, że urodzę pomiędzy 10 a 23.10 :-) Oczywiście nie ukrywam, że im wczesniej tym lepiej i nastawiam się na 12.10 :-)

dobrze , ze jest oki :)
no i termin masz juz w miare ustalony , fajnie :)
ja bym chciala rodzic 13.10. ... no , ale odemnie to juz to pewnie zalezec nie bedzie ;))

reklama
Ja melduję, że po wizycie wsio OK. Wprawdzie dostałam dodatkowa tabletkę Fenoterolu ( w sumie 4 tabl. ), ale jak na ten tydzień to i tak niewiele. Młoda wazy +- 1120 g więc ładnie. Termin na 24.10 mi sie przesunął. Tak czy inaczej w 37 tyg odstawiam Fenoterol i jesli będą skurcze idę pod nóż, a jesli nie to czekam jeszcze do 38 tyg i wtedy cc. Wynika z tego, że urodzę pomiędzy 10 a 23.10 :-) Oczywiście nie ukrywam, że im wczesniej tym lepiej i nastawiam się na 12.10 :-)
całe szczęście że dzidziuszek zdrowo rośnie :) co potwierdza przesunięcie terminu... a czemu masz mieć CC? bo chyba nie doczytałam..

skąd wasze typy dni, w ktorych chcecie urodzić?
ja mam termin 28 październik, i jasne, że chciałabym go przyspieszyć, ale fajnie by było urodzić w swoje urodziny :d które obchodzę 1 listopada, więc może przetrzymam malućką :)

ja mam termin 28 październik, i jasne, że chciałabym go przyspieszyć, ale fajnie by było urodzić w swoje urodziny :d które obchodzę 1 listopada, więc może przetrzymam malućką :)

Też mam urodziny 1 listopada :-), ale z terminem na 4 X, a w zasadzie 2 tyg wcześniej, nie mam szans na przetrzymanie młodej tak długo ;-)W sumie dobrze, wyrobię się z rodzeniem dzieci przed trzydziestką ;-)

Byłam u położnej. Faktycznie te midwife mają magiczny dotyk! dzić ułożony główkowo, tak jakoś śmiesznie na boku. Ładne tętno, waży około 1600. Moje ciśnienie 100/60.
Pytałam się o tego gina. I ciul. Nie absolutnie nie ma potrzeby skoro wyniki moczu i krwi w normie i nie zauważam żadnych objawów. Tak kuźwa, tylko moim zdaniem nie wszystkie infekcje są objawowe! a co do cytologii to też mi absolutnie nie wolno, dopiero 6 miesięcy po porodzie :eek: he? a co to ma do rzeczy to nie wiem...
Na następnej wizycie 6.09 będziemy robić birth plan.

całe szczęście że dzidziuszek zdrowo rośnie :) co potwierdza przesunięcie terminu... a czemu masz mieć CC? bo chyba nie doczytałam..

No na CC się umawia na termin z lekarzem np kiedy ma dyżur :) A tak apropos ja też obchodze 22-gie urodziny 1 listopada :)

a co do cytologii to też mi absolutnie nie wolno, dopiero 6 miesięcy po porodzie :eek: he? a co to ma do rzeczy to nie wiem...

To ciekawe, w PL obowiązkowo cytologia w czasie ciąży i druga 6m-cy po porodzie...

No na CC się umawia na termin z lekarzem np kiedy ma dyżur :) A tak apropos ja też obchodze 22-gie urodziny 1 listopada :)

No proszę, a dotąd znałam tylko 1 osobę urodzoną 1 listopada :D

He he he, no nie doczytałaś. Powiedzmy, że z rozpedu czy tez przyzwyczajenia ;-) To juz 3 cc będzie więc jestem podobno z marszu zakwalifikowana na nie, poza tym jest niebezpieczeństwo pęknięcia macicy tzn. rozejścia się miejsca po poprzednich cieciach, dodatkowo nie miałam podczas poprzednich porodów postepujacego rozwarcia, a najważniejsze to to że chcę :-)

Też mam urodziny 1 listopada :-), ale z terminem na 4 X, a w zasadzie 2 tyg wcześniej, nie mam szans na przetrzymanie młodej tak długo ;-)W sumie dobrze, wyrobię się z rodzeniem dzieci przed trzydziestką ;-)

No ja wyrobię się przed 40-stką :-D

Byłam u położnej. Faktycznie te midwife mają magiczny dotyk! dzić ułożony główkowo, tak jakoś śmiesznie na boku. Ładne tętno, waży około 1600. Moje ciśnienie 100/60.
Pytałam się o tego gina. I ciul. Nie absolutnie nie ma potrzeby skoro wyniki moczu i krwi w normie i nie zauważam żadnych objawów. Tak kuźwa, tylko moim zdaniem nie wszystkie infekcje są objawowe! a co do cytologii to też mi absolutnie nie wolno, dopiero 6 miesięcy po porodzie :eek: he? a co to ma do rzeczy to nie wiem...
Na następnej wizycie 6.09 będziemy robić birth plan.

Gratki wizyty :tak:

No ja też z OM mam termin na 1 listopada :-) Wiadomo, zę tak naprawdę poród to nie "koncert życzeń" i możemy sobie chcieć, a i tak wyjdzie jak ma wyjść i to nawet jesli o cesarce mówimy więc to, zę ja np. sobie planuję na 12.10 poród to wcale nie znaczy, zę tak będzie. U mnie ta data wychodzi z fakty, że skoro w poniedziałek 10.10 zaczynam 38 tydz i położył by mnie mój lekarz do szpitala na odstawienie Fenoterolu to może być tak jak ostatnio, żę skurcze miałam mega ale nawet nie bolały mnie i nie było rozwarcia więc mogli czekać do środy do dyzuru mojego lekarza, ale możę się okazać, zę skurcze zaczną się natychmiast i ciąć też będzie trzeba też pilnie.
A cytologię miałam robioną na początku ciąży. Teraz mi robił biocenozę i też jest OK. Podobno jest teraz przepis, ze biocenozę robią też pacjentkom przeznaczonym do cc bo może tak czy inaczej dojśc do zakażenia jesli jakieś dajmy na to by było, a pojawiło by się też np. delikatne rozwarcie.

reklama
Do góry