reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Jagmar no to super ze nie musisz lezec i z bablem wszystko ok :tak:

Milka dobrze ze wiesz takie rzeczy... musisz pogonic Helenke

Asia sliczne fotki ;-)

reklama
No nie na darmo jest ta metoda z zapałkami, jak masz pudełko wyzbierać wstając i przykucając przy każdej ;-), kurde...trzeba bedzie zapałki kupić...

ja juz mam zapas hehe

Hejka:) Ja dzis mialam wizyte mlody wazy 3kg :) Doktor powiedziala ze wlasciwie to pierwsza faza produ za mna glowka prawie w kroczu jak to powiedzial zartobliwie rozwarcie na dwa palce. W kazdym badz razie chcemy do konca wytrzymac czyli do 6 pazdziernika a na 7 juz sie umowilam na porod:) <cwaniak> Ogolnie wszytsko oki wiec czekamy jeszcze 2 tygodnie bo sie nam nie spieszy. Wazne zeby szyjka wytrzymała ;)

no to niezle :) fajnie , ze maly sie juz tak ladnie do kanalu wstawil :)

Byłam dzisiaj na wizycie na usg i jestem bardzo zadowolona i szczęśliwa. Warto było pójść, żeby uspokoić myśli i dowiedzieć się dobrych rzeczy. Doktor zmierzył i "zważył" dzidzie. Sprawdził łożysko i przepływy a na koniec porównał wyniki i wykresy z badaniem z 20 tc. Okazało się, że dziecko rośnie proporcjonalnie do czasu, waży już 2650 (a nie 2100 :angry: jak mi próbowała wmówić lekarka) jest proporcjonalne i nawet miała odruch oddechowy czy jak on to nazwał. Poruszała tak śmiesznie buzią. Jednym słowem jest gotowa to porodu :). Mam żyć i funkcjonować normalnie, nie muszę leżeć !

super wiesci :) waga tez super !

Ja też po wizycie młoda ma już 3040g, chociaż po rozmiarach wychodzi niby 35 tydzień :dry: mam już niestety łożysko III stopnia i na pewno trzeba będzie ją wcześniej wyganiać bo do terminu łożysko nie wytrzyma a niestety w ogóle się jeszcze do porodu leniuszek nie szykuję :dry:

no to trzeba dzialac :) moze da sie mala pogonic jakos :))

.
Ja też byłam wczoraj. Mała jak drobinka, jak pozostałe dzieci. waży ok 2160.
Nic nie wskazuje na jakieolwiek zbliżanie sie porodu.
I takie mam fotki:
Madzia1.jpg

A tu widać że lubi płływać i nurkować ;-)
Madzia3.jpg

super , ze jest ok no i fajne foty :)

a to spoko, mi gin kazał przyjść dopiero za 3 tyg. :wściekła/y:do tego czasu to ja już mogę urodzić, ale to szczegół
częściej chodziłam na początku ciąży niż teraz
ja mam wizyty co 4 tyg. i nawet teraz mam wizyte w piatek w nastepna 24 październik- 4 dni przed terminem porodu i kij wie czy wogóle na nią zdążę;/ nie wiem czy nie pójść prywatnie za jakieś 2/3 tyg żeby jeszcze sprawdzić czy sie szybciej poród nie szykuje itd...

mileczka
kciukasy są &&&&&
czekamy na info !!

reklama
Kingolinka już, tuż, tuż
mileczka kciuki zaciśnięte wedle zyczenia &&&&

Miłka mi lekarz powiedział, że dziecko powinno się szybciej urodzić bo łożysko jest 2/3 stopień, poza tym szyjka i ułożenie na to wskazują. Sprawdził przepływy i stwierdził, że na najbliższy tydzień wszystko ok. Jestem ciekawa jak do tego odniesie się moja lekarka, która wydaje się być gułowata. Jak nadal będzie się upierać, że ciąża młodnieje to ją kopne w zadek i trudno się mówi, pójdę prywatnie i zapłacę za wizytę ale będę miała pewność, że krzywda się dzidzi nie stanie. Za tydzień mam zamiar czynnie zabrać się za przyspieszanie porodu :).

AsiaKC śliczne zdjęcia !! ja niestety nie mam takich i bardzo żałuję. Trudno się mówi. Tym razem jakoś nam nie wyszło. Chciałam mieć taką pamiątkę dla córki ale cóż... mam nadzieję, że się nie obrazi.

Do góry