reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
misia - widzisz ja nie mam białka w moczu ani podwyższonego ciśnienia ale ze względu na obrzęki zdecydowali się ciążę wcześniej rozwiązać :tak:

Co kraj to obyczaj =/
Rozmawiałam z położną z innego szpitala niż ten do którego trafiłam
to powiedziała że im się nie spieszy z wywoływaniem porodów
chyba że przyszłabym z ciśnieniem 170... zabrakło mi 10....

A teraz cały dzień mój gin prowadzący walczy z ciśnieniem 130/120....
Biore dopegyt ale od rana bez zmian =(
I wrócę do szpitala jak się nie uspokoi...

Dla świętego spokoju mojego i wszystkich innych zainteresowanych przy donoszonej ciąży mogliby już ją rozwiązać =(
Ale co ja moge....

napewno rozłożymy w tym tyg. łóżeczko

kasiadz
no przede wszystkim to musze malutką ze szpitala przywieźć a policja lubi w Poznaniu stac pod szpitalami i sprawdzać śieżych rodzicow czy mają foteliki, Poza ty to jak sie uda rodzić w terminie to pojade do moich rodziców a wózek musze odebrać tutaj, wiec lepiej byłoby go od razu zabrac ze sobą.
a chcesz ja w wozku przewozic? pewnie komplet 3w1 albo gondola z pasami
miłka
w sumie to tak, ale podejrzewam ze raczej w fotelik każdy sie wyposaży, gorzej z nalepką na szybie- położne móiły że chamy nawet do 500 zł mandatu dają za brak nalepki! a ja sie zastanawiam gdzie sobie ją nakleje jak mamy ciemne (czarne) szyby w auciei nic przez nie nie widać...
ja tez o obowiazku naklejki nie slyszalam, mysle ze byloby glosniej o tym gdyby jakies zmiany w kodeksie zrobili

Witaaam i o zdrowie się pytam :happy:

Melduje się po pobycie w szpitalu który był efektem ZATRUCIA CIĄŻOWEGO

Od paru godzin jestem w domu, ale ciąża zagrożona... jak cokolwiek gorzej się poczuje to gazem do szpitala.

Wicio waży ok. 3.100kg średni wiek ciąży oceniony na 37+2 czyli bez zmian termin.
Prócz tego Wicio rozwija się prawidłowo.

No o ile mi się nie pogorszy =( :-(
wspolczuje i podobnie jak dziewczyny dziwie sie ze nie rozwiazali ciazy, w tym wieku juz mozna a ze wzgledu na zagrozenie to chyba wskazane, dobrze ze leki ci dali
teraz trzymaj sie i oby do poniedzialku
nie wiem czy takie to dobre do końca bo nie wszyscy mają samochód
i nie potrzebują fotelików ... ktoś może np po mnie przyjechać
a fotelika też niekoniecznie będe miała skąd pożyczyć i co wtedy ???
monysia no co ty, oczywiscie ze dziecka nie wolno przewozic bez fotelika, to cholernie niebezpieczne
przy 30/h bez zapietych pasow dorosly wylatuje przez szybe a co dopiero dziecko
a jak znajomi nie maja odpowiedniego fotelika to trzeba taksowka albo autobusem
ja nie mialam dlugo auta ale uzywany fotelik kupilismy bo czesto zabieralismy sie z dziadkami
Ja też po wizycie wszystko pozamykane, szyjka długa jak cholera, rozwarcia nie stwierdzono :dry: ale w związku z obrzękami mam się jutro rano stawić w szpitalu, będą próbować wywoływać poród jak się nie uda to będzie CC - co średnio mi się widzi bo nie chcę drugiej cesarki :no:

Asionek - ale Ci zazdroszczę :-D, że tak szybko się u Ciebie wszystko pozmieniało :-)

sivi - szkoda, że musisz tyle czekać :dry:
to trzymamy kciuki zeby Helence zechcialo sie wyjsc:-)

ja tez bylam dzis u poloznej, ktg tez glosne, prawie calkiem sciszyla a i tak walil, mialam skurczyk ale w domu wieczorem mam mocniejsze wiec na ktg tez by pokazalo niezle,
smiala sie zebym poczekala do 14 bo wtedy z urlopu wraca a jak nie to przesle jej zyczenia z porodowki

Misia mam nadzieje, że już niedługo sprawa sama się rozwiąże :)

Miłka no to musisz mieć duże obrzęki, że chcą cię już w szpitalu :/ trzymam kciuki żebyś urodziła sn, jak się czujesz na dzień albo dwa przed zobaczeniem swojego maleństwa??

Asionek gratuluję postępu i trzymam kciuki żeby po tym masażu szybko poszło :)

Klementinka no wlasnie ja tez na wieczor mam niezle skurcze jakbym wtedy szla na KTG to by niezle wyszlo :) a tak z rana to tylko maly buszowal na potege hehe

Ja też po wizycie wszystko pozamykane, szyjka długa jak cholera, rozwarcia nie stwierdzono :dry: ale w związku z obrzękami mam się jutro rano stawić w szpitalu, będą próbować wywoływać poród jak się nie uda to będzie CC - co średnio mi się widzi bo nie chcę drugiej cesarki :no:

Asionek - ale Ci zazdroszczę :-D, że tak szybko się u Ciebie wszystko pozmieniało :-)

Milka &&&&&&&&&&&&& zeby i u ciebie samo sie jakos ruszylo !!
ja tez w szoku bylam , ze u mnie tak szybko sie wszystko zmienilo ... widocznie "grzebanko" dalo rade hehe

Klementinka
przewozić będę w foteliku, ale ponieważ pojedziemy na jakiś czas- moze 3-4 tyg. to wózek mi sie przyda w całości :)

miłka
przynajmniej wiesz co i jak... życzymy aby si udało bez cc:)

a ja byłam na ktg i są skurczybyki ale 50-60 czyli mniejsze, no i rzadziej, wiec do piatku włacznie męczymy sie z fenoterolem a potem odstawiamy i rodzimy:)

ilonka - ja przez miesiąc przybrałam 11 kg :szok: dlatego mam się stawić w szpitalu, niby ciśnienie OK ale jestem już konkretnie spuchnięta :szok: już tak chcę aby młoda wylazła, że szkoda gadać :dry: mierzi mnie ta ciąża ;-)

reklama
Do góry