reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Kingolinka dobrze ze dobrze wszystko :)

ja tez jem kwas, ale ponoc nie musze juz. od dzis lykam tez zelazo

reklama
Kingolinka, gratki! Przyjemniejszej wiadomosci dla mamusi byc nie moze:tak:

A ja tez juz po wizycie, fotki wrzuce jak zgram na kompa a rano nie mam duzo czasu, bo core do przedszkola wysylam...
No i wyglada ze z dzidziolkiem wszystko w porzadku, chociaz nie udalo sie przeziernosci zmierzyc, a wszystko dlatego ze juz za pozno(!!!)
Ciagle jestem w szoku, bo sie okazalo ze nasz maluch wlasnie dzisiaj konczy 15 tydzien(!!!) Czyli nie ma juz szans na porod w pazdzierniku:tak: ( ale mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie stad:sorry:)

Narazie suwaka nie zmieniam, czekam na wizyte u ginki 20 kwietnia, ale faktycznie wiadomosc musze przetrawic jeszcze;-)

Aaa, no i wg wstepnych obserwacji, to bedzie chlopiec, ale wiadomo ze jeszcze nie ma sie co w 100% nastawiac;-)

W kazdym razie mimo wszystko czuje ulge i cudnie bylo poogladac sobie dziobaka:-)

Kingolinka, gratki! Przyjemniejszej wiadomosci dla mamusi byc nie moze:tak:

A ja tez juz po wizycie, fotki wrzuce jak zgram na kompa a rano nie mam duzo czasu, bo core do przedszkola wysylam...
No i wyglada ze z dzidziolkiem wszystko w porzadku, chociaz nie udalo sie przeziernosci zmierzyc, a wszystko dlatego ze juz za pozno(!!!)
Ciagle jestem w szoku, bo sie okazalo ze nasz maluch wlasnie dzisiaj konczy 15 tydzien(!!!) Czyli nie ma juz szans na porod w pazdzierniku:tak: ( ale mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie stad:sorry:)

Narazie suwaka nie zmieniam, czekam na wizyte u ginki 20 kwietnia, ale faktycznie wiadomosc musze przetrawic jeszcze;-)

Aaa, no i wg wstepnych obserwacji, to bedzie chlopiec, ale wiadomo ze jeszcze nie ma sie co w 100% nastawiac;-)

W kazdym razie mimo wszystko czuje ulge i cudnie bylo poogladac sobie dziobaka:-)

to dobrze ze malucha widzialas :) to juz duzy musi byc :D a na kiedy masz termin ?

kwas się ćpa do końca ciąży bo jest odpowiedzialny za prawidłowy rozwój układu nerwowego tylko najpierw solo a potem jest w każdej multiwitaminie dla ciężarnych

ja dowiedzialam sie w 10 tc wg OM ze jestem w ciazy i tez nie brałam kwasu bo niby skad mialam wiedziec...a kwas dużą role odgrywa jeśli się go bierze już na 3 miesiace przed zajsciem w ciaze...

reklama
Zupka, wole az nowy termin mi ginka ustali, ale to prawie 2 tygodnie roznicy z badan, a jak jeszcze zrobi mi cc, to pewnie tez z tydzien wczesniej, wiec moze sie nawet zalapie okolo polowy wrzesnia:tak:
A dzidziol mial 88mm i chyba glownie z tego pomiaru i pomiaru glowki wyszlo wczoraj dokladnie 14tydz6dni, ale moze cos jeszcze brali pod uwage, ale dla mnie to czarna magia:-) Kosc nosowa tez zmierzyli, tylko na normach sie nie znam, a na przeziernosc to jak wspomnialam bylo za pozno... Aaa serdunio bilo 156/min

A co do kwasu, to ja do niedawna mialam ogromna dawke w witaminach prenatalnych na recepte, ale teraz zmienilam na takie najzwyklejsze (bylo 5 mg, teraz 1 mg), przy czym witaminy bede brac co drugi dzien, ale kwas uzupelnie sobie w te dni co nie wezme witaminy...

Do góry