reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Ja 7 lat temu nawet nie słyszałam o czymś takim jak paciorkowiec!!!!!
Teraz u nas w szpitalu też wymagają tego dokumentu
ja robiłam prywatnie,płaciłam 37zł.
jakby wyszedł dodatni to dopłacam jeszcze 52zł za antybiogram...żeby wiedzieli czym leczyć najlepiej podobno...
ale też się cieszę,że wyszło ujemnie...

icarium,&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

w PL paciorkowca nie refunduje nfz więc też trzeba zrobić to prywatnie. a rozbieżność cenowa jest ogromna, np u mnie w szpitalu koszt to 15zł a w przychodni u ginekologa 45zł. Tylko różnica polega na tym że w szpitalu nie pobierają wymazu, trzeba sobie samemu pobrać i dostarczyć im próbkę, a w przychodni u gina położna pobiera próbkę.
miałam to robić w szpitalu bo taniej, ale pierdziele sobie tam patyczkiem grzebać, jeszcze źle pobiorę wymaz, wyjdzie negatywnie a jak przyjdzie co do czego to się okaże że jednak pozytywny, więc zapłacę więcej i niech fachowo to zrobią ;-)

U nas wymaz robili mi u ginki, ale dali mi paleczke w probowce i kazali samej sobie pogmerac na osobnosci w toalecie... Zawsze to bardziej intymnie niz jakby ktos grzebal, a nie sadze zeby mozna bylo sobie w ten sposob krzywde zrobic;-)

Paciorkowca ma prawdopodobnie co trzecia kobieta w ciąży - ja na szczęście nie należę do tej grupy :rofl2: i u mnie w szpitalu jest wymagane badanie na GBS

A macie wymaz robiony i z pochwy i odbytu?
Ja przy Zosi należałam do co 3 ciekawe co teraz wyjdzie. Bo w sumie to jakoś mi się nie chce wierzyć, że to samo znikło.

No mi dzisiaj to zrobili .
A tak pozatym wszystko ok .I nie mam co sie napalac na wczesniejsza porod ,bo szyjka bez zmian ,a mala za bardzo nie zeszla w kanal.:-p
Na wadze nie drgnelo.

reklama
Gratuluję udanych wizyt dziewuszki :)

Ja też byłam już na ostatniej wizycie u ginka, wszystko oki, mały waży już prawie 2,5kg, mam nadzieje że przy porodzie będzie ważył tak ponad 3kg :)) Leży główką na dół, szyjka w porządku. Jeżeli chodzi o cc to niestety ale mój lekarz ma w tym czasie urlop więc muszą zgłosić się do innego lekarza. Dzwoniliśmy do nijakiego dr Rożka i wszystko ładnie, zrobi cc ale przyjmuję w pasewalku- czyli sprawdziła się moja druga opcja i trzeba będzie za cc zapłacić:( W czwartek mamy spotkanie z nim w szpitalu. napisze co i jak .

Do góry