reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Ja tez mam nadzieje ze sie cos wydarzy przed planowanym masazem, ale jesli nie to jakos wytrzymam :)

Asionek - moze tobie nie bedzie potrzebny, nie ma co sie martwic na zapas :)

no ja jeszcze czas mam :) termin tutaj na 20ego jak nie urodze do tego czasu to 22 szpital i wywolywanie ...

Dziewczyny mam pytanie, czy jak miałyście robione wymaz na paciorkowca to z ilu dziurek? :-) Ja tylko z pochwy i mam negatywny wynik, ale nie wiem czy ufać temu.
Czy Wy czujecie też klucie w pochwie? Ja tak mam ostatnio i się zastanawiam czy może wreszcie cos u mnie do przodu idzie. Czy to może byc skaracanie sie szyjki? Bo poki co u mnie była długa i zamknięta.

ja ide dopiero na wymaz :)
klucie tez zaczelam czuc ostatnio :) moze rzeczywiscie cos sie rusza oby !

Ja własnie po wizycie. Wyniki krwi , ciśnenie oki.
Gin pyta czy jakieś skurcze miałam ?? Ja odp że NIE . A co sie okazuje że jakoś skurczy nie zauważyłam i rozwarcie mam na 2 cm :tak: i w ciągu tygodnia powinno się wyjaśnić wszystko.

No zobaczymy czy urodzę w terminie.

wow niezle z tym rozwarciem :) trzymam &&&&&&&&&&&& za szybki i latwy porod :)

Ja podczas tego pobytu w szpitalu też się ciekawych rzeczy dowiedziałam ;)
Ostatnio jak byłam u gina (1,5 tyg. temu) to mówił, że Mała waży jakieś 2500 a w szpitalu lekarz mi powiedział, że wazy 3500 - także przyrost ma niezły :) Ciekawe ile w tym prawdy, a ile te aparaty ściemniają
A rozwarcie na razie na opuszek i nic nie zapowiada rychłego porodu. Tylko skurczybyki mnie teraz bolesne męcza ale nie regularne...
Poza tym odebrałam wyniki z przychodni, żeby mi jeszcze raz nie robili i GBS na szczęście ujemny.
Reszta badan tez ok więc się cieszę.

A jutro i tak musze jeszcze gina odwiedzić, bo musze wziąć zaświadczenie, że jestem w ciązy żeby to podanie o tom indywidualny na uczelnię napisać. Mam nadzieję, że jakoś sobie dam radę z nauką

no to z waga niezle , ciekawe kto sie mylil ;)

reklama
halo ja sie jeszcze nie wybieram nigdzie :(
kurde może nie zauważe że rodzę .
to jakiś kosmos !!!

Kiniutka na moje waga z usg jest zaniżona - ja 175 cm mąż 195cm wzrostu , anorektykami nie jestyeśmy a dziecko niby 2750 wazyło tydzień temu , na bank jak dojade do spzitala to sie okaze ze 3700 :tak:

fato, to może na dniach ty będziesz następna :)

Kiniutka ja też nie jestem pewna co do tych pomiarów usg, bo mi w 33tc wyszło, ze mała ma 3100g :/

Dziewczynki byłam dzisiaj na usg, chyba już ostatnim. Leży sobie główką w dól, waga 2830g, łożysko jeszcze w dobrym stanie, wszystko ok. Ale najważniejsze było, że po raz pierwszy tak się ustawiła że wreszcie lekarz potwierdził na 100%, że to dziewczynka:-). Bardzo się cieszę, bo zawsze tak bez przekonania mówił o tej płci, a dziś tak pewnie, bo było dobrze widać, a ja miałam schizy, że dziecko wychodzi, a położna mi oznajmia, że syn:szok:, a ja tak pragnełam córci, no i się już nastawiłam. No ale teraz jestem pewna i tylko czekać żeby się szczęśliwie rozwązało. Cieszę się że jesteście i mogłam sie z wami tym podzielić.

same dobre wiadomości:-)
jewcia gratuluję Córeczki :tak:

fato oby to była zapowiedź bezbolesnego porodu ;-)

cytryna też mam nadzieję że nie będzie trzeba Cię masować ... wrrr

kiniutka wyniki dobre, nic tylko się cieszyć :-D
a z nauką sobie poradzisz ... będziesz mieć motywację ;-)

jewcia gratulacje!! Az milo byc przydatnym w tak malych a tak waznych sprawach :tak: Ja tez sie ciesze ze Was mam, bo takiego wsparcia, zrozumienia i skarbnicy porad to nigdzie indziej bym nie znalazla :tak:

jewcia gratuluje coreczki :)

cytryna &&&& zebys sie rozpakowala przed masazem!

Ati tez mialam tylko z jednej dziurki, ale lepsze takie niz zadne... a co do klucia to czuje czasem, choc nie wiem czy to objaw skaracania sie szyjki

Kiniutka dasz sobie rade!najwazniejsze ze wyniki dobre!

Kingolinka dobrze ze KTG ok :) to nic, tylko rodzic ;-)

monysia a jak chcialabys rodzic?

ja bylam wczoraj u lekarza. szyjka krotka i spulchniona, ale rozwarcia nie ma... chyba sie juz nie zalapie na wrzesien :dry:

reklama
Do góry