reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
a do mnie dzwonil dzis lekarz, ze skonsultowal z okulista specjalista,ze napewno nie tzreba cc, ani nawet "odkurzacza". teraz mam mieszane uczucia z tego powodu,ze w pl 7 lat temu co innego mi mowili.. no ale przeciez specjalista ze szpitala sroce spod ogona nie wypadl, wiec bedziemy rodzic naturalnie 8 z czego w sumie jestem zadowolona, cc mnie przeraza)

kasiadz - pozostaje tylko czekac , fajnie ze wszystko ok:-)

Dziewczynki byłam dzisiaj na usg, chyba już ostatnim. Leży sobie główką w dól, waga 2830g, łożysko jeszcze w dobrym stanie, wszystko ok. Ale najważniejsze było, że po raz pierwszy tak się ustawiła że wreszcie lekarz potwierdził na 100%, że to dziewczynka:-). Bardzo się cieszę, bo zawsze tak bez przekonania mówił o tej płci, a dziś tak pewnie, bo było dobrze widać, a ja miałam schizy, że dziecko wychodzi, a położna mi oznajmia, że syn:szok:, a ja tak pragnełam córci, no i się już nastawiłam. No ale teraz jestem pewna i tylko czekać żeby się szczęśliwie rozwązało. Cieszę się że jesteście i mogłam sie z wami tym podzielić.

super , ze juz na stowke wiecie , ze coreczka bedzie :))
no i waga fajna , bedzie latwiej urodzic :))

ja bylam wczoraj u lekarza. szyjka krotka i spulchniona, ale rozwarcia nie ma... chyba sie juz nie zalapie na wrzesien :dry:

no jesczze masz caly dzisiejszy dzien :)

u mnie wymaz ok
ale dziś byłam u internisty po skierowanie na morfologie i mocz i po osłuchaniu mnie usłyszał jakieś szmery na sercu niby na ekg wszystko ok ale mam skierowanie do kardiologa no i teraz musze jechac umówic się na wizyte byle szybko bo do 10 musze miec zbadane wszystko

w ciazy czesto cos sie z sercem dzieje :( ja czasami mam jakies bole , wali jak szalone i do tego nierowno , podobno normalne ...

ja dzisiaj po wizycie
mała już ustawiona do wyjścia, waży 3400g
wód odpowiednia ilość, łożysko w dobrym stanie - bez zwapnień, brak rozwarcia, ogólnie lekarz powiedział że na chwilę obecną nie widzi zbliżającego się porodu - jednak ten tak naprawdę może nastąpić w karzdej chwili.
termin wg om 15.10, a wg usg 10.10 (po raz kolejny na usg wyszedł taki sam) a kolejna wizyta u lekarza 13.10.
jak odejdą wody, pojawią się skurcze co 7-5 minut lub jasnoczerwona krew to mam szybko zbierać się do szpitala.

a i lekarz powiedział że mała ma dużą główkę

super , ze wizyta udana :) a twoj gin chyba lubi cie straszyc ...

a do mnie dzwonil dzis lekarz, ze skonsultowal z okulista specjalista,ze napewno nie tzreba cc, ani nawet "odkurzacza". teraz mam mieszane uczucia z tego powodu,ze w pl 7 lat temu co innego mi mowili.. no ale przeciez specjalista ze szpitala sroce spod ogona nie wypadl, wiec bedziemy rodzic naturalnie 8 z czego w sumie jestem zadowolona, cc mnie przeraza)

kasiadz - pozostaje tylko czekac , fajnie ze wszystko ok:-)

Czemu boisz się cc?
u mnie zaś na odwrót strasznie się bałam sn i ja się cieszę że będę miała cc

agnus - chyba balam sie ,ze dochodzi sie do siebie dlugi czas, a ja chcialabym byc jak najszybciej "o silach". ciecie to jednak powazna operacja chirurgiczna.. ale to takie moje bojaczki tylko

Wróciłam z wizyty, generalnie cud malina, rozwarcia brak, zrobił mi masaż szyjki - nie bolało - i z trudem mam teraz rozwarcie na opuszek :dry: jestem ciekawa kiedy młoda się pofatyguje wyjść :dry:

Milka czyli ten masaz nie musi byc taki straszny? to dobrze :)

A ile cie beda trzymac po terminie zanim zdecyduja sie wywolywac? choc oczywiscie zycze zeby do tego nie doszlo i Helenka zaczela dzialac wczesniej :)

reklama
Do góry