• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Ojojoj... Ale dziś dużo wizytujacych. Kciuki za wszystkie[emoji4]

Ivi, trochę się uśmiałam czytając o tym wyganianiu ale z drugiej strony szkoda żebyś miała się męczyć. U mnie mąż się śmieje ze mam nakaz rodzenia do 21 listopada A termin na 23 mam. Musi być Skorpion i tyle[emoji1]

reklama
Karola hehehe ja jeszcze nie patrzylam na znaki zodiaku :D Wg mnie ( i w moim przypadku się jedynie wypowiadam) idealny jest 37tc, o ile waga maluszka jest już właściwa :) czyli oceniana zwykle na 3,3 - 3,5 kg. 37tc to już "donoszony wcześniak", niby przed czasem ale już wszystko jest ok z maleństwem.. A wtedy dawaj schody, zapałki, szorowanie fug i rozkoszne wieczory ;)

Ivi i rusza cie po tym , umie dzieci dobrze i nichuchu wyjść nie chcą póki nie ich czas , ja z michasiem w 40 tygodniu remont w mieszkaniu miałam później sprzątania co nie miarą i nic mnie nie ruszyło

Jesteśmy po wizycie. Maluch ładnie rośnie. Crl- 12 cm, waga ok. 170gr. Wszystko wygląda prawidłowo. Płci zgodnie z przypuszczeniami nadal nie poznałam. Nawet gdyby lekarz się starał to i tak na dzień dzisiejszy nic by z tego nie było, bo dzidziolek nadal jest w pozycji poprzecznej- tyłem.
Gin jednak mnie zbadał, ale bardzo delikatnie i ostrożnie- z szyjką jest ok. Rozmawiałam z nim o nisko położonym łożysku, mówił , że jeszcze może się podnieść, ale to na dwoje babka wróżyła. Nie jest przy samym ujściu więc o tyle dobrze. Dupka mam pomału odstawiać, nadal antybiotyki, witaminy i magnez.
Pytanko mam w związku z witaminami. Biorę Pregnę ale oprócz tego gin. jeszcze zaleca Pregnę Dha i zastanawiam się na ile jest to faktycznie potrzeba, a na ile jakaś niepisana umowa z firmą farmaceutyczną produkującą te witaminy. Bierzecie dodatkowo jakieś preparaty z Dha?

Co do porodu, to ja cały czas boję się wcześniactwa w związku z toxo... Jeżeli jednak uda się donosić to termin mam na 21.11, gin. robi cc zawsze 2 tyg. wcześniej więc wychodzi 07.11.- dzień urodzin Szymonka. :happy:
Gdybym rodziła naturalnie to pewnie byłby koniec 42 tyg., jak w przypadku pierwszej dwójki.

Linka- o której masz połówkowe?

mama4 - ja biorę feminion DHA, "przyzwyczajenie" z kazdej ciąży, bo on przynajmniej mi nie szkodził żołądkowo :) :)
do tego "szelazo SR" (żelazo), 2X"skurcz" (czyli magnez+potas), dupka i eyturox..
Za 3 tygodnie znów morfologię robię, jestem ciekawa czy hematokryt itd się polepszyło :)

a przede wszystkim super wiadomości z wizyty :) płeć neiwana, grunt by zdrowe maleństwo było!

Mama czworki to masz upartego maluszka :-) dobrze ze rosnie zdrowo i oby tak zostalo najlepiej do tego 7.11 :-) a to z lozyskiem chodzi ze jest przodujace? moze zesc na.szyjke?

Ja wlasnie wyczytalam w karcie ciazy ze dziecko ulozone jest glowkowo a lozysko na tylnej scianie, szkoda tylko ze gin sam mi tego nie pwiedzial, ale on jak jest oki to nie mowi za duzo i o wszystko musze sama pytac grrr... :-\

A ja z witamin teraz biore folik mama i te inne leki ale nie.biore dodatkowo dha.. tak szczerze to z tych sztucznych wit tylko kilka procent dostaje sie do organizmu, a jednak wazniejsze jest dostarczanie ich w jedzeniu.. takze dla mnie marketing...

Mama4 te witaminy z Dha to głównie te wskazane od 2 trymestru. Może o to chodziło lekarzowi, żeby po prostu zamiast zwykłej pregny brać tą z DHA. Gratuluję dobrych wiadomosci[emoji1]

reklama
Mama czwórki super ze z dzidzia wszystko dobrze oby tak dalej :*

Za resztę ogromne kciuki :*

Ja piję tylko prenatal duo czyli classic + dha i nic po za tym

Mój wczoraj jak polozylismy się do lozka mówi tak : mój malutki Aleksanderek :) Tak fajnie to brzmi z jego ust

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry