reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Ja już po wizycie. Maleństwo prawidłowo się rozwija. Ma 1,54cm więc takie maleństwo. Założył mi kartę ciąży, fioletową;-) Termin porodu na 18. czerwca. Mąż się śmieje, że może do 22 posiedzi to by razem urodziny mieli:-D Oprócz tego skierowań na badania nie dostałam. Jako, że chodzę prywatnie lekarz(ordynator) stwierdził, że mam z kartą ciąży zadzwonić do poradni nfz i umówić się na wizytę na której wystawią mi skierowania na badania. Cieszę się bo trochę kasy w kieszeni zostanie a z drugiej tam są takie kolejki, ze nie wiem czy mnie przyjmą przed kolejną wizytą. No nic jutro spróbuję zadzwonić i zobaczymy

Ostatnia edycja:
anbas również wspólczuje przezyc. Coz za ironia losu. Uslyszalam slowo w slowo te same sformuowanie od pani doktor.
dzikabez przyko mi i z twojego powodu. takie sytuacje nie powinny sie zdarzac.

cześć Dziewczynki,
ja już po wizycie, chyba nawet zapomniałam Wam wspomnieć, że dzisiaj mam.
A więc dzidziuś ma już 15 mm. Pięknie bije serduszko :) Jestem bardzo szczęśliwa.
Lekarz określił ciążę na 8 tydzień ze względu na moje długie cykle :)
Kolejna wizyta za 2 tygodnie, usg genetyczne 10.12.2012 r.
Buziaki i gratuluję udanych wizyt.
Paulunia też wstępnie mam termin na 18 czerwca :)

monia-bet- gratulacje, ja bym bardzo chciała urodzić 18, moja mama się wtedy urodziła, super że z dzidzią wszystko ok.
Paulunia- sory za literówkę w nicku, ale miałam dziecko na rękach

monia-bed ja kolejną wizytę mam 10 grudnia. Mam tylko nadzieję, że uda mi się badania zrobić do tego dnia. Fajnie że mamy taki sam termin. U mnie 8t2d więc praktycznie tyle samo co u Ciebie:)

DzikaBez dziękuje kochana. I ja się cieszę, że wszystko dobrze bo tak się już dzisiaj martwiłam, że głowa mała. Jeszcze wczoraj miałam takie mdłości, 4 razy wymiotowałam a dzisiaj się czuje bardzo dobrze i to mnie zaniepokoiło.

reklama
Ja też już po drugiej wizycie. Dzidziuś rośnie, serduszko bije. Niestety nie wiem jak dużo urósł bo skończył się papier w USG i lekarz wydrukował tylko jedno zdjęcie,które dołożył do karty...

Położna założyła mi kartę, dała skierowania na badania.
Potwierdziła też termin porodu, który już wcześniej sama sobie wyliczyłam 19.06 :-)

Do góry