reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Gratuluje udanych wizyt kobietki. Z tym ciśnieniem to mi lekarz powiedział, że lepiej jak jest niskie niż za wysokie. Ja tak jak Korba mam niskie i kilka razy udało mi się prawie zemdleć. Ledwo w tych chwilach znajdywałam jakieś siedzenie albo coś. Najgorzej jest w sklepie. Póki pcham wózek jest ok. Stanie w kolejce do kasy - koszmar.

Trzymam kciuki za wizytujące!!

reklama
Anula, dobrze, że wszystko ok. A z moczem tak już bywa. Też miałam i leukocyty i bakterie i dostałam antybiotyk. Mam nadzieję, że będzie teraz już ok

Za dzisiejsze wizyty
marcelinoowa
Paulunia87
Morena88
sa_raa
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

Dziewczyny, gratuluję wizyt!

Madziu- wiedziałam, że z maluszkiem będzie wszystko dobrze!!! Juppi!!!

Mama Wikusi-
mam nadzieję, że nie będziesz musiała iść do szpitala i że Twoje ciśnienie spadnie... Ściskam mocno!

Pozostałym wizytującym baaaardzo gratuluję:-)

Ja dopiero dziś wróciłam ze szpitala.... Trafiłam tam we wtorek ok 22.00, bo bolał mnie brzuch i miałam kilka kropel krwi na wkładce. Nieźle się wystraszyliśmy... Na szczęście z łożyskiem i szyjką wszystko ok, serce Michasia też bije jak dzwon (waży już 433 g), ale miałam małego krwiaka, ktróry na szczęście już jest niewidoczny na USG. Dostałam kroplówki i nospę w zastrzykach... Teraz mam odpoczywać i brać nospę. Niezłego stracha się najedliśmy, na Izbę Przyjęć jechaliśmy z Mężem w milczeniu, ale jestem już w domku, więc może być tylko lepiej:-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!!!!!!!!

Dołączam się do "kciukających" &&&&&&&& :-)
Madzia - cieszę się z dobrych wieści!! :-)

Ja dzisiaj też miałam wizytę, ale bez usg (to zresztą jest zawsze oddzielnie). Poskarżyłam się trochę na poprzedniego lekarza (opisywałam tutaj "przeżycia"). I wiecie co mi powiedział? że przeprasza, że to nie do niego wtedy trafiłam, bo mnie by uspokoił i na prenatalne z tym wynikiem nie wysłał, bo NT 2,6 to jest dobry wynik... No ale w końcu stwierdził, że lepiej zmierzyć 10 razy za dużo niż raz za mało:-p
Omawialiśmy moje wyniki z wczorajszych badań - krew, mocz no i... hemoglobina znowu spadła :( i do tego mam białko w moczu, co się lekarzowi baaardzo nie spodobało. :baffled: Dał wskazówki co z tym zrobić, i zobaczymy przy następnych badaniach... No i dostałam skierowanie na połówkowe :-) Nie wiem tylko czy robić u "siebie" w szpitalu, czy tam gdzie prenatalne... Żeby znowu stresu nie było... :baffled:

Aha, i dostałam witaminki pharmaton matruelle. Któraś z Was używała? Cena w doz trochę kosmiczna, ale znalazłam w innej aptece, dycha różnicy... no i w sumie tam jest 60 tabs, a brać mam co 2,3 dni... :-)

ja biorę matruelle, codziennie, też kupiłam 60 tabsów, dla mnie na dwa miechy, ale wiem że są mniejsze opakowania
zdaniem mojej ginki najlepiej się z nich wchłania żelazo - zobaczy,y przy wynikach

fajnie że lekarz był spoko :-D

ariena- ja mam te tabletki już w poprzedniej ciąży zażywałam ( zawsze miałam bardzo dobre wyniki krwi) na allegro kupuje po 55 za 60 tabletek, łykam codziennie, ale ceny tych preparatów z DHA są porównywalne i dość wysokie

ariena- ja mam te tabletki już w poprzedniej ciąży zażywałam ( zawsze miałam bardzo dobre wyniki krwi) na allegro kupuje po 55 za 60 tabletek, łykam codziennie, ale ceny tych preparatów z DHA są porównywalne i dość wysokie

O, popatrzę na allegro :)

I zapomniałam się "pochwalić" - zamiast spodziewanych przeze mnie 66 kg na wadze, ujrzałam 64 - najmniej od początku. WTF? :baffled: A lekarz się zapytał czy mi w domu jeść dają :-)

reklama
Ja też już po wizycie. Maluszek rozwija się prawidłowo. Waży 376g. I na 100% synek :-)
U mnie tylko 3kg na plusie od początku ciąży więc tak jak w ciązy z Julią.
Wyniki też dobre, hemoglobina już na normalnym poziomie.
A i szyjka ma całe 3,7cm więc lekarz zachwycony i ja także :) Na te twardnienia mam dalej brać magnez 3*1. Do tego nadal luteina ale już 1*1 i witaminy oczywiście. Jestem bardzo zadowolona :tak:

Bona dobrze, że tak się wszystko skończyło. Odpoczywaj kochana i dbaj o was :)

Do góry