reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Anula - &&&&

I już po zapisie ktg. I SĄ SKURCZYKI!!! :-) Na razie nieczęsto i raczej w granicach 30%, ale pojawiły się też 3 x 50% :szok:

Tętno Mikołaja wahało się między 140 - 150, sporo ruchów, czyli wszystko oki. Lekarz (ordynator) jak oglądał zapis, to mi się przypatrywał i zaczął wypytywać o wagę, wielkość dziecka i moją. Potem spytał, czy miałam już mierzoną miednicę. Zdziwiło mnie (bo na SR mówiły babki, że to mierzą przed porodem) i mówię, że nie. Kazał następnym razem poprosić o pomiar, bo "coś mu się wydaje, że naturalnie może być problem" :shocked2: No i mnie teraz zastrzelił. Że niby co? CC? To czemu mi nikt wcześniej tego nie zasugerował? :cool:

Ps. Jak leżałam pod aparatem, na tą salę przewieźli dziewczynę po porodzie (bo obie sale porodowe były znów potrzebne). Chwilę zamieniłyśmy słówko - okazało się, ze urodziła godzinę wcześniej. Przynieśli jej Synka do karmienia - Boziuniu, jakie to Maleństwo było śliczne! Zaraz się przyssał i tak cmokał. Taki grzeczny, cichutki... Musiałam szybko uciekać, bo bym się rozwyła...

Anula - mam się pojawiać co drug dzień. A jak będzie coś więcej się działo, to mogę i codziennie (tylko tutaj tak mają, że jak nie ma się ze szpitala - po wcześniejszym pobycie - skierowania, to jest płatne 10 zł).

Sama się zdziwiłam. Co prawda gin w Giżycku wspominała w połowie ciąży, że jakby miał być kolos to nie będzie możliwości SN, ale Mikołaj nie ma jeszcze 3500g (szacunkowej wagi), więc kompletnie przestaliśmy o tym myśleć. A tu O!:shocked2:

Palin - no to kochana - dziś z Arem do roboty :) nie baw się mopem tylko na kolana podłogi ścieraj :) skurcze się rozkręcą i później teściowie powiedzą, że dobrze że Aro przyjechał bo to już :) ehhh ciekawa jestem ile to moje dziecię waży hmmm 2 tyg temu było ok 3300, i aż się boję co powie pani dr bo przytyłam kolejne 1,5 kg :/ a przecież wcale tak dużo to ja nie jem :p

no i ja już po, i nic ... mały ok 3400, rozwarcie przez tydzień się nie ruszyło nic ... w piątek ktg i będziemy się kontrolować ktg i wizyta co ok dwa dni, na szczęście w szpitalu więc kasa w kieszeni zostaje. Pani dr dała mi L4 do 19 (a na 12 mam termin) :p jak do 19 nie urodzę to 20 do szpitala ehhhh ale pocieszenie. No cóż czekamy ....

reklama
Anula, Gratki. Też myślę, ze do 12 urodzisz. Sama zobacz - Kari 2 dni po zaczęła, Sembo też tuż tuż po terminie. NIE MA U NAS PRZENOSZENIA DŁUGODYSTANOWEGO!!! :-D

Dobrze, ze mi przypomniałaś, mnie się L4 kończy w poniedziałek (dokładnie w dniu terminu).

Do góry