reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wrażenia ze szkoły rodzenia

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zapisałam się do szkoły rodzenia. Czekam na potwierdzenie terminu. Pojawiło się jedno wolne miejsce na maj i mam nadzieję, że uda nam się wskoczyć :)

reklama
wika- właśnie o tych miniaturkach mówiłam, że turystyczne:-) kupiłam wszystko spakowałam w malutką kosmetyczkę:-)

tak piszecie o pakowaniu torby... jak tylko sie przeprowadzimy na początku mama spakuję wszystko do szpitala. tylko nie bardzo jeszcze wiem co mam zabrać. ma któraś gotową listę?

ja się spakuję dopiero w połowie czerwca :-D listy jeszcze nie zrobiłam, pamiętam tylko ze mam zabrać klapki pod prysznic :-D:-D

tak piszecie o pakowaniu torby... jak tylko sie przeprowadzimy na początku mama spakuję wszystko do szpitala. tylko nie bardzo jeszcze wiem co mam zabrać. ma któraś gotową listę?

U mnie do szpitala trzeba zabrac takie rzeczy:

Dokumenty:

• karta ciąży,
  • dowód osobisty,
  • karta ubezpieczenia zdrowotnego,
  • wynik laboratoryjny grupy krwi!
  • aktualny wynik ukladu krzepnięcia i morfologii,
  • karta konsultacji anestezjologicznej, jeśli planuje znieczulenie zewnątrzoponowe,
  • adres poradni dziecięcej, do której zgłoszone zostanie dziecko, imię i nazwisko oraz telefon kontaktowy położnej środowiskowej celem umówienia wizyty patronażowej po porodzie.
Rzeczy osobiste:

• podkłady jednorazowe Semi 5 szt,
  • szlafrok,
  • koszula 2 sztuki rozpinane (do porodu 1 bawełniana, krótsza),
  • pantofle lub klapki,
  • przybory toaletowe,
  • ręczniki, majtki siatkowe jednorazowe,
  • pieluchy bella.
Rzeczy potrzebne dla dziecka:

• chusteczki nawilżone,
  • pampersy 3-6 kg,
  • śpiochy, koszulki, kaftaniki lub body (po 3 szt. z każdego rodxaju),
  • rożek dla noworodka.

Ja już mam własciwie spakowaną, ale pewnie będę jakoś modyfikować.
Póki co mam: klapki pod prysznic, piankowe klapki jako pantofle, majtki siatkowe, podkłady Absorgyn, podkłady seni, koszula (jeszcze 2 dokupię), 2 ręczniki (mały i duży), zapasowy kom i ładowara, suszarka (będę musiała przynajmniej raz głowę umyć), chusteczki dla małej, kosmetyki w kosmetyce, talerzyk, kubeczek, sztućce. Jeszcze spakować skarpetki, ze 2 butelki wody niegazowanej z dzióbkiem, jakieś batony zbożowe, czekolada, tetrowe piluchy ze 3. No i rzeczy dla dziecka, ale to chyba w coś osobnego B. przygotuję i tylko dowiezie, bo i tak jeszcze nie są wyprane.

kobietki przerażacie mnie, ja wielu rzeczy nie mam kupionych a Wy tu piszecie o już spakowanych torbach. W naszej szkole rodzenia ostatnio było o końcówce ciąży a 8 maja ma być o porodzie i właśnie mają powiedzieć co zabrać. Muszę jeszcze podjechać do szpitala i dowiedzieć się czego oni wymagają. Z tego co wiem to ciuszków dla maleństwa nie muszę mieć bo ubierają w szpitalne.

twilight trzymam kciuki, żeby się udało załapać na szkołę :-)
Ja dziś przy okazji usg złapałam moją Panią od szkoły i dopytałam czy na pewno będą zajęcia od maja, bo dłużej nie mogę czekać;-) Kazała przybyć więc mam nadzieję, że tym azem wszystko wypali i nie odeślą nas z kwitkiem jak ostatnio:-D

Hura hura hura! Udało się. 9 maja zaczynamy :-) Mam nadzieję, że wytrzymam bo zajęcia trwają 2,5h z 0,5 h przerwy.

reklama
twilight gratulacje:-).

Ja w sumie szkołę rodzenia sobie odpuściłam, z braku czasu no i chodziłam przy Małej, raczej wiele sie nei zmieniło. Muszę sie tylko umówić na oglądanie porodówki i załatwić listę co potrzebne do szpitala, bo zamierzam rodzić w innym szpitalu.Ale jakoś ciągle mi nie po drodze i nie mam kiedy tam zadzwonić:sorry2:.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry