My ciągle kąpiemy małego w małej wanience, a i tak były akcje w stylu Majki Madzioolkowej. Po prostu któregoś dnia chcielismy go przechylić do tyłu, a ten sztywny i w ryk. Ni stąd, ni z owąd, cholera wie, o co mu chodziło. Po jakimś czasie mu przeszło.
reklama
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Trasia niestety u nas na siedząco też jest dramat - no woda na twarzy to koniec świata.... może ma to po mnie bo ja nienwidzę mieć mokrej twarzy i włosów - obrzydza mnie np. pływanie w jeziorze, w morzu jeszcze jakoś potrafię się przełamać ale też nie odrazu... jak sobie pomyśle że mam mieć na buzi taką brudną wodę to aż mnie telepie... brrrr.... no taki mój mały odchył :-)
forever_young
Niemłoda mama Młodej
U nas różniaście. Ja kąpię Młodą b. rzadko, robi to moja Mama, kiedyś w specjalnym foteliku teraz przyznam się - ale ze mnie wyrodna matka
- że nie wiem czy z niego nie zrezygnowała. Natomiast gdy mi się zdaży kąpiel mamy nadmuchiwaną wanienkę w której Młoda w miarę się nie topi na szerokość
Ale zdarza się też akcja z dużą wanną - ostatnio gdy zleciłam kąpiel Tacie Młodej tak właśnie zrobił - i z dorosłym w środku, no to pełna spa ma - lewituje na plecach, woda się do uszu wlewa a co a Krysia ma minę jak babka w aromatycznej kąpieli bąbelkowej w specjalnej kapsule, jak stara
, pełny relaks.
Woda po głowie i oczach się może lać, może bez rewelacji, ale paniki nie ma. Muszę coś zadziałać z tym basenem, ale zupełnie ogarnąć się nie mogę 
- że nie wiem czy z niego nie zrezygnowała. Natomiast gdy mi się zdaży kąpiel mamy nadmuchiwaną wanienkę w której Młoda w miarę się nie topi na szerokość
Ale zdarza się też akcja z dużą wanną - ostatnio gdy zleciłam kąpiel Tacie Młodej tak właśnie zrobił - i z dorosłym w środku, no to pełna spa ma - lewituje na plecach, woda się do uszu wlewa a co a Krysia ma minę jak babka w aromatycznej kąpieli bąbelkowej w specjalnej kapsule, jak stara
, pełny relaks.
Woda po głowie i oczach się może lać, może bez rewelacji, ale paniki nie ma. Muszę coś zadziałać z tym basenem, ale zupełnie ogarnąć się nie mogę 
ja kąpie małą w małej wanience i co któryś dzień kąpię się razem z nią (uwielbiam to, czy to cos nienormalnego...?
). U nas nie ma problemu z myciem buźki, może dlatego, że m.in. w zabawkach kąpielowych mamy książeczkę o hipciu i tam jest m.in. że sie myje a że to jedna z naszych pierwszych książeczek kąpielowych to przeglądałyśmy ja kilkakrotnie podczas każdej kąpieli i opowiadałam, że hipcio robi szuru-buru i jak teraz myję Emilkę to ona nadstawia pyszczek, daje się wytrzeć ręcznikiem więc super. Z myciem głowy nie ma też traumy, głowę powiedzmy że odchyla, ale tak to na siedząco i jak jej spłynie po twarzy to też nic się nie dzieje:-)
). U nas nie ma problemu z myciem buźki, może dlatego, że m.in. w zabawkach kąpielowych mamy książeczkę o hipciu i tam jest m.in. że sie myje a że to jedna z naszych pierwszych książeczek kąpielowych to przeglądałyśmy ja kilkakrotnie podczas każdej kąpieli i opowiadałam, że hipcio robi szuru-buru i jak teraz myję Emilkę to ona nadstawia pyszczek, daje się wytrzeć ręcznikiem więc super. Z myciem głowy nie ma też traumy, głowę powiedzmy że odchyla, ale tak to na siedząco i jak jej spłynie po twarzy to też nic się nie dzieje:-)ja kąpie małą w małej wanience i co któryś dzień kąpię się razem z nią (uwielbiam to, czy to cos nienormalnego...?)
Co to za pytanie?
Każdy lubi coś innego. Ja osobiście nie jestem za wspólną kąpielą z dzieckiem, źle się czuję, kiedy latam w samych majtkach, z reguły szukam stanika, ale już mój K. nie ma oporów. Każdy robi po swojemu.asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
U nas znowu kąpanie przebiega bez zarzutów. Tymek wstaje, wywraca się i wygłupia w wodzie. Nie raz opije się wody albo zamoczy całą twarz i nic... Wesołek dalej. Może też dlatego, że od 4-ego miesiąca kąpie się w dużej wannie i chodzimy często na basen.
traschka
Mama Marysi
wracajac do zakupow
Zanazlam super wozek, co myslicie?
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: TANDEM PLUS 2012 PODWÓJNY wózek Z jedną GONDOLKĄ
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: TANDEM PLUS 2012 PODWÓJNY wózek Z jedną GONDOLKĄ
wow! trasia, fajny ten wózek, dopiero sobie uświadomiłam,że będziesz takiego potrzebowała
Maja wyobraź sobie nie chce ostatnio w ogóle w wózku jeździć
nie da się włożyć, bo gnie się w łuk do tyłu na sztywno. Wczoraj tą samą akcję miałam z fotelikiem w aucie, w końcu na chama ją wsadziłam, bo tłumaczenie 10 min nic nie dało, a inaczej spóźniłabym się na wizytę u peditry
Maja wyobraź sobie nie chce ostatnio w ogóle w wózku jeździć
nie da się włożyć, bo gnie się w łuk do tyłu na sztywno. Wczoraj tą samą akcję miałam z fotelikiem w aucie, w końcu na chama ją wsadziłam, bo tłumaczenie 10 min nic nie dało, a inaczej spóźniłabym się na wizytę u peditrytraschka
Mama Marysi
Marysia protestuje tylko przy wkladaniu do wozka, ale potem wytrzyma i dwugodzinny spacer wiec nie narzekam
oczywiscie musi miec zapewnione atrakcje, np bulke albo grzechotke ktora gra przez pol godziny
no wozek raczej bedzie konieczny i znalexc podwojny z gondola i spacerowka naraz to nielatwe zadanie. Ale ten jest firmy ABC Design wiec chyba bedzie dobry. Za pol roku pomysle o zakupie
no wozek raczej bedzie konieczny i znalexc podwojny z gondola i spacerowka naraz to nielatwe zadanie. Ale ten jest firmy ABC Design wiec chyba bedzie dobry. Za pol roku pomysle o zakupie
reklama
dubeltówka86
Mama Emilki i Joasi
Trasia w Irl takie wózki są na porządku dziennym, bo irlandczycy mają politykę pro rodzinną więc rodzina z szóstką maluchów rok po roku to normalka
wózki bardzo mi się podobają, praktyczne są i lekkie bo miałam okazję podnosić takiego;-)
wózki bardzo mi się podobają, praktyczne są i lekkie bo miałam okazję podnosić takiego;-)
Podziel się: