reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

nasze zakupy

mi znajoma połozna odradziła posciel dla takiego malucha, na początek będzie spał w beciku a potem w śpiworku
podusia to oczywiste, ze na początek odpada

reklama
my mielismy posciel pierwsza z Glucka. Byla cudowna bialo bletkina w kratke. Pamietam to jak dziś...

w dzien Nikoś spał w rożku albo opatulony kocykiem, na noc miał taka cieniutką kołderkę. No i byl baldachim i ochraniacz a podusia KLIN tylko w okresie katarku

Marzę już o spaniu dzidzi na moim brzuchu to było naaajpiekniejsze:tak:

donia fajna ta kolyska. Ja mialam podobna. tzn koszyk ale maluch srednio go lubil potem kupilam lozeczko i bylo cacy

Ja poduszeczkę płaściutką już kupiłam pościel całą też mam ale to akurat zdobyczne. Generalnie z listy wyprawkowej mam już prawie wszystko oprócz rzeczy z działów: Apteczka, Dla mnie/poród/do karmienia. Ceny są zaporowe ale po rozeznaniu sklepowym wiem już mniej więcej co gdzie jest tańsze. Wczoraj kupiłam słodziutki przewijak sztywny z nóżkami na łóżeczko w smyku za 59 zł więc cena wmiarę dobra bo wszędzie były po około 70 zł.

Ja ostatnio chwalilam wam sie, ze bylam z M. na zakupkach :) wszystkie ciuszki mam pochowane w szafie, wiec nie zaprezentuję, Z.jpg ale zrobilam fotke rożka dla mojego Kubusia :) oto on :p

Ja wolałam poprać wszystko teraz póki miało gdzie schnąć a żeby nie zalegałami sterta rzeczy powolutku wszystko prasuje. W moim przypadku wolę mieć wszystko wcześniej gotowe bo nie wiadomo czy lada moment nie dostanę kategorycznego zakazu leżenia od lekarza. Do kupienia zostawiłam tylko wyprawkę zkategori: apteczka, dla mnie bo z tym w razie czego mąż sam sobie poradzi po chodzenie po sklepach w moim przypadku dobiega końca.

reklama
dobra, przekopałam kartony i mam do oddania/wymiany ubranka tak mniej więcej od 3 do 12miesięcy. te najmniejsze nie wiem gdzie są, w ogóle strasznie dużo brakuje, ale nie wiem czy to oddałam czy co z tym zrobiłam:D

Do góry