W zeszłym miesiacu straciłam trzecią ciąze. Mnie przyjeli w piatek o 15 na oddzial, bylo jeszcze USG i podanie tabletki dopochwowo na wywołanie poronienia. Cala noc czekalam - ale ruszyło tylko lekkie plamienie. Rano kolejne dwie tabletki. Brzuch nic mnie nie bolal, zadnych skurczy. Krwawienie ruszyło lekko dalej, ale bardzo powoli. W sobote o 17 zabrali mnie na zabieg, ale ja sie cieszylam ze wreszcie bedzie po... ze wroce do domu. Zabieg w narkozie, spalam 15min i zabieg trwa moment. Nic nie czujesz. Podali mi tez środki uspokajajace. 2h po zabiegu mogłam wstac i czulam sie dobrze, normalnie, brzuch bolal lekko jak przy okresie. 3h po zabiegu mogłam isć do domu.... Dziewczyny maja racje jesli cos boli to najbardziej serce....
Mialam 2 tyg krwawien choc bardziej plamien. Wynik histopatologiczny ktory uspokoil moje sumienie- tez jest dobra opcja ze ma sie go po zabiegu. Natomiast 3 tyg po zabiegu bylam na USG i macica jest malutka, prawidłowo oczyszczona, sluzówka sie regeneruje. Tylko na pierwszy naturalny okres po poronieniu jednak poczekam prawie 6 tyg, jajniki jeszcze nie podjely pracy.
3maj sie!