reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nie spoczniemy nim schudniemy - jak walczą wrześnióweczki ze zbędnymi kg po ciaży :)

ja w ciazy tzn zaczynajac wazylam 95kg. do porodu szlam z waga 101kg. a wczoraj mi sie pokazalo 86,7 i bylam zaszokowana ze spadlo mi wiecej niz przytylam lacznie. ale chcialabym jeszcze z 10-15kg tylko czasu mi brak, motywacji i sil bo nieraz padam w 5 min...

reklama
Ja to wogole pokrecona wage mam. W trakcie staran o Macka sobie pofolgowalam i dobilam do 78. Do porodu szlam z waga ok 72, teraz mam ok 66, a powinnam wazyc ok 55 i do tego zdazam :-)
Dzis po drugim dniu A6W, czuje miesnie, o ktorych istnieniu nie wiedzialam :-D

No to ja też napiszę: waga startowa 52, końcowa 63 czyli 11 na plusie. Po porodzie 53, czyli kilogram do przodu, ale tłumaczę sobie, że to moje pełne mleka cycki bo w ciuchy wchodzę odrazu od wyjścia ze szpitala :-D:tak: - no nie wszystkie, w niektórych bluzkach nie dopinam się w cyckach :-D:szok: Wzrost 165.

Doti ja przed pierwszą ciążą ważylam 68 kg pod koniec ciąży ważyłam 83 kg... po porodzie po 7 miesiącach ważyłam 57 kg...i rozmiar z 40 na 34 :tak:także wszystko jest możliwe :tak:

no nie pogadasz
ja jakoś nie wierzę w swoje możliwości bycia poniżej 60kg ;-)

Jak ja sobie przypomnę to zdjęcie w ciąży w tej sexi sukience, które wstawiła bodajże gorgusia albo nagapalma, to masakra, chyba powinnam sobie to wydrukować i w domu w widocznych miejscach porozwieszać + na lodówce obowiązkowo, choć ja jem normalnie, nie żrę, tylko stałych pór mi brakuje.

a co to są stałe pory posiłków :-D:-D:-D
najlepsza pora na śniadanie u mnie to 12:00
a potem 17:00 obiadokolacja i finito
no ale teraz się trochę pilnuje jak karmię maleństwo, ale tylko trochę
pewnie mi przejdzie jak wrócę do pracy

Dziewczyny u mnie jeszcze 6 kg do wagi sprzed ciazy i przydalo by sie kolejne nascie jak nie 20 kg :sorry2:
jak juz sie chcialam zabrac za rower, to nam ukradli w zeszla niedziele.
Chyba zakupie bluze z kapturem i zaczne biegac...

biedactwo
nam rower ukradli w tamym roku
wiedzą kto, ale nie mogą nic zrobić ;/
to się nazywa mała szkodliwość czynu, a ja ponad tysiąc w plecy
polskie prawo dla złodzieji

ja 175 i 69kg na dziś
waga wyjściowa 65
no to już niewiele mi zostało
póki co biegam z wózkiem lub Zuzkowym obciążeniem :-):-D:happy2::-p

nie załamujcie mnie dziewczyny :no:
ja zacznę ćwiczyć za 2 tyg jak się skończy te 6 tyg połogu i ginek pozwoli
waga startowa była 50kg do porodu już 71kg (po co ja tyle żarłam :wściekła/y: ), po porodzie 65kg i nic nie spada :wściekła/y: chodzę tylko w dresach :no:

Ja startowałam z wagą 57 do porodu szłam z wagą 70kg, teraz wróciłam do wagi 57 :-D narazie bez ćwiczeń (tylko spacerki z małym) ciekawe czy zejdzie jeszcze w dół :sorry2:

suszone owoce i orzechy to dobra i zdrowa alternatywa dla słodyczy.
Ale niskokaloryczne to one nie są, więc jeśli chodzi o odchudzanie, to trzeba z nimi uważać.

a mnie jest mniej o 17kg, waze 83. ale przez to ze jak jestem sama z malym to chapne w locie kanapke lyka herbaty czy cos i koniec. mam czas na cokolwiek jak mlodszy spi. hm, moze zdaze dojsc do 60kg? :-)

reklama
u mnie waga 57kg a w brzuchu w najszerszym miejscu 80 cm. wzrost 160. rozmiar 38 a mój cel to 36. a w brzuchu 77 waga 54-55kg. czyli niewiele przede mną. waga jest jak z przed ciąży ale ciut chce mieć mniejszą.

Do góry