• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nie widać pecherzyka

kasiak7

Początkująca w BB
Witajcie. Po krotce: okres miałam 1 listopada jakieś 8 dni, miesiączka nie nadeszla- pozytywny testy ciazowe- w dniu spodziewanej miesiączki słabe kreski, w zeszłym tygodniu 6 grudnia zrobiona beta i było 146. Dziś miałam wizytę u ginekologa ale nic nie było widac- żadnego pecherzyka. Czy to może było za wcześnie na usg ?

reklama
Witajcie. Po krotce: okres miałam 1 listopada jakieś 8 dni, miesiączka nie nadeszla- pozytywny testy ciazowe- w dniu spodziewanej miesiączki słabe kreski, w zeszłym tygodniu 6 grudnia zrobiona beta i było 146. Dziś miałam wizytę u ginekologa ale nic nie było widac- żadnego pecherzyka. Czy to może było za wcześnie na usg ?
Pęcherzyk widać od bety ok 1000, serduszko od ok 10tys. Także na spokojnie jest czas.

Jeśli 6 grudnia beta była 146, to po 5 dniach mogła nie przekroczyć 1000. A jest to dolna granica, od której widać pęcherzyk. Dla spokoju możesz ponownie wykonać badanie.

Skoro przyrosty bety powinny być duże na tym etapie to wnioskuje, że 12 dni od pierwszej bety to już chyba bedzie znacząca różnica 18 grudnia. Tak myślę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry