reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy VEGE Naturalne mleczko nawilżające do ciała Lirene ECO Baby jest dobre dla Twojego dziecka? 100 produktów czeka na przetestowanie. Zgłoś się szybciutko! - kliknij

    Psychologowie z SWPS proszą o twoją pomoc. Ostatnio, dzięki babyboomowym mamom, udało się zebrać potrzebną liczbę odpowiedzi w 10 h :) Tym razem czeka anonimowa ankieta o twoim nastawieniu wobec stresu. Wypełnij i potraktuj jako dobry uczynek!

  • Uwaga!

    Wysyłając wczoraj informację o programie dla mam nie miałam pojęcia, że w ciągu kilku godzin utworzy się grupa. Jeśli chciałaś dołączyć, ale nie zdążyłaś - napisz do mnie. Wpiszę cię na listę rezerwową. Pozdrawiam Anna Ślusarczyk
reklama

Niski poziom Beta- Hcg

Dołączył(a)
16 Maj 2018
Postów
3
Rozwiązania
0
Cześć dziewczyny, wiem że na forum były podobne tematy na temat niskiego poziomu bete jednak wczoraj dopadły mnie wątpliwości . Przedstawię swoją sytuację: ostatni okres miałam 02.04.2018 (cykle od 28-31 dni) pierwsze badanie beta hcg zrobiłam: 07.05.2018 - 45,68, drugie 09.05.2018- 92,68 myślałam, że może się w końcu udało. Ale dla pewności zrobiłam jeszcze raz badanie 15.05.2018 wynik wyszedł jedynie 197.
Czy któraś z Was miała podobnie i okazało się, że ciąża rozwijała się prawidłowo?
Jutro mam wizytę u lekarza, bardzo się denerwuje. Boję się bo jestem po ciąży pozamacicznej i miałam raz puste jajo płodowe i poronilam.
 
reklama
D

Deleted member 178885

Gość
Ja miałam pierwsza bete 125 ,druga 303 po 48h .
Następna wykonałam po tygodniu i była 4500 a po kolejnym tygodniu jakieś 45 tyś...
 
D

Deleted member 178885

Gość
Myślę że powinnaś iść do lekarza jak najszybciej i się nie martwić na zapas póki co beta rośnie może nie wiele ale rośnie.
Trzymam kciuki by się udało!
 

jasani

Fanka BB :)
Dołączył(a)
31 Styczeń 2017
Postów
3 289
Miasto
Wrocław
Rozwiązania
24
Cześć dziewczyny, wiem że na forum były podobne tematy na temat niskiego poziomu bete jednak wczoraj dopadły mnie wątpliwości . Przedstawię swoją sytuację: ostatni okres miałam 02.04.2018 (cykle od 28-31 dni) pierwsze badanie beta hcg zrobiłam: 07.05.2018 - 45,68, drugie 09.05.2018- 92,68 myślałam, że może się w końcu udało. Ale dla pewności zrobiłam jeszcze raz badanie 15.05.2018 wynik wyszedł jedynie 197.
Czy któraś z Was miała podobnie i okazało się, że ciąża rozwijała się prawidłowo?
Jutro mam wizytę u lekarza, bardzo się denerwuje. Boję się bo jestem po ciąży pozamacicznej i miałam raz puste jajo płodowe i poronilam.
Wizyta u lekarza niewiele Ci pomoże bo przy takiej becie kompletnie nic nie widać na usg. Ewentualnie pogrubione endometrium. Ten ostatni przyrost po 6 dniach niestety nie wróży niczego dobrego. Przykro mi.
 
Dołączył(a)
16 Maj 2018
Postów
3
Rozwiązania
0
Dziękuję za odpowiedzi. Miałam planach jeszcze raz zrobić badanie beta hcg ale chyba już nie ma sensu.
Jutro mam wizytę u lekarza tylko czekać.
 

NeSSi

Moderatorka
Członek załogi
Dołączył(a)
14 Maj 2009
Postów
15 312
Rozwiązania
24
Wolny przyrost może równie dobrze oznaczać ciążę mnogą ...ja tak miałam. Poczekaj do wizyty :) Nie martw się na zaś :) Trzymam kciuki.
 

kas90

Fanka BB :)
Dołączył(a)
4 Sierpień 2016
Postów
4 414
Miasto
Kraków
Rozwiązania
5
Myślę, że warto zrobić betę kolejny raz, bo na takim etapie może nie być nic widać na usg. Możesz też skorzystać z kalkulatora bhcg
 

olcia1718

Fanka BB :)
Dołączył(a)
15 Wrzesień 2012
Postów
4 306
Rozwiązania
41
Ja robiłam w odstęach 4 dniowych.
358,1008.i 12 tys.
Pęcherzyk widac przy becie 1000.a zarodek 10.000 wiec kompletnie nic nie zobaczysz i lekarz bedzie kazal bete zrobic.Ja bym jeszcze raz zrobiła :-)
 
reklama

ONAONAONA

Fanka BB :)
Dołączył(a)
25 Lipiec 2017
Postów
3 030
Rozwiązania
2
A jak dla Mnie po tescie ciążowym najlepiej uzbroic sie w cierpliwosc nizli ciagle sprawdzac bete . wiecej stresu z tego wszystkiego widzac jakie sa rozbieżności u kazdej z pań
 
Do góry