reklama

Niski przyrost bhcg

Cześć wszystkim. Czy ktoś miał podobnie ? Mianowicie 09.06.2021 zrobiłam bhcg i wynik wyszedł 1859, następne badanie 11.06.2021 - 1978, i powtórzyłam raz jeszcze 13.06.2021 i wynik wyszedł 2121. Jest szansa na zdrową ciążę? Czy raczej nie robić sobie nadziei.. wizytę u ginekologa mam 28.06. Nie mam żadnych bóli (nie licząc bólu piersi ). Dodam tylko ze raz już poroniłam w 8tc.. następnie donosiłam ciążę i mam 2 letniego synka ..

Załączniki

• received_3028290537447356.jpeg
    received_3028290537447356.jpeg
    41,5 KB · Wyświetleń: 643
reklama
Jestem już po USG. Dziś pęcherzyk ciążowy ma 0.84 cm, raczej to będzie puste jajo płodowe, mam odstawić luteinę. Nie wiem czy czekać na poronienie czy zgłosić się po tabletki do szpitala? Dziewczyny - czy któraś ma doświadczenie? Nie wiem co robić.
A który to u Ciebie tydzień ciąży ? Ja bym jeszcze nie traciła nadziei, bo zarodek pojawia się przy becie około 10 000 a u Ciebie takiej jeszcze nie ma. Kilka dni bym jeszcze poczekała, może się pojawi zarodek

reklama
Chyba dziś już nie wezmę luteiny, we wtorek pójdę na USG niech mi drugi lekarz potwierdzi na 100% i jak nic się nie ruszy zgłoszę się do szpitala chyba że do wtorku się ruszy i nie będę miała po co iść na USG. Myślicie że tak będzie ok? Wiecie może ile po poronieniu takim można się starać znowu? Trzeba robić jakaś przerwę? Jestem dziś zupełnie wypluta z życia :(

Przecież czasem się zdarza że są wolne przyrosty ale pojawia się w końcu zarodek
Znam przypadki, gdzie jednorazowy zły przyrost bety kończył się dobrze, ale nie znam przypadku, gdzie dobrze skonczył się taki rozjazd między tygodniami. Skoro u niej pozytywna beta była już 28.02 to nie ma szans na to, żeby teraz miała dopiero 5tc. Poza tym widoczny pęcherzyk przy becie wielkości 400-500 wcale nie jest dobrym znakiem. Jedyne przykłady tu z forum z takich sytuacji to ciąże, w których była wada genetyczna i które nie dotrwały dużo dłużej.

Skoro lekarz zaleca odstawienie luteiny, to ja bym odstawiła. Co ma być to będzie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry