reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

Dziewczyny może podzielicie się jakimiś przepisami na potrawy świateczno-wigilijne...:-)

W tym roku z mężem pierwszy raz spędzamy święta sami, nie jedziemy do rodziców(mamy 200km a z maluszkiem albo jeszcze z brzuszkiem to zbyt daleko). No i tak pomyślałam żeby zrobić parę ciekawych rzeczy...może cos podpowiecie:tak:;-)
 
reklama
dotaZ ja juz kolejne swieta spedzam z dala od domu z Karolem :tak: a przyznam sie bez bicia ze za kazdym razem mam wszystko przygotowane i przywiezione z polski :-) babcia z mama o nas dbaja ;-) sama robie najwyzej barszcz (uszka kupuje) no i mak z ryzem a i kartofelke gotuje sama :tak: reszte babcia robi w polsce :-)
 
Dotka ja jako antytalencie :eek: kuchenne też idę na łatwiznę i korzystam z pyszności kulinarnych mojej mamy - tak ja Belka z babcinych i mamusiowych.
 
a ja sie szykuje do zrobienia czegos ala ptasie mleczko tylko nie wiem
czy wiecie moze jak to sie robi zeby dodac migdaly do ciasta sernik??
trzeba je jakos w goracej wodzie trzymac czy cos??
podaje wam przepis bo wyglada na latwy...
skladniki:
*kilogram trzykrotnie mielonego sera * 4 jajka * szklanka cukru * budyń (waniliowy) * zapach waniliowy * herbatniki * 100 g rodzynek lub migdaly * szczypta soli
przepis:
[SIZE=+0]- [/SIZE]Cukier utrzeć z żółtkami i zapachem waniliowym. Ucierając, dodawać po łyżce ser i budyń (w proszku).
[SIZE=+0]- [/SIZE]Z białek i soli ubić pianę. Starannie wymieszać z masą serową. Dodać rodzynki.
[SIZE=+0]- [/SIZE]Na dnie formy ułożyć herbatniki (mogą również być biszkopty) i masę serową. Piec 50 minut w 180°C. Sernik zostawić w piekarniku, aż lekko wystygnie.
no zobaczymy jak wyjdzieee
 
:-):-)stefanka tak jak agata napisała na watku głównym, jak zalejesz migdały gorąca wodą spowodujesz ze z łatwościa zejdzie z nich skórka.

a jeśli chodzi o dodawanie migdaów do ciasta, to ja zadko kiedy dodaje takie w całości, jak już to dodaje płatki migdałowe....wiec nie wiem jak ci pomóc.

kiedys moja przyjaciółka kupiła jakieś ciasto z migdałami....i jedząc je złamała na migdale ząb;-) i tak jakos zostało mi to w pamięci i nie uzywam całych migdałów
 
oo kurcze viki to musze to przemyslec :)) myslalam ze one jakos miekna od tej wody.
wiesz pomyslalam o tych migdalach bo jak polecilas kupic na zgage to kupilismy kilogram i ja bardzo lubie ale obawiam sie ze i tak zostana.
chyba zaryzykuje i troche dodam. zobaczymy co bedzie. oczywiscie jesli uda mi sie dzis kupic ser bialy...
 
reklama
:rofl2::rofl2:hahahaha

no to zapakuj je do woreczka , owiń szmatką i powyzywaj sie na nich jakimś tłuczkiem np do kotletów albo mlotkiem:-D:-)

uzyskasz cos w stylu "grubo mielonych migdałów"

no zawsze to coś moja droga;-)
 
Do góry