reklama
kotlety z kalafiora:-)
jesli zostanie wam kalafior z obiadku lub mozecie spacjalnie ugotowac do koltetów... trzeba go troszkę rozgniesc..ale nie calkowicie na papke..
dodajemy do tego jajko, i bułkę tartą tak by kalafior dał się formować w wieksze kulki...cos jakbyście robiły mielone, dodajemy sól, pieprz, wszystko obtaczamy w bułce tartej i na patelnie.
mowie wam super sprawa - wypróbowane u mnie juz kilka razy
szybka kolacja
a jak macie niespodziewanych gości na kolację to tanio i szybko zrobić zapiekane bułki
najlepsze są kajzerki - te malutkie ale bez przeciecia na górze;-)
obcinamy w nich czubek(górę bułki) wydrążamy srodek, do srodka wrzucamy pokrojoną, kiełobasę, salami itp (wg własnego uznania.. mozna dodac oliwki, pomidory w zaleznosci co tam macie w domu ) na góre wrzycamy ser zółty najlepiej starty dajemy łyzeczke majonezu (ale nie koniecznie)i to wszystko przykrywamy tą odcienta górą i na 15 minut do piekarnika.
mowie wam extra...oczywiscie dla tych nie trzymających diety..:-
rofl2:
jesli zostanie wam kalafior z obiadku lub mozecie spacjalnie ugotowac do koltetów... trzeba go troszkę rozgniesc..ale nie calkowicie na papke..
dodajemy do tego jajko, i bułkę tartą tak by kalafior dał się formować w wieksze kulki...cos jakbyście robiły mielone, dodajemy sól, pieprz, wszystko obtaczamy w bułce tartej i na patelnie.
mowie wam super sprawa - wypróbowane u mnie juz kilka razy

szybka kolacja
a jak macie niespodziewanych gości na kolację to tanio i szybko zrobić zapiekane bułki

najlepsze są kajzerki - te malutkie ale bez przeciecia na górze;-)
obcinamy w nich czubek(górę bułki) wydrążamy srodek, do srodka wrzucamy pokrojoną, kiełobasę, salami itp (wg własnego uznania.. mozna dodac oliwki, pomidory w zaleznosci co tam macie w domu ) na góre wrzycamy ser zółty najlepiej starty dajemy łyzeczke majonezu (ale nie koniecznie)i to wszystko przykrywamy tą odcienta górą i na 15 minut do piekarnika.
mowie wam extra...oczywiscie dla tych nie trzymających diety..:-
dotaZ
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 19 Grudzień 2006
- Postów
- 4 412
chyba wyszły...hehehe....Zjedliśmy wszystko wczoraj na sniadanieDotka i jak wyszły krówki?????;-)![]()

Pyszności!:-)
dotaZ
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 19 Grudzień 2006
- Postów
- 4 412
CZEKOLADOWA KRÓWKA Z PISTACJAMI
350g gorzkiej czekolady( ja dałam mleczną),
puszka (400g) skondensowanego mleka(mleko słodkie),
2 łyżki masła,
150g obranych orzechów pistacji(orzechy pomieszałam, dałam różne rodzaje ),
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do rondla. Wlać mleko z puszki, dodać masło. Podgrzewać, mieszając, na jednolitą masę. Rozbić pistacje na mniejsze kawałki za pomocą wałka. Dodać do masy czekoladowej. Wymieszać. Rozprowadzić w kwadratowej formie. Wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki, do stężenia.
Sma, sma
:-)
350g gorzkiej czekolady( ja dałam mleczną),
puszka (400g) skondensowanego mleka(mleko słodkie),
2 łyżki masła,
150g obranych orzechów pistacji(orzechy pomieszałam, dałam różne rodzaje ),
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do rondla. Wlać mleko z puszki, dodać masło. Podgrzewać, mieszając, na jednolitą masę. Rozbić pistacje na mniejsze kawałki za pomocą wałka. Dodać do masy czekoladowej. Wymieszać. Rozprowadzić w kwadratowej formie. Wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki, do stężenia.
Sma, sma

reklama
grzechotka
Grudniowa mamusia Kubusia
Viki ja tez takie robię ale daję mięsko mielone z ziołami do środka albo przygotowuję kapustę z grzybkami a do ty z mięskiem mielonym robię sos czosnkowy i pomidorowy 
potrawa bardzo szybka tez dobra na kolację ze znajomymi
zapiekanka z kurczaka w sosie pieczarkowym
potrzebny nam ugotowany makaron penne albo świderki
usmażone kawałki piersi kurczaka
sos knorr w słoiczku śmietanowo grzybowy
kilka pieczarek
natka pietruszki
ser żółty
w naczyniu żaroodpornym układamy makaron na makaron mięsko zmieszane z sosem na patelni na to dajemy serek żółty i do piekarnika na jakieś 10 min aż ser stopnieje
potem posypujemy natka i jemy podajemy w naczyniu żaroodpornym
bardzo szybka potrawa łatwa i smaczna
cos dla bardziej wyrafinowanych gości w stylu italiana
caneloni z mięsem i szpinakiem pod kołderką z białego sosu
potrzebujemy
makaron canneloni
mięso mielone
szpinak najlepiej mrożony
sos beszamelowy *można zrobić samemu)
ser żłóty
mięso smazymy z ziołami doprawiamy pieprzem i solą
canneloni nie trzeba gotować
szpinak rozmrażamy i należy go odsączyć troszkę przez szmatkę np następnie w garnuszku rozpuszczemy masełko dajemy szpinak a dni niego dodajemy ząbek cżosnku łyżkę śmietany lub mleka ale wtedy jeszcze mąki trzeba podsypać sól i pieprz
napstepnie faszerujemy canneloni z jednej strony do połowy mięsem a z drugiej strony do połowy szpinakiem
zalewamy wszystko sosem musi być wszystko zakryte bo inaczej makaron się nie zrobi jak już się podpiecze i sos częściowo zredukuje podsypujemy serem i czekamy aż sie rozpuści danie jest gotowe po ok 40 min w tem 170 stopni trzeba sprawdzać widelcem czy makaron jest miękki
smaczego

potrawa bardzo szybka tez dobra na kolację ze znajomymi
zapiekanka z kurczaka w sosie pieczarkowym
potrzebny nam ugotowany makaron penne albo świderki
usmażone kawałki piersi kurczaka
sos knorr w słoiczku śmietanowo grzybowy
kilka pieczarek
natka pietruszki
ser żółty
w naczyniu żaroodpornym układamy makaron na makaron mięsko zmieszane z sosem na patelni na to dajemy serek żółty i do piekarnika na jakieś 10 min aż ser stopnieje
potem posypujemy natka i jemy podajemy w naczyniu żaroodpornym
bardzo szybka potrawa łatwa i smaczna
cos dla bardziej wyrafinowanych gości w stylu italiana
caneloni z mięsem i szpinakiem pod kołderką z białego sosu

potrzebujemy
makaron canneloni
mięso mielone
szpinak najlepiej mrożony
sos beszamelowy *można zrobić samemu)
ser żłóty
mięso smazymy z ziołami doprawiamy pieprzem i solą
canneloni nie trzeba gotować
szpinak rozmrażamy i należy go odsączyć troszkę przez szmatkę np następnie w garnuszku rozpuszczemy masełko dajemy szpinak a dni niego dodajemy ząbek cżosnku łyżkę śmietany lub mleka ale wtedy jeszcze mąki trzeba podsypać sól i pieprz
napstepnie faszerujemy canneloni z jednej strony do połowy mięsem a z drugiej strony do połowy szpinakiem
zalewamy wszystko sosem musi być wszystko zakryte bo inaczej makaron się nie zrobi jak już się podpiecze i sos częściowo zredukuje podsypujemy serem i czekamy aż sie rozpuści danie jest gotowe po ok 40 min w tem 170 stopni trzeba sprawdzać widelcem czy makaron jest miękki
smaczego
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 21
- Wyświetleń
- 2 tys
- Odpowiedzi
- 45
- Wyświetleń
- 4 tys
- Odpowiedzi
- 28
- Wyświetleń
- 4 tys
- Odpowiedzi
- 343
- Wyświetleń
- 98 tys
Podziel się: