reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

reklama
osz ty Doto Z( ZŁO) jak ja ten post przegapiłam???????//az z krzesła spadłam teraz za leczenie moich ran zapłacisz w prywatnej klinice
osz ty jedna
krew sie poleje jask ci dopadne brrrrrrrrrrrrr
na twoim miejscu bym z wczasów nie wracała brrrrrrrr

O Elcia biedaku:-p....hehheh (dopiero to zauważyłam:-D)

Jak rany???? juz chyba zaleczone.....heheheh:-D

Dziewczynki a ja poproszę jakieś przepis na nieskomplikowaną sałatkę najlepiej bez majonezu:-p no i żeby do grilla pasowała:tak:
Jakaś wiosenna albo co?????
INO SZYBCIOREM BO NA JUTRO POTRZEBUJĘ:-):-):-):-)

ooo aa to grilla sie robi i nas sie nie zaprasza?? ty okropna sylwio!! ja znam taka salatke bardzo prosta:
kapusta pekinska
1 papryka czerwona 1 zolta
kukurydza
oliwki
sos knorrra paprykowy do salatek
i tyle :) hmm chyba niczego nie zapomnialam??
pozdrwiam

hehhe grilik mówisz mmmmm
najlepiej taka saaltka śmieciucha wszstkie warzywa jakie masz gruuubo pokrojone
ja robię sos musztardowy

łyżeczka musztardy digon albo jakiejś innej ostrej
łyżeczka jakiejś nieostrej musztardy
(można dać tylko jedna musztardę nie ma znaczenia)
łyżka octu
jedna cebula drobno posiekana
oliwa z oliwek lub olej zwykły

mieszasz musztardy ze soba dodajesz cebulkę następnie ocet i miszasz ze sobą potem powoli wlewasz oliwę stale mieszając żeby się skałdniki dobrze połączyły

ilość oliwy wedle ilości zapotrzebowania
sałatka jest lekko oblepiona tym sosem i dobrze pasuje do mięcha

dzięki dziewczynki:-)

Ze stefankowej sałatki nie skorzystałam bo nie cierpię oliwek, fuj:-p
A sosik to następnym razem spróbuję na pewno:tak::tak:
Zrobiłam 3 sałatki:: grecką z pekińskiej, ogórka, pomidorków malutkich, feta i sos vinegret (czy jak to się tam pisze:-p), wiosenną z sałaty, pomidorów, ogórka, rzodkiewki, jajka, szczypiorku, śmietany:-) no i z sałaty, ogórka, rzodkiewki, jogurtu naturalnego i czosnku:-):-)
Mniam mniam:-):-)
Był też sos tzatziki, pychotka

dobra to teraz cos czego pewnie wiekszosc z was nie jadla ale polecam bo czasami warto eksperymentowac!!
CIECIORKA W SOSIE CEBULOWYM
opakowanie cieciorki ( inne nazwy ciecierzyca oraz groch wloski w anglii tez dostepna )
namoczyc przez cala noc
rano ugotowac. najpierw na duzym ogniu przez 10-15 min a pozniej ok 45 na wolnym. powinna byc ugotowana jak kazdy groch, fasola. ja do wody dodaje sol i kostke warzywna.
sos:
3 duuzzee cebule przekroic na pol i ciac w dosc grube plastry
podsmazyc na patelni, pozniej zalac szklanka bulionu i poddusic przez jakies 15 minut. pozniej dodac make do zageszczenia i doprawic.
wymieszac z cieciorka i gotowe!!
PYCHA !! POLECAM

reklama
uzupełnienie do przepisu stefy

dla polskiego chłopa (takiego jak mój np) dodac jedną krowę lub tłustego świniaka:-D

Do góry