dobra koniec tego dobrego i nasmiewania sie ze stefanki!!!
oto moj przepis na ciasto marchewkowe w angielskim stylu

)
MARFEFKA
)
250ml oleju ( najlepiej mieszanki oleju slonecznikowego z oliwa z oliwek )
225g cukru brazowego light muscovado ( czyli brazowy drobny )
3 duze jajka
225g maki krupczatki
250g startej marchewki
polewa ( to nie jest taka polewa tylko raczej masa smietankowo-serkowa czy cos takiego )
250g serka mascarpone ( wlsoki serek taki w miseczkach na pewno jest w polsce )
25g cukru pudru, przesianego
robota :
1.podgrzac piekarnik do 160-180C naszykowac blache z papierem do pieczenia delikatnie posmarowanym olejem.
2.wymieszac olej i cukier razem po chwili dodac jajka stopniowo
delikatnie dosypywac maki i pozniej dodac marchewke delikatnie mieszajac az do uzyskania wymieszania hehe
3.piec ok 40-60min az bedzie zlote ( mozna sprawdzic patyczkiem czy gotowe w srodku )
ostudzic, wywlic z blachy na cos.
4.zmieszac serek mascarpone z cukrem pudrem i rozsmarowac go na ciescie.
i to juz tyle
dzieki mnie macie okazje sprobowac serka mascartpone. mi bardzo posmakowal bo jest bardzo kremowy i smietankowy

bardzo proste wiec
paula nie masz wymowki bo praktycznie robi sie samo!!!
czekam na wasze opinie

)