reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nocne wędrówki po wyrku

Witam :-)
Moja Blaneczka tez juz wedruje sobie od okolo 5 miesiacy po swoim lozeczku od kad w nim sama zasypia, nasz rytm dnia podobnie wyglada do wszystkich co tu piszecie ...kolacja, kapiel, i butla do snu , a po butli jak po ''powerade'' dawaj do rana , ale ja odkladam ja do snu przkrywam daje smoka kaze przytulic krowke (ulubiona tulanke Blanki)wlaczam pozytywke i staram sie wyjsc oczywiscie zawyje jak syrena ale w przeciagu 5 min zasnie. Postanowilam byc konsekwentna w tym co robie , bo potem jak zobaczy ze ide do niej staram sie ja klasc itp to ona odbiera to jak zabawe , sprawdzam oczywiscie czy nie wlozyla nigdzie nozek , daje jej pic jak za dlugo placze smoczka i znow wychodze i zawsze tym sposobem wygrywam i zasypia slicznie po 20min ale zasypia. a rano czasem jak sie obudzi o 8 to czasem nie pisknie glosniej tylko sie bawi sama i zasypia az do 11 i w ten sposob moge sama pospac (odswietnie)dluzej :tak:. rzadko ale zdarza sie :-D:-D

reklama
Ola652 na zdjęciu widać już, że ten Twój maluszek to łobuziaczek jest hehe
Mój też nie jest Jezuskiem , uwierz :tak:

buziaki:-D

Moj mały ma prawie roczek i ostatnio zaczęło sie wiercenie dokładnie tak jak piszeciec ,pełzanie po łózku, popłakiwanie, zazwyczaj pomaga picie , smoczek albo poprostu przewrocenie na bok ale to wstawanie co 5 min i podchodzenie do łożka:sorry2:Mam nadzieje ze to przejsciowe....:sorry2:

Madziu29 maly ma potencjał prze ogromny w skald wchodzi histeria tupanie nogami rzucanie sie na podłogę krzyki na sile placz na zawolanie i darcie sie w niebo glosy hehe lobuziak straszliwy i wiercipieta repertuar bogaty nie da nam sie nudzić :-):-):-) pozdrawiam

witam:)
mam pytanie mamuski,czy odzielalyscie pokoje swoim pociechom?jak to zrobic?moj olek ma 16 miesiecy,fakt zasypia sam w swoim lozeczku i spi w nim,ale nad ranem sie budzi,wierci sie nie chce spac,placze:(nie mam czasmi sily,moze odzielenie pokoiku cos by tu pomoglo.czekam na rady:)pozdrawiam

dodam od sibie ze faktyczne wedrowki ustaly i zasypia spokojnie, najpierw oczywiście wstaje i troche skacze ale później sam siada i zasypia pozdrawaim:-)

Tosiu (3 miesiace) tez wierci sie, steka, macha roczkami tak, ze potrafi podrapac mnie i siebie (nie wiem jak on to robi skoro ma krotkie pazurki) budzi sie co 1-2 i nic nie pomaga tylko cyc, jak spi 3 godzinki do nastepnej pobodki jestem szczesliwa i uwazam noc za przespana. Od 5. tak sie wierci, ze juz to nie ma mowy o spaniu, po prostu drzemie i czekam, az wreszcie walnie kupusie, tak ok. 6.00. Wogole cos mu sie teraz poprzestawialo i chce jesc co 1,5-2 godziny. Cycuchy bola straszliwie, a tak sie ostatnio cieszylam, ze sie zahartowaly. Znow mi je wykancza. Ech....... mialam nadzieje, ze jak bedzie wiekszy, to lepiej bedzie spal, a tu czytam, ze nici. Jeszcze przy jego obecnych mozliwosciach.......

oj to malenstwo daje czadu ja nie karmiłam wogole piersia wiec nie wiem co to za bol (jak by co nie maialam mleka) a wiec maly do butli przyzwyczajony, a sproboj malenstwu podac z butli mleczko nawet twoje z odrobinka kaszki malinowej ja juz na noc dawalam i spal zdecydowanie lepiej bo i tresciwsza kolacja :)

hihihihi u mnie tak samo
na spiaco wstaje .,na spiaco raczkuje ,na spiaco siada:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
tak jak sie walnie to spi i tez kłopot z zasypianien nie tylko wieczorem ale tez w dzien hihihihihih mam nadzieje ze to przejdzie :tak::tak::tak::tak:

reklama
MÓJ TEŻ WĘDRUJE PO CAŁYM ŁÓŻKU CZĘSTO ŚPI NA SIEDZĄCO WSTAJE KLĘKA JAKIEŚ DZIWNE POZYCJE PRZYBIERA przy tym popłakuje i marudzi nie mam sposobu czekam aż minie:-D

Do góry