reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nocnikowanie

U nas z nocnikiem nawet bez problemow, (choc poczatki byly tragiczne i wisiala nad nami perspektywa pampersowania przez najblizsze 5 lat:-D), Jula siada bez problemu i bardzo chetnie szybko robi do niego siku i jest straszzznieee szczesliwa jak nocnik gra, krzyczy wtedy cos w sobie tylko rozumianym jezyku i karze sobie bic brawo - ja np. polecam nocniki z pozytywnka. na razie jest tylko siku rano i wieczorem, czasami w trakcie dnia jak Julka zobaczy nocnik to go wuwciaga i sikamy wtedy, nie "mowi" jednak jeszcze ze chce siku jednak na dobre zaczeniemy przechodzic na nocniok dopiero wiosna albo latem jak zrobi sie cieplo zeby mozna bylo sciagnac pampka i niebylo zimno jak sie posika w gatki:-D. Wszystkim styczniaczkom zyczymy dalszych sukcesow w nocnikowaniu

reklama
Gratuluję zdolnym dzieciaczkom:tak:. U nas nocnik leży w kącie, Hania na jego widok ucieka gdzie pieprz rośnie, więc na siłę jej nie sadzam. W końcu sama dojrzeje i poczuje że jest na to gotowa, póki co pozostaje mi tylko czekać:tak:. Co jakiś czas będę próbować, ale nic na siłe:tak:.

U nas nocnik stoi wśród zabawek i służy jako pojemnik na klocki:-p

... u nas też :-D:-D:-D ... a czasem stoi niezauważany pod łóżeczkiem:laugh2::-p

Też tak można ;-):-D Skoro dziecko nie chce siadać na nocnik to trzeba wykorzystać go do innych celów: zamiast "klocki" kupkowe są klocki zabawkowe :-D:rofl2::-D:rofl2:

Widzisz, Moniu, o tym nie pomyślałam

Bo masz dziewczynkę i nie robi to dla niej różnicy na jakim nocniku siedzi ;-) A u chłopaków to jednak ma znaczenie ;-):-D:rofl2:

Moniu ale może gdyby nie był niski z przodu, to Emilka nie pchałaby tak na siłę do niego łapek :tak::-D:-D:-D:rofl2:

nie zagladam na forum z braku czasu a tu widze ze styczniowe dzieciaczki zdolne!!!! mój Kubus mówi siii i sika.. ale nie do nocnika tylko na stojaco na ziemie:tak: głównie przed kapiela przed wanna lub przy przebieraniu bo robie to na stojaco.. nocnika nie chce widziec:wściekła/y:

nie zagladam na forum z braku czasu a tu widze ze styczniowe dzieciaczki zdolne!!!! mój Kubus mówi siii i sika.. ale nie do nocnika tylko na stojaco na ziemie:tak: głównie przed kapiela przed wanna lub przy przebieraniu bo robie to na stojaco.. nocnika nie chce widziec:wściekła/y:
A podstawiałaś mu nocnik pod siuśka na stojąco? Może to by przeszło;-)

reklama
Marek wlasnie zdal mi relacje, ze moja corka zrobila dzisiaj kupe do nocnika :tak:- pierwszy raz, ale to byl chyba przypadek, pol poszlo w pampka a pol wystekala do nocnika:-).

Do góry