reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
jest jest ;-)
Tom tez mi odmowil wspolpracy, w momencie jaksie przeziebil. bylo okropnie, jest troszke lepiej, ale nadal obsikuje mi w domu, i 2-3 dni bedzie kupe trzymal, ale jak ma pieluche to robi normalnie 1x dziennie, wiec tego nie rozumiem..

Teraz przynajmniej wiem że chyba tak ma być.że to wszystko nie takie proste.
Ostatnio łądnie robił kupę. Od wczoraj daję mu też suszone śliwki.Pije też czasami herbatkę z kopru i melisy

Gonia informuje, że chce siku tylko wtedy kiedy jestem w pobliżu, w żłobku nic nie mówi, jak jest małżon też milknie i robi. Widzę też, że myli jej się kiedy chce kupę i siku.
W żłobku mnie pocieszono, że ma czas do 3 roku życia na wyrobienie sobie tego nawyku. Także powoli do przodu trzeba dążyć do celu.

w koncu wzielam sie za rzucanie pieluch z ignacem:) na poczatku bunt ale potem robil to o co go prosilismy:) najpiwer sikal pod prysznic, a potem po wizycie u babci (u ktorej nie ma prysznica;)) siusia do toalety, ominelismy etap nocnika i siadania, staje na schodek i sika na stojaco:) przed nami nauka kupki ale mysle ze pojdzie dobrze!:-D

No to mamy następny etap nauki siusiania, Gonia sama informuje kiedy chce, a nawet sama siada na nocnik / oczywiście jak chce coś udowodnić;-) / , kupka niestety jeszcze nie bardzo idzie do nocnika, ale i tak jestem z niej dumna.
Niestety mamy od ospy b. delikatną skórę na dupinie, nie wiem cholewa co z tym zrobić, tormentiolem smaruje, ona się rozdrapuje do krwi, a dziś jej płatami złazi skóra, ale pod spodem jest śliczna nowa - czyżby jakaś dziwna odmiana szkarlatyny??
Kirakold - gratki
A jak tam u pozostałych?

My juz porzuciliśmy pieluszkę dawno temu, zakładam tylko jak zasnie OLi na noc,po nocy zawsze jest zasikana pieluszka, a jak zasnę z małym i nie założę pieluszki i np. obudzę sie ok 2 w nocy często jest zasikany.
Oli woła siku, często sama z nim chodzę (sikamy na stojąco) czasami potrafi zasiedziec sie przy czyms i po fakcie poinformować mnie ze się zsikał, albo zdarza sie zsikać w majty na przekór a co, wiec piorę i przebieram. My juz sciągniętą pieluszkę mamy od ubiegłego roku a jak widac atrakcje nam sie zdarzają, bo niby to takie smieszne...

Kupka czasami idzie do nocnika ale częsciej Oli chce pieluszkę, kiedy zachce mu sie kupkę, przybiega i krzyczy - PIELUSZKĘ POPROSZĘ! Kiedy chodziłw pieluszce kupka była codziennie, kiedy jest bez potrafi wstrzymywać, często krzyczy o pieluszkę ale ja staram sie go przekonac do nocnika, usiądzis na nim i nic nie zrobi, az nastepnego dnia go przycisnie i alboz robi na nocnik albo ulegam i zakladam pieluszkę. Nic na siłę!

anawawka no to super:tak:
A u nas tak sobie, raz lepiej raz gorzej:zawstydzona/y:
Ja chyba za mało cierpliwa jestem:-(
Ma dzien, ze wola za kazdym razem, niezaleznie czy kupka czy siku:tak:
a jest dzien, ze mi się płakać chce bo jak na zlość sika w majtki:wściekła/y:

Chyba na końcu zostaliśmy bo z tego co widzę to wszystkie dzieci juz odpieluchowane, co nie?;-)

anawawka no to super:tak:
A u nas tak sobie, raz lepiej raz gorzej:zawstydzona/y:
Ja chyba za mało cierpliwa jestem:-(
Ma dzien, ze wola za kazdym razem, niezaleznie czy kupka czy siku:tak:
a jest dzien, ze mi się płakać chce bo jak na zlość sika w majtki:wściekła/y:

Chyba na końcu zostaliśmy bo z tego co widzę to wszystkie dzieci juz odpieluchowane, co nie?;-)

Pola, na końcu to jestem ja :)
Ala nie chce chodzić w majtkach, robi aferę że chce pieluchę. Muszę udac że pieluch nie ma i przygotowac się na obsikiwanie wszystkiego i wszędzie bo nic z tego nie bedzie, a nie mam na to siły :(

I musze to zrobić teraz bo jak Wojtek się urodzi to i tak pewnie będzie cieżko...

reklama
No właśnie ja też chce teraz juz calkowicie Go nauczyc, bo pozniej tak jak piszesz bedzie ciezko. A nie, ze kiedy On chce to sika na nocnik a kiedy nie w majtki.

On to lubi chodzic w majtkach, nawet bardzo tylko szkoda ze sa dni, ze chce je za czesto zmieniać:wściekła/y:

Do góry