Ja dopiero po powrocie od tesciow, czyli za miesiac, zabieram mu nocna pieluche. kupie w miedzyczasie kilka podkladow i przescieradel i powalczymy. Dzien nadal bez zmian, znaczy i wola i wpadki ma, za wesolo nie jest, no ale mus to mus ;-)
reklama
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Mama pisałam kilka postów wczesniej ze nocna pieluszka jest bo Oli sika w nocy. Ubieram mu ją jak zasnie już. Czasami zasypiam razem z Oliskiem i zapomnę załozyć pieluszki, budzę sie ok 24 lub 2 w nocy i Oli zasikany, wiec jeszcze sikamy w nocy. Ale my butlę do snu mamy podczas czytania bajki wiec duzo płynu w brzuszku jest. Ja tą pieluszkę jeszcze zostawiam. Przyjdzie jeszcze czas i na to.
agrafka80
Fanka BB :)
kurcze dziewczyny, ale wam zazdroszczę tego odpieluchowania.
U nas to jest ciężka sprawa, dzi ja byliśmy w domu akłądałam Ali majty i statystyki są takie: z 5 par:
2 razy zawołała że chce siku
2 razy zasikała majty przez zagapienie
1 raz zasikała mi na złośc bo akurat była wścieknięta, lała po nogach na dywan we własnym pokoju z diabłem w oczach
o kupie do nocnika ani na sedes nie ma mowy, ryczy ze ma być pielucha. Widze , ze w jakiś sposób próbuje to konrolować, bo jak ma pieluchę to upewnia się czy to pielucha czy majtki. Jak byliśmy dziś w tym Koperniku to po poranku w majtkach przy takich doświadczeniach z wodą widze, ze nagle stanęła , oczy w słup i maca się po pipce sprawdzając czy jest mokra
Będę się starała nakłaniać ją do majtek, nie wiem musze jakiś system nagród wprowadzić, ale nie wiem jaki...
U nas to jest ciężka sprawa, dzi ja byliśmy w domu akłądałam Ali majty i statystyki są takie: z 5 par:
2 razy zawołała że chce siku
2 razy zasikała majty przez zagapienie
1 raz zasikała mi na złośc bo akurat była wścieknięta, lała po nogach na dywan we własnym pokoju z diabłem w oczach
o kupie do nocnika ani na sedes nie ma mowy, ryczy ze ma być pielucha. Widze , ze w jakiś sposób próbuje to konrolować, bo jak ma pieluchę to upewnia się czy to pielucha czy majtki. Jak byliśmy dziś w tym Koperniku to po poranku w majtkach przy takich doświadczeniach z wodą widze, ze nagle stanęła , oczy w słup i maca się po pipce sprawdzając czy jest mokra
Będę się starała nakłaniać ją do majtek, nie wiem musze jakiś system nagród wprowadzić, ale nie wiem jaki...
U nas dzisiaj tak sobie, na poczatku dnia na zlość robił a pozniej ładnie wołał.
Mamy nocnik, z ktorego wychodzą naklejki
Na ten nocnik nie chce robić ale naklejki wyciaga i ma taka plansze, na ktora nakleja i to Go motywuje
najbardziej lubi nakladkę, nocnik mniej.
Mamy nocnik, z ktorego wychodzą naklejki

najbardziej lubi nakladkę, nocnik mniej.
E
etna36
Gość
Duzo cierpliwosci dziewczyny no i trzymam kciuki.
Pawel tez mi pil mleko w nocy jak go odpieluchowalam, ale przed "moim" zasnieciem budzilam go na siku, mówilam do niego, zeby byl swiadomy tego wysadzania, kolejne noce przynosily drobne sukcesy. Jak mial pelen brzuszek to zaczynal sie krecic (na poczatku co 2 godz) i go wysadzalam. Potem zaczynal juz siadac i przerwy sie robily dluzsze. Teraz juz przesypia noc bez sikania, ale to dlugotrwaly proces i troche sie napralam ;-). Dodam ze jak odpieluchowalam pawła to przesypial cale noce z suchym pampersem, jak sciagnelam pampersa to sikanie co dwie godziny
i kto to skuma 

Pawel tez mi pil mleko w nocy jak go odpieluchowalam, ale przed "moim" zasnieciem budzilam go na siku, mówilam do niego, zeby byl swiadomy tego wysadzania, kolejne noce przynosily drobne sukcesy. Jak mial pelen brzuszek to zaczynal sie krecic (na poczatku co 2 godz) i go wysadzalam. Potem zaczynal juz siadac i przerwy sie robily dluzsze. Teraz juz przesypia noc bez sikania, ale to dlugotrwaly proces i troche sie napralam ;-). Dodam ze jak odpieluchowalam pawła to przesypial cale noce z suchym pampersem, jak sciagnelam pampersa to sikanie co dwie godziny

martolinka
Mama i nie tylko :-)
Antek do spania i na drzemkę ma pieluchę. Ta "drzemkowa " jest z reguły sucha, ale po nocy zawsze coś nasikane. Teraz nie nastawiam się na to , że odpielu****ę . Zobaczymy jak na siostrę zareaguje
C
Cleo1981
Gość
Igi pielucha na noc i drzemka tez oraz na spacer.
przed spaniem duzo pje ,jeszcze teraz jak nie ma dojenia.dzis narobił w gacie i sie zsikał ..kurde a potrafi robić ładnie na stojąco,nawet sisiaczka trzyma a z D został i sie zlał łobuz...
czekamy do lata.wtedy na dwor odstawiamy i noce też...
przed spaniem duzo pje ,jeszcze teraz jak nie ma dojenia.dzis narobił w gacie i sie zsikał ..kurde a potrafi robić ładnie na stojąco,nawet sisiaczka trzyma a z D został i sie zlał łobuz...
czekamy do lata.wtedy na dwor odstawiamy i noce też...
reklama
Ja tez czekam do lata, zeby na spacer juz mu nie zakladac chociaz wczoraj poszlismy np. bez pampersa i nic nie zrobil, pytalam po kilka razy czy czasem nie chce sie mu siusiu ale mowil, ze nie. Dopiero jak weszlismy do domu to sie zlał w niego
ale dzisiaj bardzo ladnie mu szło, jedna wpadka na cały dzień
"zaczytał" się, tylko u nas jest tak, ze ja mu musze caly czas przypominać bo rzadko sam woła:-( i jak Go wysadze to prawie zawsze ladnie robi, a jaki zadowolony, tate najlepiej by od razu budzil, zeby sie pochwalić

Podziel się: