• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

nocnikowe akrobacje

Moj jak siada na nocnik to odrazu wali kupe, nie wiem moze mu sie lepiej robi niz w pamku
staram sie nie przesadzac z wkladaniem go na nocnik, nawet zalezy mi na razie tylko na kupce
po spaniu juz czeka az go poszadze, w ciagu dnia jak go zlapie no i przed spaniem na razie

no i zawsze cos w nocniku

reklama
etna zazdroszcze :) u mnie kolejne próby wysadzania były marne bo po dosłownie 2 minutach siedzenia próbuje zejść z nocnika i jest krzyk więc nic nie robi :( ale muszę próbować dalej

uwaga uwaga oglaszam wszem i wobec, ze dzis odbylo sie pierwsze siusiu na nocniczku:-D:-D:-Dja poki co nocniczek traktuje bardz na luzie, a mala traktuje go chyba bardziej jak krzeselko, nie mniej jednak nie powiem, ze mnie nie ucieszylo jak dzis podcas zabawy ja posadzilam i za chwile bylo siusiu :-)

A Milenka dzisiaj strzelila pierwszego klocuszka do nocniczka, jupii!! :D siuski juz tez pare razy zlapalam, ale sadzam sporadycznie jak np zmieniam pieluche i "czuc" ze dawno nie robila, to myk i czasem siknie w kibelek :)

Nocnika na razie nawet nie mamy, przyjdzie na to czas, ale... w pewnym momencie Jasiek nie mógł kupki zrobić kilka dni, jeszcze nie siedział sam - więc próbując go namówić na to, z braku nocnika - potrzymaliśmy go chwilę nad kibelkiem w pozycji polsiedzącej - pokazaliśmy o co chodzi stękając obrazowo - i bach, upragniony kształt wypadł. TO było gdzieś w maju, i od tej pory metodę stosujemy codziennie - Jasiek zaczyna stęki, lub wiemy, że juz powinien - bach go na deskę - i od razu się pręży, stęka, na ogół z sukcesem :)
Oczywiście, nie zawsze trafimy w moment, nie zawsze zdążymy ;)

reklama
Ja właśnie się też zastanawiam czy nie kupić deski na kibelek i czy jeszcze nie ma za małej dupki na nią. Za radą dziewczyn kupiłam zwykły nocniczek kaczuszkę i jest MEGAAAAAA NIEWYGODNY!!!!!!! Dziubek ma poodciskane nóżki itp. Fisher Price jak nic kupię, tylko muszę zobaczyć na żywo bo w ciemno nie kupię.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry