reklama

nocnikowe akrobacje

Ula nic nie szkodzi - faktycznie b. szybko nam poszło bo od momentu jak zdjełam pieluchy minęły 3 dni i młody robił bez wpadek. Zaczęliśmy 8 lipca tj piątek a od poniedziałku juz bez wpadek.
ogólnie przez te 2 tyg. zdarzyło sie jeszcze 2 wpadki no ale jedna zrobił specjalnie z premedytacją.

reklama
Ja myślę, że głównie tu się rozgrywa o determinację rodzica;-) jak nie będzie pobłażał to pójdzie raz dwa:tak:

U nas rano siku na nocnik, a potem pierwsza wpadka od trzech dni - siusiu na pufa:rofl2: ale przyszła i powiedziała ze zrobiła;-)

Od 30.07 mam wolne do 16.08 i wtedy akcja, już pierwszej nocy nie założę pieluchy, bo młoda musi zajarzyć że sika pod siebie.

Ulaaa to trzymamy kciuki dacie rade, a jak Oli nas odwiedzi i zobaczy jak sika wojewodztwo pomorskie to też mu się spodoba :))))

mama wiesz Paweł drugi dzień jak zdjelam pampersa przestał sikać w nocy a i tak mam stracha go położyć w nocy bez pampka

Dziunka muszę zabrac się za tego naszego pampka w razie co tak jak Ty
koniec, to koniec, a ja sama mu go jeszcze podtykam jak dwa trzy razy zrobi mi siku w aucie to moze bedzie stanowczo wolam że chce, bo tylo w aucie mamy wpadki nie wiem czemu. W samochodzie czesciej robi siku, ale to też nie zawsze hmmmmmmmmmmm

Tyle się nagadałam a jak uspałam Pawła to ubrałam mu pampka :-D:-D:-D:-D:-D:-D ale ze mnie cykor :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: sama z siebie się smieje

muszę chyba jeszcze nad tym poporacować

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mhm.
No Marcel na noc ma pampersa bo jeszcze minimalnie w niego sika a jak ja go mam oduczyc w nocy jak on z nami spi ;/ mysle ze tu jeszcze troche go ponosi az mnie znow cos tknie i sie za niego zabiore. wiesz młody nawet jak rano czy juz całkiem wieczorem do spania ma pieluche a jak mu sie zachce to nie robi w pampka bedzie tyle trzymał az go rozbiore i usiadzie na nocnik. Jak spi to całej nocy nie wytrzymuje. W dzien tak - nawet jak spal i 5 godz.

Ostatnia edycja:
wiesz co dziunka na przykladzie mojego syna stwierdzam , ze niektore dzieci nie kontroluja w nocy zwieraczy i sisusiaja mimowlnie. Wiele mam mówiło ,z e oduczyło wdzien a w nocy przyszło z czasem

Tak, ale dziecko musi POCZUĆ że robi w nocy. I tylko w ten sposób się będzie kontrolować. A nie tak jak mojej byłej przyjaciółki Kacper do 6 roku życia sikał w nocy w pieluchę:szok: dopiero jej mama go oduczyła...bo Monika ciągle się bała zdjąć pieluszki.

W kazdym razie 7 sierpnia powiem Wam czy mamy jakieś sukcesy.

Aaa i to nie jest tak ze dziecko skończy sikać w nocy od razu, jeszcze jej się bedzie zdarzać w zależności od przeżyć itp.

edit: no to przeczytałam w necie kilka artykułów i w większości radzą ograniczyć płyny przed snem i wybudzać w nocy na siku. Po 3-4 nocach dziecko będzie mieć prawdopodobnie suchą pieluchę i wtedy wystarczy jej po prostu nie zakładać, ale wysadzać w nocy dalej jeszcze przez jakiś czas. U nas z tym problemu nie będzie bo Asia i tak się budzi w nocy.

Ostatnia edycja:
Wiesz młody ma ledwo 2 lata i juz zrobił postep dla mnie duży więc poczekam jeszcze aż może Antek sam dojrzeje do tego:tak:
na razie pielucha po nocy mokra

reklama
Moja sąsiadka, która ma 4-latkę, powiedziała, że jej córka dopiero koło czerwca tego roku sama poprosiła by nie zakładać jej pampka na noc. U Hanki pielucha czasami mokra, czasami sucha, a u Gośki to zasikanaaa że heja. Więc na nocne pożegnanie z pampkiem jeszcze u nas przyjdzie czas.;-)

Edit.
Jak były w Lidlu prześcieradła wodoszczelne czy jakoś tak nazwane oczywiście je mamy ;) , tylko były na duże materace 90x200.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry