caltha
Fanka BB :)
Trochę nisko chyba, choć norm nie podałaś. Przed wizytą u endokrynolog zrob jeszcze antyTPO i antyTG i USG tarczycy, jeśli endokrynolog Twój nie ma w gabinecie sprzętuft 3 -2,3
ft 4- 0,94
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trochę nisko chyba, choć norm nie podałaś. Przed wizytą u endokrynolog zrob jeszcze antyTPO i antyTG i USG tarczycy, jeśli endokrynolog Twój nie ma w gabinecie sprzętuft 3 -2,3
ft 4- 0,94
Nie no bez jaj..zly wynik w ciazy co to za lekarz.... poza ciaza przy takim wyniku sie leki bierze a co dopiero w ciazyWg tego co piszecie to ja powinnam z płaczem do lekarza iść, a mój genialny ginek stwierdził, że co lekarz to inna opinia, że niektórzy to leczą, a inni nie, bo wg tabelki lekko przekraczam, ale już drobnym druczkiem wg tabelki dla ciężarnych mam dwukrotną wartość TSH, idę jutro do internisty i ta będę kobiecinie jojczyć co mam robić i te pe, a moje TSH to: 4,37 z dnia 15.01.2018
Ale niech konowal wie ze w ciazy sa inne normy! Luiza! lekko przekraczasz poza ciaza..w jest zle..Ja chodziłam do jednego z najlepszych ginekologow we Wrocławiu i na Dolnym
Weź skierowanie do endo od razu i idź na wizytę. Pamiętaj że w ciąży do specjalisty muszą cie przyjąć w ciągu tygodnia- trzeba się na to powołać bo inaczej termin za dwa lata dostaniesz.Wg tego co piszecie to ja powinnam z płaczem do lekarza iść, a mój genialny ginek stwierdził, że co lekarz to inna opinia, że niektórzy to leczą, a inni nie, bo wg tabelki lekko przekraczam, ale już drobnym druczkiem wg tabelki dla ciężarnych mam dwukrotną wartość TSH, idę jutro do internisty i ta będę kobiecinie jojczyć co mam robić i te pe, a moje TSH to: 4,37 z dnia 15.01.2018
Napisac Ci na priv ? ale lekarz Aniol nigdy takiego nie mialam serio..na znanym mozesz opinie poczytać jakie ma mega..ja prowadziłam w prywatnej klinice on tam pracuje ,klinika tez mega!A do kogo, bo ja przed drugą wizytą u mojego geniusza poważnie zastanawiałam się nad zmianą lekarza, zaraz po tym jak dowiedziałam się, że będę miała dwoje a nie jedno dziecko. Przyjaciółka poleca mi Bodniaka (przy szpitalu na Kamieńskiego przyjmuje). W drugiej ciązy chodziłam do Saczko, ale ten koleś to mnie się nie podoba.
Nie ma czegoś takiego jak ZŁY WYNIK jeśli osoba podaje samo TSH bez odniesienia do fT3 i fT4! Nie siejcie paniki! Dopiero podwyższone TSH przy jednoczesnym obniżonym fT4 świadczy o niedoczynności tarczycy i konieczności suplementowania hormonów. Dlatego nigdy nie powinno się oznaczać samego TSH, bo przed ewentualnym wdrożeniem leczenia trzeba i tak sprawdzić poziom hormonów.Nie no bez jaj..zly wynik w ciazy co to za lekarz.... poza ciaza przy takim wyniku sie leki bierze a co dopiero w ciazy