Hej dziewczyny. Lekarz przepisał mi Nospe Max trzy razy dziennie. Biorę również Aspargin trzy razy dziennie po dwie tabletki. Po wizycie zaczęłam czytać o Nospie w ciąży i wszędzie pisze, że może wywołać przedwczesny poród, zaburzenie oddechu u dziecka po porodzie oraz zbyt małe lub zbyt duże napięcie mięśniowe u dziecka. Czy też brałyscie takie duże dawki codziennie w trzecim trymestrze? Nospa max 3 razy dziennie to tak jakbym brała 6 tabletek zwykłej Nospy dziennie. Ja nie wiem dokładnie czy to co czuję to skurcze, jakiś czas temu miałam silniejsze skurcze, które czułam wyraźnie i dlatego lekarz przepisał mi Aspargin. Teraz już takich nie czuje, ale wydaje mi się, że mam twardy brzuch. Tylko mi się wydaje, bo trochę się gubię w tych objawach. Podbrzusze boli mnie od początku ciąży praktycznie, przyzwyczaiłam się, do tego kilka dni temu miałam bóle jak przed miesiączką. Ale nie są to bóle nie do wytrzymania. Z dzieckiem wszystko dobrze, lekarz niestety mało mówi, a ja jak przepisywał Nospę myślałam, że jest bezpieczna, a teraz czytam, że to tak nie do końca i chyba nikt takich dużych ilości nie bierze. Nie rozumiem też za bardzo, że Nospa może wywołać przedwczesny poród, skoro właśnie jest na skurcze, które to właśnie wywołują przedwczesny poród. Jeszcze się zastanawiam, bo dziecko ma ułożenie miednicowe, może Nospa pomaga ułożyć się główkowo? Trochę boje się brać ta Nospę w takich ilościach, z drugiej strony jak lekarz przepisał to boje się też nie brać.