• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Noworodkowe perypetie

Lunera do tej pory próbowałam rozbierać, zmieniać pieluchę, ruszać bo nosku koło ucha albo po stopach.. Raz pomaga a raz tak twardo spi ze wkoncu daje spokoj bo na śpiocha tez cyca nie łapie nawet a na sile przecież nie da rady..
Podczas karmienia raczej przysypia jak juz kończy, a czasem zmienię pieluchę mu w trakcie i potem jeszcze doje..

Cina mam nadzieje ze lekarz cos pomoże i bedzie wam lżej :)

Blerka tluscioszek?:) ja sie bałam ze moj z ta waga 4600 to bedzie mega tluscioszek a on taki szczuplutki ze małe ubranka ktore miałam do sklepu oddać sa albo w sam raz albo za duże :) i juz 4 tyg? Jeju leci ten. Czas okrutnie :)

Panikara u nas jak drzemnie lekko podczas karmienia to przy odbiciu tez Hm spi albo jest na śpiocha a mu sie odbije ja nie wiem jak on to robi czasem.. I czasami go to pobudzi i jeszcze podje a czasami juz usypia całkiem..
Ale nie raz mu juz tak buzia i nosem poleciało ze ja miałam bezdech juz ze stresu..

Akuku no moze i masz racje tez pomyslałam ze inna waga.. Ale jak je to ewidentne je bo słyszę i widzę.. I jak sie wybudza i szuka to od razu go "podłączam" i je a potem usypia.. I jak mu chce dać wiecej to ewidentne odpycha wiec widze ze ma dosyć i on sam mozna powiedzieć pokazuje ze chce wiecej albo ma dosyć.. Martwię sie ze waga nie ruszy i lekarz zacznie wymyślać..
Jakies rady dziewczyny ?? Albo argumenty dla lekarza? Doradźcie :)

reklama
Lilija moj tez ma czasem nierówny oddech ale to jeszcze w szpitalu lekarza pytałam to mowil ze u maluchów to jest normalne ze mogą raz szybciej raz wolniej oddychać i to oznacza ze maja nie dokonca płucka wykształcone.. Nie jest to problem tylko to samo minie bo maluszek potrzebuje czasu.. A mojego w szpitalu przebadali i dr mi mowil ze czasami dzieci rodzą sie w terminie a płucka "dokształcają" sie po porodzie czy jakos tak tłumaczył..

Lucalew te laktatory to wynalazek cudowny jak dla mnie :) podłączę, posiedzę i mleczko ściągnięte.. U nas dali w szpitalu juz jakis krem z cynkiem i smaruje do tej pory i powiem wam ze juz malutka czerwona plamka została wiec mysle 1-2 dni i bedzie po problemie i będę pewnie kokosem używać albo mam taki inny organiczny krem do pupy do używania na codzień..

Po pediatrze:
Leon waży 5,050 czyli od wyjścia ze szpitala ponad 1,300 do przodu. Pielęgniarka była w szoku i stwierdziła, że może od tego ten brzuch i że pozwoliłam dziecku żeby sobie ze mnie zrobiło smoczek. Mam karmić maks 15 minut i odstawiać Leona... i najlepiej przepajać wodą. Po czym przyszła pani doktor i poweidziała, że Leon przytył akurat, ale moje mleko moze być powodem bólu brzucha i problemów z kupą i żeby przepajać sztucznym mlekiem... a na kolki dawać czopki uspokajające, a nie ciągle nosić i przytulać.
Jak Młody zaczął płakać to nas wyprosiły na korytarz.

Je.bał je pies.

Blerka ja Ci juz napisalam vo mysle o tym przepajaniu a tym bardziej o mm.. skoro ma kolkki na twoim mlekubktore jest lekkostrawne... to na mm tymbardziej beda ..a mozr byc gorzej.
W pl slabo przybiera to mm .. duzo przybiera mm.. brzuch boli mm.. na wszystko mm .. jakby bylo tqkie cudowne to na z cyckow by mm leciało. .

Blerka zmień pediatrę bo bzdury gadają. Ja co prawda daje sztuczne małemu max raz dziennie ale to tylko dlatego że Michas w szpitalu był niestety tak karmiony głównie ze względu że ja nie miałam pokarmu, dwa musiałam odciagac i pobudzić laktacje i niestety dopiero teraz mogę go karmić piersią i to z nakładkami bo mam płaskie brodawki. Zamierzam nie dawac mu tego sztucznego w ogóle ale jeszcze na tą chwilę muszę bo mimo przystawiania jeszcze się produkcją tzn laktacja nie dostosowala do potrzeb małego. Czasem mimo odciąganie muszę mu podać z 30-50 ml sztucznego. Moja pediatra mi powiedziała że nie ma potrzeby dopając dziecka jak jest na piersi i nie je stałych produktów. Odstawianie od piersi po 15 minutach też jest dla mnie jakieś chore. Dziecko samo wie kiedy ma dość a na mm to wg tabelki się karmi i co po zjedzeniu np 110 ml koniec - dziwna ta pediatra.

Blerka mój też bardzo dużo już przybrał, praktycznie 200% tego co powinien na tydzień przybrać, pytałam połoznej co w związku z tym, czy trzeba go jakoś od cyca odciagać itp. na co oznajmiła,że nie,że on wie ile chce, że lepiej aby jadł niż nie i że on później sie wyciagnie i nie ma co się martwić.

Dziewczyny,
Nie ma w PL norm dla dzieci na KP!!! Te z książeczki są dla wszystkich. A na KP dzieciaki przybierają szybciej na początku a pózniej wolniej.

Jest zasada, ze dziecko prawidłowo żywione powinni podwoić swoją wagę urodzeniowa do ukończenia pół roku a potroic do ukończenia roku.

Moje dzieciaki na KP podwajaly w 3 mce a potrajaly w 12. Dietę rozszerzałam od 6 mcy.

Wiec pani pediatra i pani pilegnarka sie chyba nie popisaly...
Powiedziały ci jakie czopki uspokajające? Nie słyszałam jeszcze o czopkach...

5 kilosow cały dzień nosisz! To niedługo przy tej kolce będziesz mega napakowana mamuśka :-) Leon nie da ci sie zaniedbać, hahaha.

reklama
O matko Blerka co za profesjonalistki[emoji33]
Szkoda gadac.
Ja tez dzisiaj bylam u pediarty z ubezpieczenia spolecznego, bo generalnie to chodze do prywatnego.
Ona tym razem nie widzi nic dziwnego w tym ze mlody tyle ulewa, mowi ze to normalny fizjologiczny refluks. A mlody placze po jedzeniu bo ma gazy i to go meczy. Przejdzieok 3 miesiaca. Tyle to i ja wiem... Kazala podawac biogaie. I pokzala jak robic masaz i odwodzic nozki..
I go zwazyla i wazy 4650 czyli ze niby on poniedzialku przybral 300g[emoji33]
No nic, klocek bedzie i tyle[emoji3]

Tak wiec co pediatra to inna opinia. Chociaz moj pediatra prywatny nic nie zdiagnozowal tylko wyslal na specjalistyczne badania.

Musze dac na luz poprostu.
W srode mamy specjaliste i zobaczymy co on powie. Ale przypuszczam ze skoro na usg nic nie wyszlo to powie ze to zwykly refluks i tyle.

A w pon osteopata i mam nadzieje ze cos pomoze na te gazy i refluks.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry