reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

A my jesteśmy właśnie po pierwszym soczku jabłuszkowym:tak::tak::tak: Pierwsze pięć minut było mocne krzywienie a potem butla ze smakiem obalona:-):-):-):-):-) Całe szczęście bo Tadziu nie chciał mi pić żadnych herbatek i obawiałam się, że mi się odwodni. A tak będę go dopajać soczkiem jabłkowym, zwłaszcza że mam takidomowej roboty bez dodatku cukru ani fruktozy. Zresztą jedzonko też będę sama robiła i tylko sporadycznie będę kupować słoiczki:tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Kurcza a ja sie niemoge zebrać zeby małej podać jakies jabuszko albo soczek... jakoś tak niewiem, ale chyba sie boje jeszcze... no i pewnie jak bym powiedziała lekarce że jej już daje to by mnie zryczała że nie wolno itd!!
No zobacze.
A jedzonko też mam zapowiedziane ze bedzie domowej roboty... babcia sie zdeklarowała że bedzie gotować zupki na cieleńcince:-D a to niech gotuje:-D =słoiczki tez beda sporadycznie:tak:

Mój Olisiek soczek jabłkowy wręcz uwielbia, podobnie jak deserek jabłkowy ;-)
Teraz jest standardem, że wcina razem z mleczkiem kaszkę ryżową Bobovity, samym mlekiem już gardzi, ale mleko z kaszką jest dla Niego jak najbardziej w porządku;-)

Hejka,
A ja chciałam czekać z dodawaniem nowych smaków do 5-6 miesiąca, a tu widzę, że Wy już po pierwszych soczkach... a mój Jasio nawet jeszcze herbatki nie pił... spróbuję mu dać wodę... na razie..
Kacha_wawa - a to mleko z kaszką to jak przygotowujesz? I do karmienia używasz smoczka ze szczeliną?....

Nie wiem co mam robić, wprowadzać mu już warzywka, czy jeszcze nie...:confused:

Daszka rozrabiam mleko modyfikowane zgodnie z zaleceniem na opakowaniu, ale kaszki narazie dodaję 3 łyżeczki herbaciane na 150 ml mleka zamiast 3 łyżek stołowych. Do picia kaszki stotsujemy jak narazie zwykle smoczki, doskonale sprawdzają się u nas smoczki NUK do butelek First Choice i smoczki Tommee Tippee ;)

A ta kaszka to glutenowa, czy bezglutenowa?

ale jak znajdę w polskim sklepie taką kaszkę to kupię - będziemy mieć "na zapas" bo eszcze nie zdecydowałam się na kaszki itd....

Pozdrowienia

A u nas od wczoraj Marchewka Gerbera....i najpierw było jak zwykle krzywienie się a potem...mniam, mniam i płacz o więcej...no i buźka umorusana od ucha do ucha:-D:-D:-D.
A dziewczyny...czy te soczki jabłkowe dajecie takie nierozcieńczone i ile tak mniej więcej??

To jest kaszka ryżowa bezglutenowa Bobovity, u nas w polskim sklepie właśnie jest i nawet bardziej się opłaca od tych angielskich kaszek.

monia ja rozcienczam soki pół na poł, a dzis moj maluch zjadł poł słoiczka jabłek i była rozpacz jak mama zamkneła słoiczek...ale bałam sie dac mu wiecej..no a po kapieli byla butla z dodatkiem kaszki ryzowej..tak delikatnie dosypalam mała łyzeczke... no i maluch spi:-)

reklama
Ja daję soczek jabłkowy nierozcieńczony, a kaszki tak jak pisałam wcześniej. Tylko, ze tak jak już pisałam na głównym u nas jest troszkę inna sytuacja i muszę trochę eksperymentować z jedzeniem ;) A od jutra ruszamy z kurczaczkiem z marchewką ze słoiczka ;)

Do góry