reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

u nas to tylko przegotowana woda mineralna :tak: raz na ruski rok kilka lyków soku ale to naprawdę sie zdarzyło kilka razy w jej zyciu ;-)

reklama
U nas wczoraj nowoscia do picia byla wode z sokiem malinowym takim robionym przez babcie czyt. teściowa z wlasnych malin. Dzis tez juz pil bo dostal 5 sloiczkow takiego gestego roztworu do mieszania z woda i pycha bylo.

A do kanapek to rece wyciaga jak go karmie :tak::tak: bo od kaszki glowe odwraca :-D:-D.

Joanna ja mleko daje rano i przed snem i chetnie zjada 200. Czasem sa wyjatki jak wczoraj bo caly dzien cos sie dzilao i nie bylo czasu i miejsca na kanapki czy kaszki to jadl 4 razy.

Kaya glownie mineralke nestle pije nieprzegotowana, ale wczoraj u tesciwej troche soku jablkowego dostala a potem pomaranczowego i rwala do picia jak nie wiem, ale chyba dlatego, ze ze zwyklego kubka jej dawalam bo z niekapka woli wode pic.
Aaa i do chrupania od jakiegos czasu daje jej czasem pelnoziarnisty chleb chrupki (cos jak vasa, ale nie ten z wglebieniami, tylko taki co sie rozplywa w ustach;-))
i uwielbia sobie chrupac, tylko ten chlebek twardszy, to buziol troche "posysowany" po tym bywa;-):-)

Filip uwielbia ogóry kiszone. Dziś dostał rano bułeczki z serkiem żółtym. Trochę się bałam mu dać, ale tak się do nich rwał. Jak nigdy. Smakowało mu. Mam tylko nadzieję, że nie będzie skutków ubocznych.

Daszka już 4 razy w tygodniu można całe jajo dawać. :tak:
U nas na śniadanko czasem jajeczniczka, czasem ugotowane z majonezem żeby za suche nie było. Wcina równo... :tak:

Jutrzenka ja daję na teflon troszkę prawdziwego masełka i wbijam.

Jest też druga opcja- na garnek z gotującą się wodą stawiasz talerz dajesz troszkę masełka i jajo. Pięknie się zetnie :tak:;-):-) To tzw. jajecznica na parze ;-):-)
Myślę że Kubuś będzie zadowolony z takiego śniadanka.

A tłuszczu nie ma co się bać przecież masełko lub oliwa z oliwek to dobre tłuszcze. :tak::tak::tak:

Tak, ja tez czytalam gdzies, ze prawdziwe maselko jest wlasnie dobre dla maluchow :tak::tak:. To ja jutro tez tak zrobie, bo wiecie co? ja jeszcze calego jaja nie dawalam malemu i tak sobie mysle, ze czas juz mu podac....

A dajecie wedzone rzeczy, np makrela lub losos lub kurczak?

reklama
Do góry